Hej jag har börjat laga havregrynsgröt på morgonen
en kalorisnål sådan, men den är gnaska tråkig, kan man smaksätta den på nått sätt dom inte har mycke kalorier dvs inte nötter,sylt eller nån frukt eller så...
lenajeanette15 maj 2008
Malen ingefära eller malen kanel, är gott att ha till gröten.
gunnarstorp15 maj 2008
rivet äpple är gott
prova det
farmoringer15 maj 2008
Lägg i lite russin eller banan eller äpple när du kokar så blir det en helt annan smak..
festmaten15 maj 2008
Frukt och bär har inte mycket kalorier!!!! men en massa vitaminer(Y)
Du kan köpa osockrade bär och tina dem lätt, och sedan lägga det på gröten. Finns ju många sorter att variera med.
marwis15 maj 2008
Pröva med att lägg i ngn tsk med linfrö., jättebra för magen. Jag har alltid skivad eller mosad banan på(Y). Jättegott!
pia6115 maj 2008
Jag har linfrö i gröten och tar sen när den är färdig lite, lite socker och mycket malen kanel på, jättegott!(Y)
Eken15 maj 2008
Även jag tycker om havregrynsgröt och brukar använda fiberhavregryn. Är inte särskilt förtjust i vare sig sylt, bär eller frukt på men tströr istället lite råsocker på som smakar precis som vanligt socker men är nyttigare!
gunar16 maj 2008
Jag brukar har frusna blåbär som jag blandar i gröten när den är klar, tar även lite krossade linfrö och ibland lite hounung på.
Tillberga16 maj 2008
jag brukar blanda gryn av olika slag
lägga till lite frön oxå
och sen ha lingonssylt till
nu blev jag ju sugen får gå och fixa lite gröt
Måd
MammaIrene16 maj 2008
Jag brukar skiva ner skalade äpplen på en talrik, tillsättaca 2 msk vatten o in i micron 3 min.
Sedan mosar jag äpplebitarna med en gafel o simsalabim.....jag har äpplemos
Jag blandar allt detta i min havregrynsgröt o häller kanel ovanpå (kanel är nyttigt o sägs hålla nere riskerna för sockersjuka o så....
Detta tycker jag är verkligen gott, vill du kan du också göra flera äpplen på en gång i en kastrull o sedan använda mixern. Du kan ha äpplemoset i kylen upp till 3 dagar
Lycka till!
Mvh Irene
hasta16 maj 2008
Jag brukar byta ut lite av vattnet i havregrynsgröten mot mjölk, Det blir mycket godare och ganska marginell skillnad i kaloriinnehåll. Sen använder jag ofta hälften fiberhavregryn och hälften vanliga havregryn.
delikat16 maj 2008
Jag brukar blanda strimlor av några torkade aprikoser, några hela skalade mandlar och litet krossade linfrön i min grötportion.
evaldo16 maj 2008
Havregrynsgröt är gott med lingonsylt, äppelmos. eller annan sylt eller frukter.
SEAbjrpn16 maj 2008
Jag tar lite lingonsylt på gröten.
malincalla16 maj 2008
Jag kanske är lite udda, men jag tycker att havregrynsgröt är godast salt. En halv tesked eller så till en portion, innan man ställer in den i mikron. Smakar smörigt och gott på morgonkvisten! (Y)Plus att jag alltid har lin- och psyulliumfrön också.
The_mama97mia16 maj 2008
jag vill också ha lite salt i min gröt. När jag var barn var blåbärsgröt det bästa jag visste.
evaldo16 maj 2008
Jag har aldrig provat havregrynsgröt med salt, men måste nog prova, låter spännande.
Lisabet16 maj 2008
2 dl vatten
1 dl fiberhavregryn
1 tsk havrekli
½ krm salt
Kokas 3 minuter på svag värme.
Lingonsylt, kylskåpskall mjölk.
Mums!
katsan16 maj 2008
Skrivet av DevourMe den 15 maj 2008
Hej jag har börjat laga havregrynsgröt på morgonen
en kalorisnål sådan, men den är gnaska tråkig, kan man smaksätta den på nått sätt dom inte har mycke kalorier dvs inte nötter,sylt eller nån frukt eller så...
Hej jag har börjat laga havregrynsgröt på morgonen
en kalorisnål sådan, men den är gnaska tråkig, kan man smaksätta den på nått sätt dom inte har mycke kalorier dvs inte nötter,sylt eller nån frukt eller så...
Malen ingefära eller malen kanel, är gott att ha till gröten.
rivet äpple är gott
prova det
Lägg i lite russin eller banan eller äpple när du kokar så blir det en helt annan smak..
Frukt och bär har inte mycket kalorier!!!! men en massa vitaminer(Y)
Du kan köpa osockrade bär och tina dem lätt, och sedan lägga det på gröten. Finns ju många sorter att variera med.
Pröva med att lägg i ngn tsk med linfrö., jättebra för magen. Jag har alltid skivad eller mosad banan på(Y). Jättegott!
Jag har linfrö i gröten och tar sen när den är färdig lite, lite socker och mycket malen kanel på, jättegott!(Y)
Även jag tycker om havregrynsgröt och brukar använda fiberhavregryn. Är inte särskilt förtjust i vare sig sylt, bär eller frukt på men tströr istället lite råsocker på som smakar precis som vanligt socker men är nyttigare!
Jag brukar har frusna blåbär som jag blandar i gröten när den är klar, tar även lite krossade linfrö och ibland lite hounung på.
jag brukar blanda gryn av olika slag
lägga till lite frön oxå
och sen ha lingonssylt till
nu blev jag ju sugen får gå och fixa lite gröt
Måd
Jag brukar skiva ner skalade äpplen på en talrik, tillsättaca 2 msk vatten o in i micron 3 min.
Sedan mosar jag äpplebitarna med en gafel o simsalabim.....jag har äpplemos
Jag blandar allt detta i min havregrynsgröt o häller kanel ovanpå (kanel är nyttigt o sägs hålla nere riskerna för sockersjuka o så....
Detta tycker jag är verkligen gott, vill du kan du också göra flera äpplen på en gång i en kastrull o sedan använda mixern. Du kan ha äpplemoset i kylen upp till 3 dagar
Lycka till!
Mvh Irene
Jag brukar byta ut lite av vattnet i havregrynsgröten mot mjölk, Det blir mycket godare och ganska marginell skillnad i kaloriinnehåll. Sen använder jag ofta hälften fiberhavregryn och hälften vanliga havregryn.
Jag brukar blanda strimlor av några torkade aprikoser, några hela skalade mandlar och litet krossade linfrön i min grötportion.
Havregrynsgröt är gott med lingonsylt, äppelmos. eller annan sylt eller frukter.
Jag tar lite lingonsylt på gröten.
Jag kanske är lite udda, men jag tycker att havregrynsgröt är godast salt. En halv tesked eller så till en portion, innan man ställer in den i mikron. Smakar smörigt och gott på morgonkvisten! (Y)Plus att jag alltid har lin- och psyulliumfrön också.
jag vill också ha lite salt i min gröt. När jag var barn var blåbärsgröt det bästa jag visste.
Jag har aldrig provat havregrynsgröt med salt, men måste nog prova, låter spännande.
2 dl vatten
1 dl fiberhavregryn
1 tsk havrekli
½ krm salt
Kokas 3 minuter på svag värme.
Lingonsylt, kylskåpskall mjölk.
Mums!
Hej jag har börjat laga havregrynsgröt på morgonen
en kalorisnål sådan, men den är gnaska tråkig, kan man smaksätta den på nått sätt dom inte har mycke kalorier dvs inte nötter,sylt eller nån frukt eller så...