Någon som har något bra vardagstips att dela med sig av?
Jag kan börja:
När ni tinar bär, lägg dem då på en plan yta, typ bricka eller ugnsplåt så håller de formen och blir inte en stor bärklump (som det blir när man tinar dem i en sil över diskhon....)
Oj det finns massor av dess slag!
Kan rekommendera boken "901 huskurer och praktiska råd". Den har jag och har haft nytta av den många gånger {cute}
annapatrik23 september 2013
När du kokar lingonsylt så rör ner sockret när du kokat bär och vatten klart. Då blir sylten klart röd och får en fin konsistens.
För att göra bearnaisesås utan vattenbad använd teflonkastrull och teflonvisp, funkar utmärkt och gör det mycket enklare.
Använd suddgummi för att ta bort svarta märken på golvet, kom ihåg att sudda försiktigt.
Häll lite Klorin i diskhon och vasken på kvällen så försvinner blomflugorna fort.
Katter på gården du inte vill ha där? Häll lite ättika med vatten i sprayflaska och markera där katten brukar vara.
http://yrhattans.wordpress.com/
rosatalo24 september 2013
Strunta i att blötlägga ströbrödet när du gör köttbullesmet, det är ett helt onödigt moment som bara gör det svårare att få en jämn smet. Jag häller alltid i ströbrödet sist av alla ingredienser, känns smeten för lös tar man bara och tillägger lite i taget tills smeten är rullvänlig.
kallebakom24 september 2013
detta är bra !! tina allt fryst i kylskåpet för då ger frysta "gratis" kyla till kylsåpet = drar mindre ström då
AngieH26 september 2013
Skrivet av kallebakom den 24 sep 2013
detta är bra !! tina allt fryst i kylskåpet för då ger frysta "gratis" kyla till kylsåpet = drar mindre ström då
Ekonomiskt OCH miljövänligt. Jag älskar det!
Annrh26 september 2013
Jag såg ett tips på "på middag hos Hanna och Amanda" som jag inte testat själv men som lät suveränt.
Att pressa vitlöken utan att skala den, då följer allt klegg med skalet upp igen så man slipper kämpa med att få bort rester ur vitlökspressen. Ska testas nästa gång jag pressar vitlök. Funkade på TV iaf så tror inte jag blir besviken :)
kallebakom27 september 2013
detta vet väl alla ? men tar det ändå,ska ni ha 25g jäst så skär inte packetet på mitten utan diagonalt hörn till hörn,blir MKT mer exxat då !
AngieH27 september 2013
Skrivet av kallebakom den 27 sep 2013
detta vet väl alla ? men tar det ändå,ska ni ha 25g jäst så skär inte packetet på mitten utan diagonalt hörn till hörn,blir MKT mer exxat då !
Jag visste det inte! Men det låter klart vettigt!
AngieH28 september 2013
Lite tips om vilken mat som är in season i oktober finns här:
Mycket gott! Abborre, Gös, Blomkål, kål, lök osv osv. Det är bra att äta med säsongerna!
kallebakom29 september 2013
locken till vaniljsocker och bakpulver spar dom ! passar perfekt till läskburkar och ölburkar,
man får tränga på dom,spar kolsyra o ölen blir inte avslagen + att man inte får tex getingar i sommartid
DoctorWho29 september 2013
Skrivet av kallebakom den 29 sep 2013
locken till vaniljsocker och bakpulver spar dom ! passar perfekt till läskburkar och ölburkar,
man får tränga på dom,spar kolsyra o ölen blir inte avslagen + att man inte får tex getingar i sommartid
Tack! Jag dricker oftast bara ½ burk läsk åt gången och nu slipper jag dricka resten avslagen.
Gutis30 september 2013
Jag brukar spara brödpåsar. De använder jag sen när jag fryser in som som ett extra skydd. Alltså först vanlig fryspåse o sen brödpåse utanpå.
Använder bakpulver när jag gör rent termosar och flaskor. I med pulver o sen ljummet vatten. Skaka och skölj ur.
Tandkräm är jättebra till att putsa silversmycken med.
rosatalo30 september 2013
När ett riktigt smutsigt grill- eller ugnsgaller ska rengöras, ta och sikta grus med det. Minimalt med arbete behövs och det blir skinande rent, sedan är det bara att skölja av det.
AngieH7 oktober 2013
Ni vet att det finns flikar på kortändan av folieförpackningar va? Pressa in dem så håller sig rullen på plats!
Hade jag ingen aning om. Vilket märke gäller det? Låter praktiskt.
annapatrik7 oktober 2013
När du använder vaniljstång så släng den inte när du skrapat ur den. Lägg tillbaka den i burken, fyll på med strösocker. Låt burken stå några veckor, skaka om den ibland.
Nu har du ett väldigt gott vaniljsocker att använda.
http://yrhattans.wordpress.com/
AngieH8 oktober 2013
Skrivet av rosatalo den 7 okt 2013
Skrivet av AngieH den 7 okt 2013
Ni vet att det finns flikar på kortändan av folieförpackningar va? Pressa in dem så håller sig rullen på plats!
Hade jag ingen aning om. Vilket märke gäller det? Låter praktiskt.
Alla skulle jag vilja säga. Toppits har, ICAs egna märke och konsums egna (x-tra) har också. Alla jag någonsin köpt tror jag - utom Ullareds egna! Den har inte!
Någon som har något bra vardagstips att dela med sig av?
Jag kan börja:
När ni tinar bär, lägg dem då på en plan yta, typ bricka eller ugnsplåt så håller de formen och blir inte en stor bärklump (som det blir när man tinar dem i en sil över diskhon....)
http://angiehults.blogspot.se/2013/09/husmorstips-sa-tinar-du-bar.html
Oj det finns massor av dess slag!
Kan rekommendera boken "901 huskurer och praktiska råd". Den har jag och har haft nytta av den många gånger {cute}
När du kokar lingonsylt så rör ner sockret när du kokat bär och vatten klart. Då blir sylten klart röd och får en fin konsistens.
För att göra bearnaisesås utan vattenbad använd teflonkastrull och teflonvisp, funkar utmärkt och gör det mycket enklare.
Använd suddgummi för att ta bort svarta märken på golvet, kom ihåg att sudda försiktigt.
Häll lite Klorin i diskhon och vasken på kvällen så försvinner blomflugorna fort.
Katter på gården du inte vill ha där? Häll lite ättika med vatten i sprayflaska och markera där katten brukar vara.
http://yrhattans.wordpress.com/
Strunta i att blötlägga ströbrödet när du gör köttbullesmet, det är ett helt onödigt moment som bara gör det svårare att få en jämn smet. Jag häller alltid i ströbrödet sist av alla ingredienser, känns smeten för lös tar man bara och tillägger lite i taget tills smeten är rullvänlig.
detta är bra !! tina allt fryst i kylskåpet för då ger frysta "gratis" kyla till kylsåpet = drar mindre ström då
detta är bra !! tina allt fryst i kylskåpet för då ger frysta "gratis" kyla till kylsåpet = drar mindre ström då
Ekonomiskt OCH miljövänligt. Jag älskar det!
Jag såg ett tips på "på middag hos Hanna och Amanda" som jag inte testat själv men som lät suveränt.
Att pressa vitlöken utan att skala den, då följer allt klegg med skalet upp igen så man slipper kämpa med att få bort rester ur vitlökspressen. Ska testas nästa gång jag pressar vitlök. Funkade på TV iaf så tror inte jag blir besviken :)
detta vet väl alla ? men tar det ändå,ska ni ha 25g jäst så skär inte packetet på mitten utan diagonalt hörn till hörn,blir MKT mer exxat då !
detta vet väl alla ? men tar det ändå,ska ni ha 25g jäst så skär inte packetet på mitten utan diagonalt hörn till hörn,blir MKT mer exxat då !
Jag visste det inte! Men det låter klart vettigt!
Lite tips om vilken mat som är in season i oktober finns här:
http://angiehults.blogspot.se/2013/09/vad-ska-man-ata-i-oktober.html
Mycket gott! Abborre, Gös, Blomkål, kål, lök osv osv. Det är bra att äta med säsongerna!
locken till vaniljsocker och bakpulver spar dom ! passar perfekt till läskburkar och ölburkar,
man får tränga på dom,spar kolsyra o ölen blir inte avslagen + att man inte får tex getingar i sommartid
locken till vaniljsocker och bakpulver spar dom ! passar perfekt till läskburkar och ölburkar,
man får tränga på dom,spar kolsyra o ölen blir inte avslagen + att man inte får tex getingar i sommartid
Tack! Jag dricker oftast bara ½ burk läsk åt gången och nu slipper jag dricka resten avslagen.
Jag brukar spara brödpåsar. De använder jag sen när jag fryser in som som ett extra skydd. Alltså först vanlig fryspåse o sen brödpåse utanpå.
Använder bakpulver när jag gör rent termosar och flaskor. I med pulver o sen ljummet vatten. Skaka och skölj ur.
Tandkräm är jättebra till att putsa silversmycken med.
När ett riktigt smutsigt grill- eller ugnsgaller ska rengöras, ta och sikta grus med det. Minimalt med arbete behövs och det blir skinande rent, sedan är det bara att skölja av det.
Ni vet att det finns flikar på kortändan av folieförpackningar va? Pressa in dem så håller sig rullen på plats!
http://angiehults.blogspot.se/2013/10/husmorstips-aldrig-mer-trasig.html
Ni vet att det finns flikar på kortändan av folieförpackningar va? Pressa in dem så håller sig rullen på plats!
http://angiehults.blogspot.se/2013/10/husmorstips-aldrig-mer-trasig.html
Hade jag ingen aning om. Vilket märke gäller det? Låter praktiskt.
När du använder vaniljstång så släng den inte när du skrapat ur den. Lägg tillbaka den i burken, fyll på med strösocker. Låt burken stå några veckor, skaka om den ibland.
Nu har du ett väldigt gott vaniljsocker att använda.
http://yrhattans.wordpress.com/
Ni vet att det finns flikar på kortändan av folieförpackningar va? Pressa in dem så håller sig rullen på plats!
http://angiehults.blogspot.se/2013/10/husmorstips-aldrig-mer-trasig.html
Hade jag ingen aning om. Vilket märke gäller det? Låter praktiskt.
Alla skulle jag vilja säga. Toppits har, ICAs egna märke och konsums egna (x-tra) har också. Alla jag någonsin köpt tror jag - utom Ullareds egna! Den har inte!