Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hållbarhet på hemmagjord marmelad?

  • Ellii 19 december 2008

    Hej!

    Jag hade bara en liten fråga om hur länge hemmagjort marmelad håller om burken inte är öppnad? Det är en plommon marmelad med kardemumma och valnötter som är gjord med syltsocker..

    Tack på förhand!!
    Juliga hälsningar Elin

  • Ellii 19 december 2008

    ..ingen som vet? :)

  • Nettan75 19 december 2008

    När jag gjorde sylt/marmelad i somras hade jag i pektin (son finns i syltsocker) och det ska ju hjälpa på hållbarheten, dessutom hade jag ett lager paraffin på toppen och jag öppnade en burk igår och det var alldeles perfekt =) Håller sig nog ett bra tag till dessutom.. Vet inte om detta kanske kan hjälpa i tidsperspektivet?

  • NewDown 19 december 2008

    Jag har gjort apelsinmarmelad med syltsocker, det blev en stor sats men det är snart 2 månader sedan och den är fortfarande i kanon skick och smak.(L)

  • kh_mysan 19 december 2008

    Förr så gjorde min mormor alltid både sylt och saft under sommaren och hösten.
    Dessa burkar och flaskor räknades att räcka fram till nästa säsong av syltning och saftning vilket de också gjorde.
    Jag skulle tro att om burken med marmelad står svalt och har ett tätt lock så borde den vara ätbar i allafall 1 år.

  • Ellii 19 december 2008

    Kanon!
    Tack så mycket för hjälpen! Tänkte ge bort en burk i julklapp och det vore ju tråkigt om den var dålig i och med att det var ca 2 månader sedan jag gjorde den..(L)

    Elin

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.