Tips! Lägg jästen i frysen.Tina den i rumstemperatur innan den används. Har aldrig någon "gammal" jäst i kylen längre.
anneli19896 mars 2009
vilket bra tips!
ELVYIREN516 mars 2009
Tack för det tipset(Y)
Jag vet inte hur många paket jäst som jag fått slänga,som legat för länge i kylen.(Y)
monac6 mars 2009
samma här!
men blir det lika bra jäsförmåga då???:o
flumhum6 mars 2009
hur länge kan man bevara jästen i frysen?
redd6 mars 2009
Hur kallt får det vara i frysen? och hur tinar man den på bra sätt samt hur lång tid tar det att tina den?
stepp5676 mars 2009
Jag undrar detsamma och hur länge kan jästen ligga i frysen?
jag har oxo fått slänga jäst som har liget i kylen o blivit för gammla.
barnbarn6 mars 2009
På mitt arbete jag hade för längre tillbaka så fick jag baka på fryst jäst.Kommer ihåg att bullarna
inte blev lika bra som bakning av färskt jäst.Senare har jag också läst att man aldrig ska frysa jäst.
Då dödas de bakterier som är i jästen som bidrar till jäsningen.
Men det är ju bara att testa(N)
Nettan756 mars 2009
Jag arbetade en sväng på ett bageri där vi bakade till bullarna och slängde in dem i frysen för att jäsa och bakas senare, dvs max 2-3 dagar senare. Jag tror nog att jästen dör av frysningen om det får ligga alltför länge.
mep7 mars 2009
Skrivet av flumhum den 6 mar 2009
hur länge kan man bevara jästen i frysen?
mep7 mars 2009
Skrivet av redd den 6 mar 2009
Hur kallt får det vara i frysen? och hur tinar man den på bra sätt samt hur lång tid tar det att tina den?
mep7 mars 2009
Frysens temp. -18 gr, hållbarhetslängden i frysen är jag osäker på. Bakar mycket och den jäst jag använt har legat där c:a ett par månader. Tinas i rumstemp c:a½ timme, och användes på vanligt sätt. Har aldrig märkt någon skillnad på färsk eller fryst jäst. Har som många andra kastat många pkt. jäst tidigare och nu har jag alltid jäst i frysen.
Okänd7 mars 2009
Skrivet av mep-37 den 7 mar 2009
Frysens temp. -18 gr, hållbarhetslängden i frysen är jag osäker på. Bakar mycket och den jäst jag använt har legat där c:a ett par månader. Tinas i rumstemp c:a½ timme, och användes på vanligt sätt. Har aldrig märkt någon skillnad på färsk eller fryst jäst. Har som många andra kastat många pkt. jäst tidigare och nu har jag alltid jäst i frysen.
Har du bakat med surdeg?
mep7 mars 2009
Skrivet av jan-gunnar-j den 7 mar 2009
Skrivet av mep-37 den 7 mar 2009
Frysens temp. -18 gr, hållbarhetslängden i frysen är jag osäker på. Bakar mycket och den jäst jag använt har legat där c:a ett par månader. Tinas i rumstemp c:a½ timme, och användes på vanligt sätt. Har aldrig märkt någon skillnad på färsk eller fryst jäst. Har som många andra kastat många pkt. jäst tidigare och nu har jag alltid jäst i frysen.
Har du bakat med surdeg?
Nej, det har jag inte provat.
Okänd7 mars 2009
Skrivet av mep-37 den 7 mar 2009
Skrivet av jan-gunnar-j den 7 mar 2009
Skrivet av mep-37 den 7 mar 2009
Frysens temp. -18 gr, hållbarhetslängden i frysen är jag osäker på. Bakar mycket och den jäst jag använt har legat där c:a ett par månader. Tinas i rumstemp c:a½ timme, och användes på vanligt sätt. Har aldrig märkt någon skillnad på färsk eller fryst jäst. Har som många andra kastat många pkt. jäst tidigare och nu har jag alltid jäst i frysen.
Har du bakat med surdeg?
Nej, det har jag inte provat.
Gör det!!
cika618 mars 2009
måste nog också prova för jag handlar alltid jäst IFALL :) jag skulle hinna baka, sen blir det sällan som man tänkt sig.
ewax8 mars 2009
Jag anv torrjäst. Superbra. Passar till allt utom "fördeg" till brödbak. En sorts deg som ska stå i kylskåpet över natten. Då ska det vara färsk jäst.
Torrjäst har låååååååång hållbarhet. Perfekt för jag kan få ett bakanfall när som helst:p
mia788 mars 2009
Jag har oxå börjat frysa in jäst sen en kompis rekomenderade det! perfekt man har alltid jäst hemma och resultatet detsamma!
monac8 mars 2009
max en(1) km till 4 affärer...skulle inte vilja äventyra ett/en hel deg/bak för jäst som inte jäser:o(inte så svårt att gå iväg och handla fräsch jäst menar jag)
nån som provar den där surdegs torrjästen?????? Lite nyfiken på den.
farmoringer8 mars 2009
Jag är också nyfiken på den jästen....torra surdegsjästen...
Tips! Lägg jästen i frysen.Tina den i rumstemperatur innan den används. Har aldrig någon "gammal" jäst i kylen längre.
vilket bra tips!
Tack för det tipset(Y)
Jag vet inte hur många paket jäst som jag fått slänga,som legat för länge i kylen.(Y)
samma här!
men blir det lika bra jäsförmåga då???:o
hur länge kan man bevara jästen i frysen?
Hur kallt får det vara i frysen? och hur tinar man den på bra sätt samt hur lång tid tar det att tina den?
Jag undrar detsamma och hur länge kan jästen ligga i frysen?
jag har oxo fått slänga jäst som har liget i kylen o blivit för gammla.
På mitt arbete jag hade för längre tillbaka så fick jag baka på fryst jäst.Kommer ihåg att bullarna
inte blev lika bra som bakning av färskt jäst.Senare har jag också läst att man aldrig ska frysa jäst.
Då dödas de bakterier som är i jästen som bidrar till jäsningen.
Men det är ju bara att testa(N)
Jag arbetade en sväng på ett bageri där vi bakade till bullarna och slängde in dem i frysen för att jäsa och bakas senare, dvs max 2-3 dagar senare. Jag tror nog att jästen dör av frysningen om det får ligga alltför länge.
hur länge kan man bevara jästen i frysen?
Hur kallt får det vara i frysen? och hur tinar man den på bra sätt samt hur lång tid tar det att tina den?
Frysens temp. -18 gr, hållbarhetslängden i frysen är jag osäker på. Bakar mycket och den jäst jag använt har legat där c:a ett par månader. Tinas i rumstemp c:a½ timme, och användes på vanligt sätt. Har aldrig märkt någon skillnad på färsk eller fryst jäst. Har som många andra kastat många pkt. jäst tidigare och nu har jag alltid jäst i frysen.
Frysens temp. -18 gr, hållbarhetslängden i frysen är jag osäker på. Bakar mycket och den jäst jag använt har legat där c:a ett par månader. Tinas i rumstemp c:a½ timme, och användes på vanligt sätt. Har aldrig märkt någon skillnad på färsk eller fryst jäst. Har som många andra kastat många pkt. jäst tidigare och nu har jag alltid jäst i frysen.
Har du bakat med surdeg?
Frysens temp. -18 gr, hållbarhetslängden i frysen är jag osäker på. Bakar mycket och den jäst jag använt har legat där c:a ett par månader. Tinas i rumstemp c:a½ timme, och användes på vanligt sätt. Har aldrig märkt någon skillnad på färsk eller fryst jäst. Har som många andra kastat många pkt. jäst tidigare och nu har jag alltid jäst i frysen.
Har du bakat med surdeg?
Nej, det har jag inte provat.
Frysens temp. -18 gr, hållbarhetslängden i frysen är jag osäker på. Bakar mycket och den jäst jag använt har legat där c:a ett par månader. Tinas i rumstemp c:a½ timme, och användes på vanligt sätt. Har aldrig märkt någon skillnad på färsk eller fryst jäst. Har som många andra kastat många pkt. jäst tidigare och nu har jag alltid jäst i frysen.
Har du bakat med surdeg?
Nej, det har jag inte provat.
Gör det!!
måste nog också prova för jag handlar alltid jäst IFALL :) jag skulle hinna baka, sen blir det sällan som man tänkt sig.
Jag anv torrjäst. Superbra. Passar till allt utom "fördeg" till brödbak. En sorts deg som ska stå i kylskåpet över natten. Då ska det vara färsk jäst.
Torrjäst har låååååååång hållbarhet. Perfekt för jag kan få ett bakanfall när som helst:p
Jag har oxå börjat frysa in jäst sen en kompis rekomenderade det! perfekt man har alltid jäst hemma och resultatet detsamma!
max en(1) km till 4 affärer...skulle inte vilja äventyra ett/en hel deg/bak för jäst som inte jäser:o(inte så svårt att gå iväg och handla fräsch jäst menar jag)
nån som provar den där surdegs torrjästen?????? Lite nyfiken på den.
Jag är också nyfiken på den jästen....torra surdegsjästen...