Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjord mandelmassa!?!

  • 1 februari 2005

    Vet någon någonstans där det går att få tag i recept på hemgjord mandelmassa???

  • 2 februari 2005

    ca 200 g skållad och mald mandel, blandas med ca 1 dl florsocker och 1 dl strösocker. Du kan ha i lite äggvita eller någon/-gra matskedar mjölk, grädde eller vatten och blanda till en smidig konsistens.

  • 4 februari 2005

    En äkta mandelmassa består av 50% sötmandel och 50% socker. Den gjörs smidig av äggvita.1½ dl (100 g) sötmandel, skållad och skalad.1½ dl florsocker½-1 äggvitaGör så här:1. Mal mandeln en eller två gånger genom mandelkvarn. Andra gången tillsammans med florsockret.2. Tillsätt den lätt söndervispade äggvitan, lite åt gången och arbeta samman massan. För en fastare mandelmassa tag mindre äggvita och för en lösare mer äggvita.Använd alltid kontrollstämplade ägg när du använder råa ägg utan upphettning.Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.