Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungspomelo??!

  • safir74 19 december 2009

    Jag har köpt en honungspomelo för första gången. Har varit bra nyfiken på denna frukt ett tag nu. Men hur smakar den och hur ätes den??

  • The_mama97mia 19 december 2009

    Jag har skurit den som i klyftor, det är ju som en stor citrusfrukt. Den är söt och god. Jag har bara käkat den naturell så.

  • safir74 19 december 2009

    Toppen...tack! (Y)

  • idea_ 19 december 2009

    Jag brukar "filéa" den då jag tycker att hinnorna är ganska tjocka och sega... men i övrigt är den god som den är, eller i en sallad. (frukt eller vanlig för piff faktor) :D

  • Mistys 19 december 2009

    Såååå gott! Jag brukar skära klyftor och äta nästan som en vattenmelon. Försöker få bara köttet och inte de oätbara hinnorna. Smakar sött och gott. Inte alls som en citrusfrukt tycker jag.

  • JennyV 4 mars 2010

    Spännande, den är med i reklambladet hos coop konsum denna vecka och jag tänkte köpa den. Roligt med annorlunda frukter!!

  • Gnurf 4 mars 2010

    Min läkare har sagt att jag bara får äta en enda citrusfrukt per dag {angry-annoyed} så gissa om det blev mungiporna uppåt när jag fick syn på ett berg av Pomelo igår...8-|

  • asasto 4 mars 2010

    Och så ny är den nog inte utan en gammal frukt som kommit tillbaka, i min gamla hemkonserveringsbok från 30-talet finns det recept på pomelomarmelad.

  • Mistys 4 mars 2010

    Vi äter den också i klyftor och tar bort de sega oätliga hinnorna. Det som är nytt i butik är just Honungspomelo som är framtagen ur vanlig Pomelo som funnits i många år. Den är lite surare än Honungspomelon som är såååååå god(Y)

  • soccermum 5 december 2010

    Lyfter denna tråd för att göra lite reklam åt denna oemotståndliga frukt ifall någon missat att testa den :P
    Äntligen säsong igen-som jag har längtat!
    Sitter i skrivande stund och mumsar för fullt (Y)

  • The_mama97mia 5 december 2010

    Mmmm... såg att det var extrapris på den i veckan.
    Instämmer såklart med alla ovan angående att man ska ta bort de beska hinnorna, ungefär som på grapefrukt tänkte jag. Men inte en citrusfrukt? Stämmer det?

  • soccermum 5 december 2010

    Skrivet av mama97mia den 5 dec 2010

    Mmmm... såg att det var extrapris på den i veckan.
    Instämmer såklart med alla ovan angående att man ska ta bort de beska hinnorna, ungefär som på grapefrukt tänkte jag. Men inte en citrusfrukt? Stämmer det?


    Är inte säker på om jag fattat din fråga rätt så om du nu får ett svar helt uppåt väggarna galet så ber jag om ursäkt på förhand ;)

    Jag skär ett kryss runt om pomelon och tar bort skalet i fyra stora "ruterformade" bitar. Efter det delar jag på den precis som när jag delar en apelsin och sedan efter det äter jag klyfta för klyfta genom att ta bort de sega osmakliga hinnorna :)

    Grapefrukt delar jag på hälften och äter med sked och lämnar därmed hinnorna kvar i skalet...

    Var det något i den stilen du tänkt dig svaret? {beauty}

  • soccermum 5 december 2010

    Alltså inte en kantig ruterform utan mer som en oval med spets upptill och spets nedtill ;) haha rätt svårt att beskriva en form med bara ord..

  • jayamila 12 december 2010

    älskar den, den är mild men har ändå mycket c-vitamin och mycket mild i smaken emot de andra citrusfrukterna

  • DoctorWho 12 december 2010

    Köpte den när vi skulle bjuda på mat, skar den i stora klyftor och ställde den på bordet. Satte i en pinne med en förklarande lapp på, (mina släktingar äter inte saker de inte vet vad det är), ca hälften gick åt. Resten blev över till mig!:)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.