Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur gör jag nu då?

 • Svesse60 26 november 2008

  Ska ha middagsgäster till helgen och från början så skulle vi vara 6 st. Bestämde mig för att ha mitt recept "Fläskfilé med höjdarsås" med potatisklyftor och grönsaker i ugnen till detta.
  Men nu blir vi 9 personer och jag tror att det blir problem med att rosta potatis och grönsaker till så många samtidigt. Någon som har ett bra tips på hur jag ska göra. Kan tänka mig att det inte blir så gott att göra grönsakerna i omgångar och sen hålla dessa varma. Eller? Jag behöver tips!

 • frucaos 26 november 2008

  Om du har varmluftsugn kan du köra i lager - och ta den nedersta långpannan under grillen några minuter på slutet.
  Annars blir det säkert mums med ris till i stället för potatisklyftorna, så kan du nöja dig med att rosta grönsakerna i ugnen.
  Eller - har du en snäll granne vars ugn du kan låna?

 • Countrygirl 26 november 2008

  Jag köper klyftpotatis och har det alltid tillsammans med grönsakerna i en långpanna i ugnen. Det blir jättegott. Hade middag för 12 personer och det fungerade utmärkt. Jag gör en sås på olja, örter, tomatpure och salt. Blandar i väl med allt i långpannan. De sista 10 minuterna strör jag över fetaost eller getost över. På med flingsalt så är det en hit!

  ps man måste röra i långpannan med jämna mellanrum.
  Lycka till!

 • Gnurf 26 november 2008

  Om jag förstår ditt recept korrekt så använder du inte ugnen till fläskfilén, så gör helt enkelt en Rotfruktsgratäng istället för Rotfrukter i ugn!! Potatis, palsternacka, rotselleri och morot i stavar, purjo, lök, vitlök, salt, vitpeppar, ost, 1 liter grädde till 2 avlånga gratängformar. Jösses...jag sitter ju redan här med snålvatten i mungiporna...:p

 • elpatron 26 november 2008

  Det bästa du kan göra är att dra lott vilka 6 som får komma, sen skickar du ett sms till de andra tre med: "tyvärr du vann inte lottningen och får stanna hemma"

  eller så gör du en annan maträtt till de tre som är överflödiga där och har förstört din planering, men gör ngt enklare till dom, ostkaka med grädde o sylt räcker typ, micrad. Lycka till :)

 • Disen 26 november 2008

  Jag brukar blanda allt på en plåt. :)

 • elpatron 26 november 2008

  Skrivet av Disen den 26 nov 2008

  Jag brukar blanda allt på en plåt. :)


  ALLT? Ostkakan, grädden, sylten, köttet och potatisen och såsen??? Oj, hur smakar det då? :'(

  Men det e ju klart. allt blandas ju i magen ändå så... (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.