Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloween lite sent!!

 • 31 oktober 2000

  Jag tycker att det är trevligt att vi svenskar tar upp en "ny" högtidsdag att fira, men det tycks överallt vara ett missförstånd att Halloween är samma sak som vår allhelgona. Nu är det så att jag bott i USA och för att reda ut begreppen infaller Halloween på sista söndagen i oktober och allhelgona i början av november. Kul att ni har Halloween recept, kanske i tid tills nästa år. Vänliga hälsningar Jessica

 • 1 november 2000

  Halloween är ju faktiskt sista dagen i oktober, dvs 31.MVH,Seashell, amerikanska bosatt i Sverige

 • 1 november 2000

  Hej Jessica och tack för ditt inlägg!Du har helt rätt i att USA firade Halloween i helgen som gick. Däremot är det idag, 1 november som är helgdag i USA. Eftersom vi i Sverige firar vår Halloween i samband med Allahelgona, eftersom det är då vi är lediga i Sverige, valde även vi att skriva om Halloween denna vecka. Vi firar ju faktiskt andra högtider som t ex julen på olika datum fast vi kallar alla vårt firande för jul. Jag hoppas ändå att du får glädje av våra tips och jag hoppas att du också vill bidra med något recept eller tips i Matprat eller Kokboken.Tack för din uppmärksamhet!MVHRed.

 • 1 november 2000

  Halloween, som jag skrev innan, är den 31 oktober och inget annat! Ordet Halloween härstämmer från 'All Hallow's Eve', vilket betyder kvällen innan All Saint's Day, den 1 november. Det är många som förstås föredra att ha fester och sånt antingen helgen innan eller därpå, beroende på vilken dag den 31 faller. Men oavsett när, hur och om man firar är Halloween den 31.

 • MrsC 11 november 2007

  Jätteroligt med Halloween tycker jag.
  Vi har firat Halloween sedan 1998 på min förskola. Den 31 oktober inget annat.
  Vi sjunger lite lagom läskiga sånger...äter läskiga gröna och röda muffins och har spökdisco och har roligt tillsammans. Vi ritar spöken och monster då blir det läskiga mera greppbart och inte så läskigt.
  Alla högtider och fester är vad man själv gör dem till.
  Eller hur?
  Och det är roligt och spännande att få klä ut sig lite läskigt om man vill tycker barnen.
  Vill man istället vara ljuv prinsessa är det också tillåtet.
  Kul har vi alla fall :) (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.