Vet någon någonstans där det går att få tag i recept på hemgjord mandelmassa???
2 februari 2005
ca 200 g skållad och mald mandel, blandas med ca 1 dl florsocker och 1 dl strösocker. Du kan ha i lite äggvita eller någon/-gra matskedar mjölk, grädde eller vatten och blanda till en smidig konsistens.
4 februari 2005
En äkta mandelmassa består av 50% sötmandel och 50% socker. Den gjörs smidig av äggvita.1½ dl (100 g) sötmandel, skållad och skalad.1½ dl florsocker½-1 äggvitaGör så här:1. Mal mandeln en eller två gånger genom mandelkvarn. Andra gången tillsammans med florsockret.2. Tillsätt den lätt söndervispade äggvitan, lite åt gången och arbeta samman massan. För en fastare mandelmassa tag mindre äggvita och för en lösare mer äggvita.Använd alltid kontrollstämplade ägg när du använder råa ägg utan upphettning.Lycka till!
Vet någon någonstans där det går att få tag i recept på hemgjord mandelmassa???
ca 200 g skållad och mald mandel, blandas med ca 1 dl florsocker och 1 dl strösocker. Du kan ha i lite äggvita eller någon/-gra matskedar mjölk, grädde eller vatten och blanda till en smidig konsistens.
En äkta mandelmassa består av 50% sötmandel och 50% socker. Den gjörs smidig av äggvita.1½ dl (100 g) sötmandel, skållad och skalad.1½ dl florsocker½-1 äggvitaGör så här:1. Mal mandeln en eller två gånger genom mandelkvarn. Andra gången tillsammans med florsockret.2. Tillsätt den lätt söndervispade äggvitan, lite åt gången och arbeta samman massan. För en fastare mandelmassa tag mindre äggvita och för en lösare mer äggvita.Använd alltid kontrollstämplade ägg när du använder råa ägg utan upphettning.Lycka till!