En vänlig svägerska erbjöd mig en harstek och jag tackade ja direkt. Men... hur gör jag nu? Eller, är det nån som har ett bra recept på hare?
9 december 1999
Gör förslagsvis en hargyta från Tyskland.Stycka haren i mindre delar. Krydda med enbär, peppar, nejlikor, timjan och lagerblad.Bryn köttet i fett, tillsammans med lite hackat fläsk.Lägg i grönsaker, som te x morotsslantar, smålök och champinjoner och häll på vatten så att det nästan täcker.Koka 20-60 min, beroende av hur fint köttet är. Smaka av så att det är genomlagat.Red av såsen med idealmjöl, smaksätt ev med rödvin och mer kryddor om det behövs.
En vänlig svägerska erbjöd mig en harstek och jag tackade ja direkt. Men... hur gör jag nu? Eller, är det nån som har ett bra recept på hare?
Gör förslagsvis en hargyta från Tyskland.Stycka haren i mindre delar. Krydda med enbär, peppar, nejlikor, timjan och lagerblad.Bryn köttet i fett, tillsammans med lite hackat fläsk.Lägg i grönsaker, som te x morotsslantar, smålök och champinjoner och häll på vatten så att det nästan täcker.Koka 20-60 min, beroende av hur fint köttet är. Smaka av så att det är genomlagat.Red av såsen med idealmjöl, smaksätt ev med rödvin och mer kryddor om det behövs.