Hujedamej!Haggis är finhackat fårhjärta, lever och lungor, lök, havremjöl som packas i en fårmage!, och kokas i buljong.En skotsk nationalrätt som nog kräver en hel del wiskey att sköljas ned med. Hujedamej! / SaltaKatten
The_mama97mia26 augusti 2008
Än en gång hittat en gammal (antik!) tråd, men jag fortsätter i denna i alla fall.
Nyss hemkommen från Skottland söker jag recept på HAGGIS, men i förenklad form, dvs vill inte pula med komage eller fårmage.
Sökt på nätet o det verkar som att det ska kunna gå att köpa Haggis på burk i SVerige? Ngn som vet? Tacksam tips!
Boobiebird29 augusti 2008
Japp, det går att köpa på burk. Vart vet jag inte men en större matvaruaffär borde väl ha?
The_mama97mia29 augusti 2008
Skrivet av Boobiebird den 29 aug 2008
Japp, det går att köpa på burk. Vart vet jag inte men en större matvaruaffär borde väl ha?
OM du hittar det - tala om det för mig!!!!!! :)
monac29 augusti 2008
uf...vad är det för hemskt...jag bara ryser:'(
stepp56729 augusti 2008
Jag känner liikadant som monac:'( ryser vid tanken:(
bernit29 augusti 2008
Jag jobbade ett tag i Glasgow och provade på haggis till lunch i en paj - smakade helt OK !! och varför rygga tillbaka bara för hjärtat och lungorna är i litre större bitar än vad vi normalt äter dem när vi smaskar i oss t.ex Scans korvar eller blodpudding, V åga prova !!!
docbay29 augusti 2008
Helt klart värt att prova, åt en underbar variant i Chester i England en gång, påminde om något mellanting mellan köttfärslimpa och korvkaka med brunsås och buljongkokt savoykål med en pint Hurricane ale till.
PS Omd är i nordvästra England så är Chester och puben The Albion Inn väl värt ett besökDS
docbay29 augusti 2008
Sorry ska vara Om du är i osv...
anluk30 augusti 2008
Nä det skulle jag nog inte prova................
Smulpajen30 augusti 2008
Ursäkta, men det där lät riktigt vidrigt...urk.....
The_mama97mia30 augusti 2008
ni vet inte vad ni missat... Jag skulle vilja ha en genväg till haggis bara. Man borde väl kunna hotta upp färdig pölsa? Måste testa men det kommer ju inte bli lika.
Vad är rätten Haggis för något? Någon som vet?
Hujedamej!Haggis är finhackat fårhjärta, lever och lungor, lök, havremjöl som packas i en fårmage!, och kokas i buljong.En skotsk nationalrätt som nog kräver en hel del wiskey att sköljas ned med. Hujedamej! / SaltaKatten
Än en gång hittat en gammal (antik!) tråd, men jag fortsätter i denna i alla fall.
Nyss hemkommen från Skottland söker jag recept på HAGGIS, men i förenklad form, dvs vill inte pula med komage eller fårmage.
Sökt på nätet o det verkar som att det ska kunna gå att köpa Haggis på burk i SVerige? Ngn som vet? Tacksam tips!
Japp, det går att köpa på burk. Vart vet jag inte men en större matvaruaffär borde väl ha?
Japp, det går att köpa på burk. Vart vet jag inte men en större matvaruaffär borde väl ha?
OM du hittar det - tala om det för mig!!!!!! :)
uf...vad är det för hemskt...jag bara ryser:'(
Jag känner liikadant som monac:'( ryser vid tanken:(
Jag jobbade ett tag i Glasgow och provade på haggis till lunch i en paj - smakade helt OK !! och varför rygga tillbaka bara för hjärtat och lungorna är i litre större bitar än vad vi normalt äter dem när vi smaskar i oss t.ex Scans korvar eller blodpudding, V åga prova !!!
Helt klart värt att prova, åt en underbar variant i Chester i England en gång, påminde om något mellanting mellan köttfärslimpa och korvkaka med brunsås och buljongkokt savoykål med en pint Hurricane ale till.
PS Omd är i nordvästra England så är Chester och puben The Albion Inn väl värt ett besökDS
Sorry ska vara Om du är i osv...
Nä det skulle jag nog inte prova................
Ursäkta, men det där lät riktigt vidrigt...urk.....
ni vet inte vad ni missat... Jag skulle vilja ha en genväg till haggis bara. Man borde väl kunna hotta upp färdig pölsa? Måste testa men det kommer ju inte bli lika.