Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grilla fisk och grönsaker?

  • 93emm29 16 juni 2011

    Hej!
    Till midsommar har jag planerat att göra grillspett med fisk och massa fina grönsaker. Vilka fisksorter bör jag välja? Vilka grönsaker blir bra på grillen?
    Uppskattar alla tips jag kan få!
    Tack så mycket

  • Jaworowa 16 juni 2011

    Jag tycker att du ska välja lax, sej eller annat fet fisk. Det passar bra om du vill att lägga grönsaker på samma spets som fisk. Fisk och grönsaker grillas lika snabbt. Marinera gärna grönsaker i lite olja och kryddor då mjuknar de något och bränns inte vid grillningen. Självklart du ska marinera fisk också. Dock salta precis innan du ska grilla den.

  • 93emm29 16 juni 2011

    Vilka grönsaker tror du kan bli bra till? (tack så mycket för det snabba svaret!)

  • Erajscha 17 juni 2011

    Squash/zucchini, minimajs, paprika och förvälld färsklök är grönsaker som kan funka bra på ett grillspett med fisk.

  • The_mama97mia 17 juni 2011

    Det är vackert med cocktailtomater på fiskspett.

    Spett med räkor är jättegott på grillen men, men det kanske man inte vill varva med ngt, går ju så fort.

    Glöm inte att grilla citron i halvor eller kvartar, blir så saftigt att klämma ut juicen ur sen.

    Ska du grilla laxbitar så är det gott att snabb-rimma dom eller snabb-.grava innan grillningen.

  • The_mama97mia 17 juni 2011

    Ett tips till, men ni kanske inte äter bacon - det är annars suveränt till fisk och fiskspett - ger god smak och lite extra fett.

    Sen skulle jag testa att ha en ansjovisfilé mellan bitar på spett, kan tänka mig att den liksom smälter ner lite o ger god smak och sälta. Det ska jag själv testa!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.