Städar skafferiet och det goa muscavadosockret har förvandlats till en stenhård klump...suck. (nej, jag vet nu, skafferiet är inte bästa stället att förvara det på)
Är det lika bra att hiva det eller är det nån som har nåt återupplivningstips?? :'(
The_mama97mia29 augusti 2009
Hammare! Nej jag vet inte... men jag skulle nog försöks spetta loss på ngt sätt - kan det funka att köra i mixer bara man får ngt mindre stycken?????
poffa29 augusti 2009
Muscavadosocker förvandlas gärna till en hård klump så fort förpackningen är bruten.
Du kan använda det ändå.
Bara at tdunka ut en bit du behöver.
För att få det lösare kan du köra små klumpar i en mixer som är stark nog.
gimmiahug29 augusti 2009
Jag kör alltid hårt socker i micron - sockret i en skål, och bredvid det en liten skål med vatten. Sedan kör jag i kanske 20-sekundersintervaller tills sockret är som det ska igen. Man får så klart passa så att det inte smälter men det är helt klart ett riktigt enkelt sätt att få sockret mjukt igen!
Kom på ett annat knep jag aldrig provat, men det kan ju funka det med... sockret i en skål, sedan blöter man en kökshandduk i hett vatten och vrider ur, och lägger den över skålen. Det ska ta en halvtimme för sockret att mjukna, kanske värt att prova?
svengelsk29 augusti 2009
Skrivet av gimmiahug den 29 aug 2009
Kom på ett annat knep jag aldrig provat, men det kan ju funka det med... sockret i en skål, sedan blöter man en kökshandduk i hett vatten och vrider ur, och lägger den över skålen. Det ska ta en halvtimme för sockret att mjukna, kanske värt att prova?
Det knepet har jag också hört och möjligen provat. Tror jag använde vått hushållspapper.
i_casey29 augusti 2009
Tack för tipsen! Ska provas definitivt. Kanske hammarvarianten också, eller en kombination, :)
Städar skafferiet och det goa muscavadosockret har förvandlats till en stenhård klump...suck. (nej, jag vet nu, skafferiet är inte bästa stället att förvara det på)
Är det lika bra att hiva det eller är det nån som har nåt återupplivningstips?? :'(
Hammare! Nej jag vet inte... men jag skulle nog försöks spetta loss på ngt sätt - kan det funka att köra i mixer bara man får ngt mindre stycken?????
Muscavadosocker förvandlas gärna till en hård klump så fort förpackningen är bruten.
Du kan använda det ändå.
Bara at tdunka ut en bit du behöver.
För att få det lösare kan du köra små klumpar i en mixer som är stark nog.
Jag kör alltid hårt socker i micron - sockret i en skål, och bredvid det en liten skål med vatten. Sedan kör jag i kanske 20-sekundersintervaller tills sockret är som det ska igen. Man får så klart passa så att det inte smälter men det är helt klart ett riktigt enkelt sätt att få sockret mjukt igen!
Kom på ett annat knep jag aldrig provat, men det kan ju funka det med... sockret i en skål, sedan blöter man en kökshandduk i hett vatten och vrider ur, och lägger den över skålen. Det ska ta en halvtimme för sockret att mjukna, kanske värt att prova?
Kom på ett annat knep jag aldrig provat, men det kan ju funka det med... sockret i en skål, sedan blöter man en kökshandduk i hett vatten och vrider ur, och lägger den över skålen. Det ska ta en halvtimme för sockret att mjukna, kanske värt att prova?
Det knepet har jag också hört och möjligen provat. Tror jag använde vått hushållspapper.
Tack för tipsen! Ska provas definitivt. Kanske hammarvarianten också, eller en kombination, :)