Jag vill ha tips på en god hummersoppa som även innehåller mått...Tack!
31 mars 2001
detta recept kommer från hummerakademien!HUMMERSOPPADet här behövs till 4 pers.4 st hummerskal2-3 msk tomatpuré1 gul lök1 morot1 palsternacka3 dl grädde3-4 cl cognacsalt och vitpeppar Dela hummerskalen i mindre bitar med en bredbladig kniv. Lägg skalen på en plåt tillsammans med den tärnade rotfrukten och löken.Klicka tomatpuré över. Sätt plåten i 200-gradig ugn i 30 min.Lägg skal, lök och rotfrukt i en kastrull och fyll på vatten tills det täcker. Låt det koka i ca 30 min. Sila från skal, lök och rotfrukter. Häll fonden i en kastrull och reducera till önskad smak.Häll i grädden och avsmaka med cognac samt salt och peppar.
3 april 2001
Detta är mitt favoritrecept!Hummersoppa4 port.1-2 humrar 2 msk smör, margarin eller skaldjurssmör 2 1/2 msk vetemjöl 1,3 liter fiskbuljong salt vitpeppar eller paprika (sherry eller madeira) 1 äggula 1 dl vispgrädde Klyv hummern. Tag bort magsäck och tarm. Tag ut köttet och klyv det i bitar. Krossa skalet och rosta det lätt i ugnen 10 minuter. Tag ut och häll i gryta. Lägg till en halv matsked tomatpasta, samtmatfettet. Häll på fiskbuljongen och låt koka ca 8-10 minuter. Inte längre enär en besk bismak kan uppstå. Tillsätt kryddor och en vinskvätt. Smaka av. Sila av skalen i en chinoise. Vispa gula och grädde. Blanda i redningen under kraftig vispning. Lägg i hummerbitarna.
Jag vill ha tips på en god hummersoppa som även innehåller mått...Tack!
detta recept kommer från hummerakademien!HUMMERSOPPADet här behövs till 4 pers.4 st hummerskal2-3 msk tomatpuré1 gul lök1 morot1 palsternacka3 dl grädde3-4 cl cognacsalt och vitpeppar Dela hummerskalen i mindre bitar med en bredbladig kniv. Lägg skalen på en plåt tillsammans med den tärnade rotfrukten och löken.Klicka tomatpuré över. Sätt plåten i 200-gradig ugn i 30 min.Lägg skal, lök och rotfrukt i en kastrull och fyll på vatten tills det täcker. Låt det koka i ca 30 min. Sila från skal, lök och rotfrukter. Häll fonden i en kastrull och reducera till önskad smak.Häll i grädden och avsmaka med cognac samt salt och peppar.
Detta är mitt favoritrecept!Hummersoppa4 port.1-2 humrar 2 msk smör, margarin eller skaldjurssmör 2 1/2 msk vetemjöl 1,3 liter fiskbuljong salt vitpeppar eller paprika (sherry eller madeira) 1 äggula 1 dl vispgrädde Klyv hummern. Tag bort magsäck och tarm. Tag ut köttet och klyv det i bitar. Krossa skalet och rosta det lätt i ugnen 10 minuter. Tag ut och häll i gryta. Lägg till en halv matsked tomatpasta, samtmatfettet. Häll på fiskbuljongen och låt koka ca 8-10 minuter. Inte längre enär en besk bismak kan uppstå. Tillsätt kryddor och en vinskvätt. Smaka av. Sila av skalen i en chinoise. Vispa gula och grädde. Blanda i redningen under kraftig vispning. Lägg i hummerbitarna.