Är det något som gör att man INTE bör grodda solrosfrön som köpts som fågelmat?
Gnurf23 februari 2010
http://www.youtube.com/watch?v=KwLiH8bWFdM
123Linnea23 februari 2010
Skrivet av Gnurf den 23 feb 2010
http://www.youtube.com/watch?v=KwLiH8bWFdM
Man kan sätta i halsen?
Gnurf23 februari 2010
Täk dig själv om nån skulle börja norpa dina Kexchoklad Linnea...:p
frucaos23 februari 2010
Skrivet av Gnurf den 23 feb 2010
http://www.youtube.com/watch?v=KwLiH8bWFdM
Som jag konstaterat förut - du är bra knäpp! :D Men jag tackar för skrattet!
frucaos23 februari 2010
Men, ärligt talat - är det något som hindrar? För annars tänker jag prova! Tycker att jag kan "stjäla" en handfull för fåglarna. Kan ju alltid köpa mer om det skulle behövas.
Ska prova gröna linser, låter spännande. Men kan man göra skott av dem? Solrosskott är ju så gott, tips på annat som blir gott?!
Mati23 februari 2010
Skrivet av frucaos den 23 feb 2010
Men, ärligt talat - är det något som hindrar? För annars tänker jag prova! Tycker att jag kan "stjäla" en handfull för fåglarna. Kan ju alltid köpa mer om det skulle behövas.
Ska prova gröna linser, låter spännande. Men kan man göra skott av dem? Solrosskott är ju så gott, tips på annat som blir gott?!
Hmmm hej... man kan väl grodda allt... djuren äter det ju...Du kan äta späda nässlor,maskrosor i vin osv... du känner nog om det blir "fel". Eller??
asasto23 februari 2010
Det går bra att grodda solrosfrön men man bör vara extra noga med sköljningen under groningen. De frön som säljs som groddfrö är E-hec och salmonellatestade det är nog den enda skillnaden
The_mama97mia24 februari 2010
jag groddar vanliga skalade solrosfrön (såna som jag har i bakning), det går lite långsamt men ställer dom i fönstret för att påskynda groddningen.
Annars tycker jag alfalfafrön ger godast groddar. Har testat grodda mungbönor och bockhornsklöver men det var inte i min smak.
idea_24 februari 2010
Har provat alfaalfa och mungbönor, gillar båda, kommer ihåg en tidigare tråd om groddning där det stod att det går utmärkt att grodda linser.
The_mama97mia24 februari 2010
det är möjligt, jag har bara inte testat linser. Good Idea, idea...
Förresten, förlåt jag lånar tråden lite till en fråga - läste om att man kunde grodda kikärter för att koka sen, fattade inte riktigt vitsen, kortare koktid? Men vad gör det smakmässigt?
Ngn som vet?
idea_24 februari 2010
Kan inte ta äran för det då det var frucaos själv som försökte kolla med oss andra här om det funkar, och jag har ett ganska bra minne av vad jag läst tidigare :D
svengelsk24 februari 2010
Har letat fram min The sprouters Handbook. Enligt den skall linser blötlaggas i 12 timmar, odlas i 2-4 dar till de är 0.5-1 cm. Kikärter skall bara blötläggas i 8 timmar annars samma. De blir beska om de får gro för länge. Grodda kikärter orsakar inte gasbildning enligt boken.
Tror jag har några linser i skåpet, kanske skall prova.
idea_24 februari 2010
Undras om den boken finns översatt till svenska, lät som trevlig litteratur :D
Mistys24 februari 2010
Har aldrig groddat men brukar köpa solrosskott färdigt. Kan ingen skriva hur ni gör när ni groddar? Helt novis på detta måste jag säga. Förstår att det finns böcker men det kanske inte är så invecklat.
idea_24 februari 2010
För att inte tala om att det har förekommit ett antal trevliga trådar i ämnet förut, men på många av "frösorterna" står det på förpackningen hur du ska göra, framförallt behöver du en groddburk eller en glasburk+gummiband+tätt tyg av sildukstyp eller gammeldags tygkompresser, för att inte tala om tålamod, men gott blir det. Mer lokalproducerat än så kan grönsaker inte bli :D
The_mama97mia24 februari 2010
mmm jag håller ju med förstås, vet att vi (hehe) groddat ner oss i ämnet förut i åtminstone 2-3 trådar.
The_mama97mia27 februari 2010
Tyvärr måste jag meddela att mitt senaste groddförsök på solroskärnor gick i soporna, det ruttnade liksom, hände inte mkt i groddning. Troligen för gamla solroskärnor.
Nu kör jag mungbönor och alfalfa o det sprutar grodd om dom.
Ska se om jag kan hitta fräschare solroskärnor att grodda av, det finns nästan inga godare groddar...
Är det något som gör att man INTE bör grodda solrosfrön som köpts som fågelmat?
http://www.youtube.com/watch?v=KwLiH8bWFdM
http://www.youtube.com/watch?v=KwLiH8bWFdM
Man kan sätta i halsen?
Täk dig själv om nån skulle börja norpa dina Kexchoklad Linnea...:p
http://www.youtube.com/watch?v=KwLiH8bWFdM
Som jag konstaterat förut - du är bra knäpp! :D Men jag tackar för skrattet!
Men, ärligt talat - är det något som hindrar? För annars tänker jag prova! Tycker att jag kan "stjäla" en handfull för fåglarna. Kan ju alltid köpa mer om det skulle behövas.
Ska prova gröna linser, låter spännande. Men kan man göra skott av dem? Solrosskott är ju så gott, tips på annat som blir gott?!
Men, ärligt talat - är det något som hindrar? För annars tänker jag prova! Tycker att jag kan "stjäla" en handfull för fåglarna. Kan ju alltid köpa mer om det skulle behövas.
Ska prova gröna linser, låter spännande. Men kan man göra skott av dem? Solrosskott är ju så gott, tips på annat som blir gott?!
Hmmm hej... man kan väl grodda allt... djuren äter det ju...Du kan äta späda nässlor,maskrosor i vin osv... du känner nog om det blir "fel". Eller??
Det går bra att grodda solrosfrön men man bör vara extra noga med sköljningen under groningen. De frön som säljs som groddfrö är E-hec och salmonellatestade det är nog den enda skillnaden
jag groddar vanliga skalade solrosfrön (såna som jag har i bakning), det går lite långsamt men ställer dom i fönstret för att påskynda groddningen.
Annars tycker jag alfalfafrön ger godast groddar. Har testat grodda mungbönor och bockhornsklöver men det var inte i min smak.
Har provat alfaalfa och mungbönor, gillar båda, kommer ihåg en tidigare tråd om groddning där det stod att det går utmärkt att grodda linser.
det är möjligt, jag har bara inte testat linser. Good Idea, idea...
Förresten, förlåt jag lånar tråden lite till en fråga - läste om att man kunde grodda kikärter för att koka sen, fattade inte riktigt vitsen, kortare koktid? Men vad gör det smakmässigt?
Ngn som vet?
Kan inte ta äran för det då det var frucaos själv som försökte kolla med oss andra här om det funkar, och jag har ett ganska bra minne av vad jag läst tidigare :D
Har letat fram min The sprouters Handbook. Enligt den skall linser blötlaggas i 12 timmar, odlas i 2-4 dar till de är 0.5-1 cm. Kikärter skall bara blötläggas i 8 timmar annars samma. De blir beska om de får gro för länge. Grodda kikärter orsakar inte gasbildning enligt boken.
Tror jag har några linser i skåpet, kanske skall prova.
Undras om den boken finns översatt till svenska, lät som trevlig litteratur :D
Har aldrig groddat men brukar köpa solrosskott färdigt. Kan ingen skriva hur ni gör när ni groddar? Helt novis på detta måste jag säga. Förstår att det finns böcker men det kanske inte är så invecklat.
För att inte tala om att det har förekommit ett antal trevliga trådar i ämnet förut, men på många av "frösorterna" står det på förpackningen hur du ska göra, framförallt behöver du en groddburk eller en glasburk+gummiband+tätt tyg av sildukstyp eller gammeldags tygkompresser, för att inte tala om tålamod, men gott blir det. Mer lokalproducerat än så kan grönsaker inte bli :D
mmm jag håller ju med förstås, vet att vi (hehe) groddat ner oss i ämnet förut i åtminstone 2-3 trådar.
Tyvärr måste jag meddela att mitt senaste groddförsök på solroskärnor gick i soporna, det ruttnade liksom, hände inte mkt i groddning. Troligen för gamla solroskärnor.
Nu kör jag mungbönor och alfalfa o det sprutar grodd om dom.
Ska se om jag kan hitta fräschare solroskärnor att grodda av, det finns nästan inga godare groddar...