Jag skall göra en rätt i morgon som skall vara mycket länge ugnen på låg värme. Närmare bestämt 4 timmar totalt (ösas och glazas emellanåt) i 170 grader.
MEN receptet är på 4 1/2 kg skinkstek. Min är bara på 700 gram.
Hur lång tid skall den gå i ugnen då?
Någon som kan hjälpa mig? Man vill ju inte ha en torr stek!
Queenie19 mars 2008
Funkar det inte med köttermometer?
irrevirre19 mars 2008
Tänkte inte på det ..... jo, det måste det ju göra. Tack Queenie!
Men vore bra och ha en liten hum om det ändå så man vet när man skall ösa och passa upp.
irrevirre19 mars 2008
Tänkte inte på det ..... jo, det måste det ju göra. Tack Queenie!
Men vore bra och ha en liten hum om det ändå så man vet när man skall ösa och passa upp.
snutten19 mars 2008
1 kg tar ca 1 1/2 timme...
http://www.meatinfo.com/konsument/artiklar/readone.php?categoryID=6&id=124
evaldo19 mars 2008
Innertemperarur ska vara 68 grader för skinkstek och 85 grader för hel fläskkarré.
Abluna19 mars 2008
Hela receptet verkar KONSTIGT - 170 grader i 4,5 tim! :) Det tycker jag, är väldigt varmt för så lång tid.. Oftast vid stora köttstycken har man låg ugnstemeratur - kanske 125 grader! Och så, som sagt lång tid.
Nu har ju du redan antagligen gjort detta, men lova att du aldrig försöker att göra om recept precis som du gjorde! Det kan knappast bli bra :(
Det är bättre att utgå från köttbiten man har ocvh skaffa ett recept till detta! Efter att ha tittat på dina uppgifter skulle jag dels sänka värmen minus 40,50 grader dels tänka mig en stektid på c:a 1 tim 25-45 min.
Ursäkta mig att jag började svara på detta, som sagt, hela receptet verkar skumt! Men jag hoppas du fixade det! Oftast behövs det bara sunt förnuft!
bernit19 mars 2008
Skrivet av Abluna den 19 mar 2008
Hela receptet verkar KONSTIGT - 170 grader i 4,5 tim! :) Det tycker jag, är väldigt varmt för så lång tid.. Oftast vid stora köttstycken har man låg ugnstemeratur - kanske 125 grader! Och så, som sagt lång tid.
Nu har ju du redan antagligen gjort detta, men lova att du aldrig försöker att göra om recept precis som du gjorde! Det kan knappast bli bra :(
Det är bättre att utgå från köttbiten man har ocvh skaffa ett recept till detta! Efter att ha tittat på dina uppgifter skulle jag dels sänka värmen minus 40,50 grader dels tänka mig en stektid på c:a 1 tim 25-45 min.
Ursäkta mig att jag började svara på detta, som sagt, hela receptet verkar skumt! Men jag hoppas du fixade det! Oftast behövs det bara sunt förnuft!
Håller med - låg temperatur ger alltid ett både mörare och saftigare kött.
4,5 timmar i 170 grader måste vara både för länge och för varmt
Hoppas du fixar det
/BÅ :p
pia6119 mars 2008
ca 1 kg per timme brukar vara normalt.
irrevirre19 mars 2008
Tack för de goda råden! Jag skall rätta mig efter dem. Det blir lite spännande också:-)
Jag skall göra en rätt i morgon som skall vara mycket länge ugnen på låg värme. Närmare bestämt 4 timmar totalt (ösas och glazas emellanåt) i 170 grader.
MEN receptet är på 4 1/2 kg skinkstek. Min är bara på 700 gram.
Hur lång tid skall den gå i ugnen då?
Någon som kan hjälpa mig? Man vill ju inte ha en torr stek!
Funkar det inte med köttermometer?
Tänkte inte på det ..... jo, det måste det ju göra. Tack Queenie!
Men vore bra och ha en liten hum om det ändå så man vet när man skall ösa och passa upp.
Tänkte inte på det ..... jo, det måste det ju göra. Tack Queenie!
Men vore bra och ha en liten hum om det ändå så man vet när man skall ösa och passa upp.
1 kg tar ca 1 1/2 timme...
http://www.meatinfo.com/konsument/artiklar/readone.php?categoryID=6&id=124
Innertemperarur ska vara 68 grader för skinkstek och 85 grader för hel fläskkarré.
Hela receptet verkar KONSTIGT - 170 grader i 4,5 tim! :) Det tycker jag, är väldigt varmt för så lång tid.. Oftast vid stora köttstycken har man låg ugnstemeratur - kanske 125 grader! Och så, som sagt lång tid.
Nu har ju du redan antagligen gjort detta, men lova att du aldrig försöker att göra om recept precis som du gjorde! Det kan knappast bli bra :(
Det är bättre att utgå från köttbiten man har ocvh skaffa ett recept till detta! Efter att ha tittat på dina uppgifter skulle jag dels sänka värmen minus 40,50 grader dels tänka mig en stektid på c:a 1 tim 25-45 min.
Ursäkta mig att jag började svara på detta, som sagt, hela receptet verkar skumt! Men jag hoppas du fixade det! Oftast behövs det bara sunt förnuft!
Hela receptet verkar KONSTIGT - 170 grader i 4,5 tim! :) Det tycker jag, är väldigt varmt för så lång tid.. Oftast vid stora köttstycken har man låg ugnstemeratur - kanske 125 grader! Och så, som sagt lång tid.
Nu har ju du redan antagligen gjort detta, men lova att du aldrig försöker att göra om recept precis som du gjorde! Det kan knappast bli bra :(
Det är bättre att utgå från köttbiten man har ocvh skaffa ett recept till detta! Efter att ha tittat på dina uppgifter skulle jag dels sänka värmen minus 40,50 grader dels tänka mig en stektid på c:a 1 tim 25-45 min.
Ursäkta mig att jag började svara på detta, som sagt, hela receptet verkar skumt! Men jag hoppas du fixade det! Oftast behövs det bara sunt förnuft!
Håller med - låg temperatur ger alltid ett både mörare och saftigare kött.
4,5 timmar i 170 grader måste vara både för länge och för varmt
Hoppas du fixar det
/BÅ :p
ca 1 kg per timme brukar vara normalt.
Tack för de goda råden! Jag skall rätta mig efter dem. Det blir lite spännande också:-)