Jag köpte en hel skinkstek som jag tänkte skiva o steka. Spelar det någon roll på vilket håll man skivar den (mot eller med fibertrådarna)?
zonale8 juli 2008
Jag skär allt mitt kött så att jag skär av köttfibrerna. Är det det du kallar mot tro?? :)
The_mama97mia8 juli 2008
jag har lärt mig att man ska skära på ett visst sätt, inte längsmed utan tvärt av....
Nettie8 juli 2008
Vad jag har lärt mig skär man tvärsöver inte längsmed köttstycket
zudette8 juli 2008
Skär man inte av köttfibrerna blir köttet segt och otroligt trist att äta - så jag säger precis som de andra - skär mot/av köttfibrerna!
bernit8 juli 2008
Man skär alltid tvärs fiberriktningen!!!
/BÅ :p
b97jenan10 juli 2008
Tack för alla svar! Vet inte riktigt vilket håll jag skar på till sist men otroligt segt blev det, så kanske det var fel håll. Däremot gjorde jag ganska små bitar av ena halvan som jag dagen efter marinerade och stekte på ganska hög värme (tänkte gjort grillspett, men hade inga spett) och de blev supergoda :)
Jag köpte en hel skinkstek som jag tänkte skiva o steka. Spelar det någon roll på vilket håll man skivar den (mot eller med fibertrådarna)?
Jag skär allt mitt kött så att jag skär av köttfibrerna. Är det det du kallar mot tro?? :)
jag har lärt mig att man ska skära på ett visst sätt, inte längsmed utan tvärt av....
Vad jag har lärt mig skär man tvärsöver inte längsmed köttstycket
Skär man inte av köttfibrerna blir köttet segt och otroligt trist att äta - så jag säger precis som de andra - skär mot/av köttfibrerna!
Man skär alltid tvärs fiberriktningen!!!
/BÅ :p
Tack för alla svar! Vet inte riktigt vilket håll jag skar på till sist men otroligt segt blev det, så kanske det var fel håll. Däremot gjorde jag ganska små bitar av ena halvan som jag dagen efter marinerade och stekte på ganska hög värme (tänkte gjort grillspett, men hade inga spett) och de blev supergoda :)