Hej jag har börjat laga havregrynsgröt på morgonen
en kalorisnål sådan, men den är gnaska tråkig, kan man smaksätta den på nått sätt dom inte har mycke kalorier dvs inte nötter,sylt eller nån frukt eller så...
Havregrynsgröt är gott och nyttigt, lite sylt ger inte så många kalorier, dessutom är det bra med mandel som har det nyttiga fettet. Gott är också att blanda i torkad frukt.
vegannika16 maj 2008
Det blir många tips till dig och här kommer ett till. Min dotter brukar blanda i kakao och hon tycker det är supergott.
DevourMe18 maj 2008
Skrivet av morsan den 15 maj 2008
rivet äpple är gott
prova det
skrev inte jag nyss ingen frukt :P
DevourMe18 maj 2008
Skrivet av kalasmad den 15 maj 2008
Frukt och bär har inte mycket kalorier!!!! men en massa vitaminer(Y)
Du kan köpa osockrade bär och tina dem lätt, och sedan lägga det på gröten. Finns ju många sorter att variera med.
Men! det harj u niget med kalorierna å görai frukt å bär, det är inge bra å äta det tillsammas med mat
Ernst7618 maj 2008
Varför skulle inte frukt vara bra att äta tillsammans med mat?:o
The_mama97mia18 maj 2008
ja det undrar jag med....
azlan_lena18 maj 2008
Ta o köp en paket "Muscadosocker Mörkt" ,
ta det på din gröt ,
blir lite ny smak kanske lite åt lakrits hållet .
Mumsigt må du tro . Lycka till .(Y)
Lotten_J18 maj 2008
Glöm för all del inte det lilla lilla saltet som ska tillsättas när man kokar den....min sambo äter osaltad havregrynsgröt och det smakar bedrövligt, en liten ynka nypa salt förhöjer smaken väldigt mycket. Sen i övrigt har det ju framkommit många tips på bra smaksättare
gladavmat18 maj 2008
linfrö, torkade plommon o aprikoser, fiberhavregryn o en rejäl klick hemkokt lingonsylt mmmm:p
irko18 maj 2008
Jag äter fiberhavregrynsgröt varje vardagsmorgon, vet inte om det är så nyttigt men jag har lite sirap på min gröt, gott är det iallafall! Tjingelingen(Y)
matnjutaren18 maj 2008
Skrivet av DevourMe den 18 maj 2008
Skrivet av kalasmad den 15 maj 2008
Frukt och bär har inte mycket kalorier!!!! men en massa vitaminer(Y)
Du kan köpa osockrade bär och tina dem lätt, och sedan lägga det på gröten. Finns ju många sorter att variera med.
Men! det harj u niget med kalorierna å görai frukt å bär, det är inge bra å äta det tillsammas med mat
Vill oxå veta..Varför är inte frukt å bär inte bra tillsammans med mat? :o
Blir ::) om du kan ge mej en förklaring till det, för jag har alltid fått höra att det är precis tvärtom..^^?
Sååå..NU vart JAG nyfiken...:p
tomospj9 augusti 2012
Skrivet av evaldo den 16 maj 2008
Jag har aldrig provat havregrynsgröt med salt, men måste nog prova, låter spännande.
Jag saltar också alltid gröten - men bara för att framhäva smaken! Det gör inte att det smakar ''salt'' direkt. Ta det försiktigt till att börja med! Det hindrar inte alls att det är gott med lingon- (eller annan) sylt till om man nu gillar det.
När jag var barn var det en stor smörklick i mitten som gällde. I stället för mjölk alltså. Hemkärnat smör var ju saltat - och väldigt gott till. Men det har man ju tyvärr fått lägga av med...
bertra10 augusti 2012
tips nr ett:
koka med mjölk och låt mjölken koka upp innan du häller i grynen. häll på så mycket gryn att det inte blir en klistrig massa utan mer en fast formad gröt.
tillsätt kakao. vill du nödvändigtvis ha den mer sötad än så, ringla lite honung över, men eftersom mjölken i si är söt så är det alls inte nödvändigt.
GOTT
Amika10 augusti 2012
Skrivet av DevourMe den 15 maj 2008
Hej jag har börjat laga havregrynsgröt på morgonen
en kalorisnål sådan, men den är gnaska tråkig, kan man smaksätta den på nått sätt dom inte har mycke kalorier dvs inte nötter,sylt eller nån frukt eller så...
Kan tänka mig att de som skrev det angående kalorier förmodligen gjorde det för att du skrev så i ditt första inlägg...
"Inte inte har mycke kalorier".
Vetebullen10 augusti 2012
Jag kokar också på hälften mjölk hälften vatten samt saltar bara lite för att förhöja smaken. Sen vispar jag ner lite Gyllenmust som gör det godare ( tycker inte om vanlig havregrynsgröt ) samt klipper ner några kärnfria plommon. Smaksätter också med kanel. Sen äter jag gröten med kall mjölk. Mums (A)
asasto11 augusti 2012
Fikon och strödadlar tycker jag är gott smaksätta havregrynsgröt med.
Countrygirl11 augusti 2012
Varje morgon kokar jag vår havregrynsgröt i mikron. Det är smidigt. Fiberhavregryn, krossade linfrön, solrosfrön, russin och lite salt.
Maken tar en klick sylt på medan jag tar lite socker. Mums!
Nypis11 augusti 2012
Jag brukar mosa en banan medans gröten blir klar i micron. Sedan blandar jag den mosade bananen med gröten, så blir den ätljummen också på en gång. Har dock övergått från ren havregrynsgröt till den som är blandad med quinoa. Brukar också blanda i russin innan jag ställer in gröten i Micron, eftersom jag gillar russinen bättre då de är lite mer "svullna".
Hej jag har börjat laga havregrynsgröt på morgonen
en kalorisnål sådan, men den är gnaska tråkig, kan man smaksätta den på nått sätt dom inte har mycke kalorier dvs inte nötter,sylt eller nån frukt eller så...
Havregrynsgröt är gott och nyttigt, lite sylt ger inte så många kalorier, dessutom är det bra med mandel som har det nyttiga fettet. Gott är också att blanda i torkad frukt.
Det blir många tips till dig och här kommer ett till. Min dotter brukar blanda i kakao och hon tycker det är supergott.
rivet äpple är gott
prova det
skrev inte jag nyss ingen frukt :P
Frukt och bär har inte mycket kalorier!!!! men en massa vitaminer(Y)
Du kan köpa osockrade bär och tina dem lätt, och sedan lägga det på gröten. Finns ju många sorter att variera med.
Men! det harj u niget med kalorierna å görai frukt å bär, det är inge bra å äta det tillsammas med mat
Varför skulle inte frukt vara bra att äta tillsammans med mat?:o
ja det undrar jag med....
Ta o köp en paket "Muscadosocker Mörkt" ,
ta det på din gröt ,
blir lite ny smak kanske lite åt lakrits hållet .
Mumsigt må du tro . Lycka till .(Y)
Glöm för all del inte det lilla lilla saltet som ska tillsättas när man kokar den....min sambo äter osaltad havregrynsgröt och det smakar bedrövligt, en liten ynka nypa salt förhöjer smaken väldigt mycket. Sen i övrigt har det ju framkommit många tips på bra smaksättare
linfrö, torkade plommon o aprikoser, fiberhavregryn o en rejäl klick hemkokt lingonsylt mmmm:p
Jag äter fiberhavregrynsgröt varje vardagsmorgon, vet inte om det är så nyttigt men jag har lite sirap på min gröt, gott är det iallafall! Tjingelingen(Y)
Frukt och bär har inte mycket kalorier!!!! men en massa vitaminer(Y)
Du kan köpa osockrade bär och tina dem lätt, och sedan lägga det på gröten. Finns ju många sorter att variera med.
Men! det harj u niget med kalorierna å görai frukt å bär, det är inge bra å äta det tillsammas med mat
Vill oxå veta..Varför är inte frukt å bär inte bra tillsammans med mat? :o
Blir ::) om du kan ge mej en förklaring till det, för jag har alltid fått höra att det är precis tvärtom..^^?
Sååå..NU vart JAG nyfiken...:p
Jag har aldrig provat havregrynsgröt med salt, men måste nog prova, låter spännande.
Jag saltar också alltid gröten - men bara för att framhäva smaken! Det gör inte att det smakar ''salt'' direkt. Ta det försiktigt till att börja med! Det hindrar inte alls att det är gott med lingon- (eller annan) sylt till om man nu gillar det.
När jag var barn var det en stor smörklick i mitten som gällde. I stället för mjölk alltså. Hemkärnat smör var ju saltat - och väldigt gott till. Men det har man ju tyvärr fått lägga av med...
tips nr ett:
koka med mjölk och låt mjölken koka upp innan du häller i grynen. häll på så mycket gryn att det inte blir en klistrig massa utan mer en fast formad gröt.
tillsätt kakao. vill du nödvändigtvis ha den mer sötad än så, ringla lite honung över, men eftersom mjölken i si är söt så är det alls inte nödvändigt.
GOTT
Hej jag har börjat laga havregrynsgröt på morgonen
en kalorisnål sådan, men den är gnaska tråkig, kan man smaksätta den på nått sätt dom inte har mycke kalorier dvs inte nötter,sylt eller nån frukt eller så...
Kan tänka mig att de som skrev det angående kalorier förmodligen gjorde det för att du skrev så i ditt första inlägg...
"Inte inte har mycke kalorier".
Jag kokar också på hälften mjölk hälften vatten samt saltar bara lite för att förhöja smaken. Sen vispar jag ner lite Gyllenmust som gör det godare ( tycker inte om vanlig havregrynsgröt ) samt klipper ner några kärnfria plommon. Smaksätter också med kanel. Sen äter jag gröten med kall mjölk. Mums (A)
Fikon och strödadlar tycker jag är gott smaksätta havregrynsgröt med.
Varje morgon kokar jag vår havregrynsgröt i mikron. Det är smidigt. Fiberhavregryn, krossade linfrön, solrosfrön, russin och lite salt.
Maken tar en klick sylt på medan jag tar lite socker. Mums!
Jag brukar mosa en banan medans gröten blir klar i micron. Sedan blandar jag den mosade bananen med gröten, så blir den ätljummen också på en gång. Har dock övergått från ren havregrynsgröt till den som är blandad med quinoa. Brukar också blanda i russin innan jag ställer in gröten i Micron, eftersom jag gillar russinen bättre då de är lite mer "svullna".