Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Husmorstips!

  • AngieH 23 september 2013

    Någon som har något bra vardagstips att dela med sig av?

    Jag kan börja:

    När ni tinar bär, lägg dem då på en plan yta, typ bricka eller ugnsplåt så håller de formen och blir inte en stor bärklump (som det blir när man tinar dem i en sil över diskhon....)


    http://angiehults.blogspot.se/2013/09/husmorstips-sa-tinar-du-bar.html

  • Mamsilamsen 23 september 2013

    Oj det finns massor av dess slag!
    Kan rekommendera boken "901 huskurer och praktiska råd". Den har jag och har haft nytta av den många gånger {cute}

  • annapatrik 23 september 2013

    När du kokar lingonsylt så rör ner sockret när du kokat bär och vatten klart. Då blir sylten klart röd och får en fin konsistens.

    För att göra bearnaisesås utan vattenbad använd teflonkastrull och teflonvisp, funkar utmärkt och gör det mycket enklare.

    Använd suddgummi för att ta bort svarta märken på golvet, kom ihåg att sudda försiktigt.

    Häll lite Klorin i diskhon och vasken på kvällen så försvinner blomflugorna fort.

    Katter på gården du inte vill ha där? Häll lite ättika med vatten i sprayflaska och markera där katten brukar vara.

    http://yrhattans.wordpress.com/

  • rosatalo 24 september 2013

    Strunta i att blötlägga ströbrödet när du gör köttbullesmet, det är ett helt onödigt moment som bara gör det svårare att få en jämn smet. Jag häller alltid i ströbrödet sist av alla ingredienser, känns smeten för lös tar man bara och tillägger lite i taget tills smeten är rullvänlig.

  • kallebakom 24 september 2013

    detta är bra !! tina allt fryst i kylskåpet för då ger frysta "gratis" kyla till kylsåpet = drar mindre ström då

  • AngieH 26 september 2013

    Skrivet av kallebakom den 24 sep 2013

    detta är bra !! tina allt fryst i kylskåpet för då ger frysta "gratis" kyla till kylsåpet = drar mindre ström då


    Ekonomiskt OCH miljövänligt. Jag älskar det!

  • Annrh 26 september 2013

    Jag såg ett tips på "på middag hos Hanna och Amanda" som jag inte testat själv men som lät suveränt.

    Att pressa vitlöken utan att skala den, då följer allt klegg med skalet upp igen så man slipper kämpa med att få bort rester ur vitlökspressen. Ska testas nästa gång jag pressar vitlök. Funkade på TV iaf så tror inte jag blir besviken :)

  • kallebakom 27 september 2013

    detta vet väl alla ? men tar det ändå,ska ni ha 25g jäst så skär inte packetet på mitten utan diagonalt hörn till hörn,blir MKT mer exxat då !

  • AngieH 27 september 2013

    Skrivet av kallebakom den 27 sep 2013

    detta vet väl alla ? men tar det ändå,ska ni ha 25g jäst så skär inte packetet på mitten utan diagonalt hörn till hörn,blir MKT mer exxat då !


    Jag visste det inte! Men det låter klart vettigt!

  • AngieH 28 september 2013

    Lite tips om vilken mat som är in season i oktober finns här:

    http://angiehults.blogspot.se/2013/09/vad-ska-man-ata-i-oktober.html

    Mycket gott! Abborre, Gös, Blomkål, kål, lök osv osv. Det är bra att äta med säsongerna!

  • kallebakom 29 september 2013

    locken till vaniljsocker och bakpulver spar dom ! passar perfekt till läskburkar och ölburkar,
    man får tränga på dom,spar kolsyra o ölen blir inte avslagen + att man inte får tex getingar i sommartid

  • DoctorWho 29 september 2013

    Skrivet av kallebakom den 29 sep 2013

    locken till vaniljsocker och bakpulver spar dom ! passar perfekt till läskburkar och ölburkar,
    man får tränga på dom,spar kolsyra o ölen blir inte avslagen + att man inte får tex getingar i sommartid

    Tack! Jag dricker oftast bara ½ burk läsk åt gången och nu slipper jag dricka resten avslagen.

  • Gutis 30 september 2013

    Jag brukar spara brödpåsar. De använder jag sen när jag fryser in som som ett extra skydd. Alltså först vanlig fryspåse o sen brödpåse utanpå.

    Använder bakpulver när jag gör rent termosar och flaskor. I med pulver o sen ljummet vatten. Skaka och skölj ur.

    Tandkräm är jättebra till att putsa silversmycken med.

  • rosatalo 30 september 2013

    När ett riktigt smutsigt grill- eller ugnsgaller ska rengöras, ta och sikta grus med det. Minimalt med arbete behövs och det blir skinande rent, sedan är det bara att skölja av det.

  • AngieH 7 oktober 2013

    Ni vet att det finns flikar på kortändan av folieförpackningar va? Pressa in dem så håller sig rullen på plats!

    http://angiehults.blogspot.se/2013/10/husmorstips-aldrig-mer-trasig.html

  • rosatalo 7 oktober 2013

    Skrivet av AngieH den 7 okt 2013

    Ni vet att det finns flikar på kortändan av folieförpackningar va? Pressa in dem så håller sig rullen på plats!

    http://angiehults.blogspot.se/2013/10/husmorstips-aldrig-mer-trasig.html


    Hade jag ingen aning om. Vilket märke gäller det? Låter praktiskt.

  • annapatrik 7 oktober 2013

    När du använder vaniljstång så släng den inte när du skrapat ur den. Lägg tillbaka den i burken, fyll på med strösocker. Låt burken stå några veckor, skaka om den ibland.
    Nu har du ett väldigt gott vaniljsocker att använda.

    http://yrhattans.wordpress.com/

  • AngieH 8 oktober 2013

    Skrivet av rosatalo den 7 okt 2013

    Skrivet av AngieH den 7 okt 2013

    Ni vet att det finns flikar på kortändan av folieförpackningar va? Pressa in dem så håller sig rullen på plats!

    http://angiehults.blogspot.se/2013/10/husmorstips-aldrig-mer-trasig.html


    Hade jag ingen aning om. Vilket märke gäller det? Låter praktiskt.


    Alla skulle jag vilja säga. Toppits har, ICAs egna märke och konsums egna (x-tra) har också. Alla jag någonsin köpt tror jag - utom Ullareds egna! Den har inte!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.