Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloumi

  • 11 juli 2000

    Matklubben, vad är Halloumi (om jag nu stavade rätt)?

  • 11 juli 2000

    Stavningen är helt korrekt! Halloumi är en cypriotisk halvhård, salt ost. Den tillverkas oftast av get- eller fårmjölk, och det går åt hela 6 kilo mjök för att göra 1 kilo ost och det tar 4 timmar att göra en ost! Osten är mycket användbar.Den kan ätas färsk, rivas, friteras och både grillas och stekas utan att den smälter. Vissa sorter kan förvaras på köksbänken i ett halvår men de flesta ska ätas direkt, annars blir den seg./red.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.