Jag har totalt brist på ideer för vad jag ska laga för mat till gubbens matlådor.
Jag brukar göra rätter som är smidigt att laga flera portioner av samtidigt, ofta korv stroganoff, köttfärsås, köttgrytor, fiskgratäng mm men jag tycker bara det blir samma sak hela tiden.
Han gillar inte grönsaker så det ska gärna vara någon form av protein kött, fisk, kyckling eller korv och potatis, ris eller pasta.
Har ni några bra tips? I frysen just nu har jag mycket kyckling, köttfärs, benfri kotlett, fläskfile och falukorv
farmoringer3 december 2010
Jag har ingen bra ide till dig.
Men tänkte bara tala om att jag lagar alltid lite extra av dagens middag så det räcker till matlådelunch dagen efter.
The_mama97mia3 december 2010
Viltbiff á la sambal
Detta går utmärkt att göra på benfri kotlett. Funkar med både ris, pasta och potatis, fast potatis är godast att suga upp den ljuvliga såsen med! Och inte en grönsak i sikte!
The_mama97mia3 december 2010
Och sen är lasagne tacksamt tycker jag - man gör en stor plåt o sen går det frysa in i matlådeportioner. Janssons frestelse gillar jag med av samma anledning, det finns recept här på MK på en frestelse med köttfärs, det kanske du skulle testa? Tror det heter Knuts frestelse, finns i flera varianter.
littlejohn3 december 2010
Olika sorters röror och stuvningar som kan ätas både till ris och pasta. Jag brukar även göra pastagratänger och dela den i bitar och frysa in.
Ulrika913 december 2010
Jag har på min blogg en kategori som heter "Perfekt för lunchlådan" (och detta skriver jag inte som reklam för min blogg eller något, utan jag tror det skulle kunna hjälpa dig med lite inspiration.) Om han inte gillar grönsaker, ta bara bort de ur de recepten där de innehåller grönsaker.
Ingredienser
Benfria färska kotletter
smör till att smörja formen
Sås:
4 dl creme fraiche
3 dl grädde
½ dl sweet chili sås
½ dl soja
Gör så här
Blanda alla ingredienser till såsen i en bunke.
Smörj en ugnsform
Lägg i råa kotletter
Häll såsen över
In med det i mitten av ugnen och grädda
i 175 graders värme cirka 1½ timme
Det här blir bara godare dagen efter. Perfekt matlådemat. Lite grönsaker får man med också utan att det märks, i tomatsåsen. Jag brukar dock krydda upp köttbullarna mer samt göra dom mindre än vad som står. Men jättegott är det!
Jag lagar ingen särskild mat till matlådan. Där blir det maten som blir över från dagens middag. Oftast gör jag lite mera för att det ska räcka till flera lådor.
För att slippa laga mat varje kväll jag kommer hem från jobbet (är ensamstående) har jag riktiga matlagningshelger med jämna mellanrum. Jag handlar och lagar flera rätter samtidigt, portionsförpackar och in i frysen.
Det kan ibland bli matlådor för 2-3 veckor. Jätteskönt!!!
Erajscha7 december 2010
Bra matlådemat (som inte smakar skumt när det micrats utan i vissa fall rentav bättre):
Lasagne
Kotletter i tomatsås med ris (bara att bryna kotletter - med eller utan ben - med lite lök, örter tex dragon eller oregano och slå på en burk krossade tomater)
Potatismos och pannbiff med stekt lök
Fläskpannkaka (äppelmos i separat burk)
Lappskojs (inlagda rödbetor i separat burk om man gillar det)
Pytt i panna
Potatisgratäng och kassler (man kan göra det lätt för sig och ta den där färdiga gratängen från kyldisken och hälla direkt i matlådan)
Skinkfrestelse
Stuvade makaroner och falukorv
Stuvad potatis och stekt lax
The_mama97mia7 december 2010
Hehe Erajscha, jag tänkte just gå in o skriva lapskojs som tips, har lagat det idag!
Jag har totalt brist på ideer för vad jag ska laga för mat till gubbens matlådor.
Jag brukar göra rätter som är smidigt att laga flera portioner av samtidigt, ofta korv stroganoff, köttfärsås, köttgrytor, fiskgratäng mm men jag tycker bara det blir samma sak hela tiden.
Han gillar inte grönsaker så det ska gärna vara någon form av protein kött, fisk, kyckling eller korv och potatis, ris eller pasta.
Har ni några bra tips? I frysen just nu har jag mycket kyckling, köttfärs, benfri kotlett, fläskfile och falukorv
Jag har ingen bra ide till dig.
Men tänkte bara tala om att jag lagar alltid lite extra av dagens middag så det räcker till matlådelunch dagen efter.
Viltbiff á la sambal
Detta går utmärkt att göra på benfri kotlett. Funkar med både ris, pasta och potatis, fast potatis är godast att suga upp den ljuvliga såsen med! Och inte en grönsak i sikte!
Och sen är lasagne tacksamt tycker jag - man gör en stor plåt o sen går det frysa in i matlådeportioner. Janssons frestelse gillar jag med av samma anledning, det finns recept här på MK på en frestelse med köttfärs, det kanske du skulle testa? Tror det heter Knuts frestelse, finns i flera varianter.
Olika sorters röror och stuvningar som kan ätas både till ris och pasta. Jag brukar även göra pastagratänger och dela den i bitar och frysa in.
Jag har på min blogg en kategori som heter "Perfekt för lunchlådan" (och detta skriver jag inte som reklam för min blogg eller något, utan jag tror det skulle kunna hjälpa dig med lite inspiration.) Om han inte gillar grönsaker, ta bara bort de ur de recepten där de innehåller grönsaker.
http://ulrikasmat.blogspot.com/search/label/Perfekt%20f%C3%B6r%20lunchl%C3%A5dan/
Super recept till matlåda med minimalt jobb...
Allt i ett kotlett
Ingredienser
Benfria färska kotletter
smör till att smörja formen
Sås:
4 dl creme fraiche
3 dl grädde
½ dl sweet chili sås
½ dl soja
Gör så här
Blanda alla ingredienser till såsen i en bunke.
Smörj en ugnsform
Lägg i råa kotletter
Häll såsen över
In med det i mitten av ugnen och grädda
i 175 graders värme cirka 1½ timme
Albondigas med potatismos
Det här blir bara godare dagen efter. Perfekt matlådemat. Lite grönsaker får man med också utan att det märks, i tomatsåsen. Jag brukar dock krydda upp köttbullarna mer samt göra dom mindre än vad som står. Men jättegott är det!
Här kommer mina tips.
http://www.matklubben.se/recept/anders_kasslergryta_med_groenpeppar_och_champinjoner_87027.html
http://www.matklubben.se/recept/anders_korvgryta_86201.html
http://www.matklubben.se/recept/chili_utan_boenor_73043.html
http://www.matklubben.se/recept/flaeskkarre_i_ris_3172.html
http://www.matklubben.se/recept/fried_rice_41753.html
http://www.matklubben.se/recept/groenpepparbiffar_7559.html
http://www.matklubben.se/recept/groenpepparpastasaas_90578.html
http://www.matklubben.se/recept/hoens_kyckling_och_curry_13716.html
Jag lagar ingen särskild mat till matlådan. Där blir det maten som blir över från dagens middag. Oftast gör jag lite mera för att det ska räcka till flera lådor.
För att slippa laga mat varje kväll jag kommer hem från jobbet (är ensamstående) har jag riktiga matlagningshelger med jämna mellanrum. Jag handlar och lagar flera rätter samtidigt, portionsförpackar och in i frysen.
Det kan ibland bli matlådor för 2-3 veckor. Jätteskönt!!!
Bra matlådemat (som inte smakar skumt när det micrats utan i vissa fall rentav bättre):
Lasagne
Kotletter i tomatsås med ris (bara att bryna kotletter - med eller utan ben - med lite lök, örter tex dragon eller oregano och slå på en burk krossade tomater)
Potatismos och pannbiff med stekt lök
Fläskpannkaka (äppelmos i separat burk)
Lappskojs (inlagda rödbetor i separat burk om man gillar det)
Pytt i panna
Potatisgratäng och kassler (man kan göra det lätt för sig och ta den där färdiga gratängen från kyldisken och hälla direkt i matlådan)
Skinkfrestelse
Stuvade makaroner och falukorv
Stuvad potatis och stekt lax
Hehe Erajscha, jag tänkte just gå in o skriva lapskojs som tips, har lagat det idag!
Lapskojs