HÄR KOMMER ETT GOTT RECEPT PÅ EN SOPPA/GRYTA 500 GR GRYTBITAR,1 LITEN BURK GULASCHSOPPA SALT VITPEPPAR PAPRIKA PULVER,STEK GRYTBITARNA I MARGARIN KRYDDA M SALT VITPEPPAR PAPRIKA PULVER KRYDDOR EF BEHAG.KOKA UPP SOPPAN O HÄLL I GRYTBITARNA O LÅT KOKA UPP SERVERA MED RIS TILL DENNA SATS RÄCKER TILL 4 PERSONNER
agnes108 februari 2008
OJJDÅ!
det var då ingen gulaschsoppa
jo, kanske men inte "äkta gulyás"
här kommer receptet: lättlagad men det tar sin lilla tid:
1/2 kg oxkött i tärningar, gärna en bit köttben också
2 större gul lök
en msk paprikapulver
2 msk smör
en nypa svartpeppar, helst nymald
en liten knivsudd kummin (jag tycker bättre om mald kummin)
2 större eller 3 mellanstora potatisar
1 mellanstor morot
en mindre bit selleri
1 mindre palsternacka
2-3 tomater (det är OK med 2 msk krossade konservtomater, men bättre med färska)
persilja, helst slätbladig - behövs inte så mycket, om det är krysbladig då behövs det lite mer
ev en grön paprika
hacka lök och låt den svettas i smöret
när löken är genomskinlig sätt värmen högre och fräs köttärningarna gärna i omgångar så att de får lite färg. Strö över paprikapulver och fäs LITE till, men inte mycket för då blir paprikan besk i smaken. Salta och krydda.
Sänk värmen, häll på lite vatten och låt "soppgrunden" småkoka. Kolla så att vatten inte försvinner, i så fall häll lite vatten över då och då.
Efter en dryg halvtimme dax att putsa och tärna grönsakerna, låt vattnet koka bort och fräs grönsakerna tillsammans med köttet.
I detta läge ska löken fallit sönder.
Under tiden skala potatis, tärna och fräs ihop den också med kött/grönsaksgrytan, till sist lägg i tomaterna skalade (doppa i hett vatten och du kan dra av skalet) tärnade eller konservtomater.
Häll på vatten så att det täcker röran och lite till och låt soppan koka färdigt.
Om du vill du kan skiva paprikan (i ringar) och lägga ovanpå den färdiga soppan.
Servera med bröd.
agnes108 februari 2008
och en sak till
gulsch eller gulyás är ALLTID med kött
annars är den ingen gulyás :p
HÄR KOMMER ETT GOTT RECEPT PÅ EN SOPPA/GRYTA 500 GR GRYTBITAR,1 LITEN BURK GULASCHSOPPA SALT VITPEPPAR PAPRIKA PULVER,STEK GRYTBITARNA I MARGARIN KRYDDA M SALT VITPEPPAR PAPRIKA PULVER KRYDDOR EF BEHAG.KOKA UPP SOPPAN O HÄLL I GRYTBITARNA O LÅT KOKA UPP SERVERA MED RIS TILL DENNA SATS RÄCKER TILL 4 PERSONNER
OJJDÅ!
det var då ingen gulaschsoppa
jo, kanske men inte "äkta gulyás"
här kommer receptet: lättlagad men det tar sin lilla tid:
1/2 kg oxkött i tärningar, gärna en bit köttben också
2 större gul lök
en msk paprikapulver
2 msk smör
en nypa svartpeppar, helst nymald
en liten knivsudd kummin (jag tycker bättre om mald kummin)
2 större eller 3 mellanstora potatisar
1 mellanstor morot
en mindre bit selleri
1 mindre palsternacka
2-3 tomater (det är OK med 2 msk krossade konservtomater, men bättre med färska)
persilja, helst slätbladig - behövs inte så mycket, om det är krysbladig då behövs det lite mer
ev en grön paprika
hacka lök och låt den svettas i smöret
när löken är genomskinlig sätt värmen högre och fräs köttärningarna gärna i omgångar så att de får lite färg. Strö över paprikapulver och fäs LITE till, men inte mycket för då blir paprikan besk i smaken. Salta och krydda.
Sänk värmen, häll på lite vatten och låt "soppgrunden" småkoka. Kolla så att vatten inte försvinner, i så fall häll lite vatten över då och då.
Efter en dryg halvtimme dax att putsa och tärna grönsakerna, låt vattnet koka bort och fräs grönsakerna tillsammans med köttet.
I detta läge ska löken fallit sönder.
Under tiden skala potatis, tärna och fräs ihop den också med kött/grönsaksgrytan, till sist lägg i tomaterna skalade (doppa i hett vatten och du kan dra av skalet) tärnade eller konservtomater.
Häll på vatten så att det täcker röran och lite till och låt soppan koka färdigt.
Om du vill du kan skiva paprikan (i ringar) och lägga ovanpå den färdiga soppan.
Servera med bröd.
och en sak till
gulsch eller gulyás är ALLTID med kött
annars är den ingen gulyás :p