Kom att tänka på en annan sak om plastfolien nu. :)
Gör som pizzabagaren gör. :) Blöt den och lägg på efter ett litet "skak". (Y)
monac18 juni 2008
Skrivet av matnjutaren den 17 jun 2008
glömde skriva..:)
Lägg plastfolieni frysen en stund innan du ska använda den, så "lugnar" den sig, betydligt! :D(Y)
ska oxå pröva det....den jag har hemma nu har jag hotat med soprummet men det har inte hjälpt...den gav mig en stor reva på handleden som svar på repliken/hotet!:'(
//Monac.
marwis18 juni 2008
Fick en superbra julklapp av min pappa. Den sätter man fast i kartongen till plasten och så skär man av plasten med hjälp av en "grej" som man drar. Svårt att förklara, men det gör i alla fall så att det är lätt att ta en bit som är slät när den ska läggas på där du vill ha den. (Y)
marwis18 juni 2008
Nu bytte tråden "spår". Jag är övertygad om att det går bra att lägga ihop tårtan på fredag bara den står kallt!!
AgnetaSchmitt5 maj 2017
Hej! Kan tala om att jag brukar göra smörgåstårtan klar utan garnering. Sedan fryser jag in den och tar ut den dagen innan jag skall servera den. Först då dekorerar jag den med ägg, sallad etc. Det går UTMÄRKt!!
walterego5 maj 2017
Härliga tips Du fått. Vill dock varna för att göra en "saftig" smörgåstårta för tidigt.
Dygnet före är helt Ok, men 2 dagar före är risken att den blir alltför saftig dvs. kletig. Risken är att den "sjunker ihop".
Mitt tips: Förbered alla ingredienser på fredagen vilket gör lördagen till ett lätt arbete inför serveringen på söndag.
Lycka till!
salsa27 juli 2017
Jag gör hela tårtan klar dageninna ,plastar in och in i kylen. Inga problem medtaskiga grönsaker.Blir det mycket tårta över plockar jag bort garneringen och fryser in i lagom stora bitar.Funkar bra hemma vid köksbordet.
Kom att tänka på en annan sak om plastfolien nu. :)
Gör som pizzabagaren gör. :) Blöt den och lägg på efter ett litet "skak". (Y)
glömde skriva..:)
Lägg plastfolieni frysen en stund innan du ska använda den, så "lugnar" den sig, betydligt! :D(Y)
ska oxå pröva det....den jag har hemma nu har jag hotat med soprummet men det har inte hjälpt...den gav mig en stor reva på handleden som svar på repliken/hotet!:'(
//Monac.
Fick en superbra julklapp av min pappa. Den sätter man fast i kartongen till plasten och så skär man av plasten med hjälp av en "grej" som man drar. Svårt att förklara, men det gör i alla fall så att det är lätt att ta en bit som är slät när den ska läggas på där du vill ha den. (Y)
Nu bytte tråden "spår". Jag är övertygad om att det går bra att lägga ihop tårtan på fredag bara den står kallt!!
Hej! Kan tala om att jag brukar göra smörgåstårtan klar utan garnering. Sedan fryser jag in den och tar ut den dagen innan jag skall servera den. Först då dekorerar jag den med ägg, sallad etc. Det går UTMÄRKt!!
Härliga tips Du fått. Vill dock varna för att göra en "saftig" smörgåstårta för tidigt.
Dygnet före är helt Ok, men 2 dagar före är risken att den blir alltför saftig dvs. kletig. Risken är att den "sjunker ihop".
Mitt tips: Förbered alla ingredienser på fredagen vilket gör lördagen till ett lätt arbete inför serveringen på söndag.
Lycka till!
Jag gör hela tårtan klar dageninna ,plastar in och in i kylen. Inga problem medtaskiga grönsaker.Blir det mycket tårta över plockar jag bort garneringen och fryser in i lagom stora bitar.Funkar bra hemma vid köksbordet.