Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

gulaschsoppa m kött

  • 6 februari 2006

    HÄR KOMMER ETT GOTT RECEPT PÅ EN SOPPA/GRYTA 500 GR GRYTBITAR,1 LITEN BURK GULASCHSOPPA SALT VITPEPPAR PAPRIKA PULVER,STEK GRYTBITARNA I MARGARIN KRYDDA M SALT VITPEPPAR PAPRIKA PULVER KRYDDOR EF BEHAG.KOKA UPP SOPPAN O HÄLL I GRYTBITARNA O LÅT KOKA UPP SERVERA MED RIS TILL DENNA SATS RÄCKER TILL 4 PERSONNER

  • agnes10 8 februari 2008

    OJJDÅ!
    det var då ingen gulaschsoppa
    jo, kanske men inte "äkta gulyás"

    här kommer receptet: lättlagad men det tar sin lilla tid:

    1/2 kg oxkött i tärningar, gärna en bit köttben också
    2 större gul lök
    en msk paprikapulver
    2 msk smör
    en nypa svartpeppar, helst nymald
    en liten knivsudd kummin (jag tycker bättre om mald kummin)
    2 större eller 3 mellanstora potatisar
    1 mellanstor morot
    en mindre bit selleri
    1 mindre palsternacka
    2-3 tomater (det är OK med 2 msk krossade konservtomater, men bättre med färska)
    persilja, helst slätbladig - behövs inte så mycket, om det är krysbladig då behövs det lite mer

    ev en grön paprika

    hacka lök och låt den svettas i smöret
    när löken är genomskinlig sätt värmen högre och fräs köttärningarna gärna i omgångar så att de får lite färg. Strö över paprikapulver och fäs LITE till, men inte mycket för då blir paprikan besk i smaken. Salta och krydda.
    Sänk värmen, häll på lite vatten och låt "soppgrunden" småkoka. Kolla så att vatten inte försvinner, i så fall häll lite vatten över då och då.
    Efter en dryg halvtimme dax att putsa och tärna grönsakerna, låt vattnet koka bort och fräs grönsakerna tillsammans med köttet.
    I detta läge ska löken fallit sönder.
    Under tiden skala potatis, tärna och fräs ihop den också med kött/grönsaksgrytan, till sist lägg i tomaterna skalade (doppa i hett vatten och du kan dra av skalet) tärnade eller konservtomater.
    Häll på vatten så att det täcker röran och lite till och låt soppan koka färdigt.
    Om du vill du kan skiva paprikan (i ringar) och lägga ovanpå den färdiga soppan.
    Servera med bröd.

  • agnes10 8 februari 2008

    och en sak till
    gulsch eller gulyás är ALLTID med kött
    annars är den ingen gulyás :p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.