Jag får erkänna att här används en del pulvermos... Dock mycket förändrat...
Gör det på mjölk och vatten för det första, inte bara vatten...
Sedan ska det kryddas med salt, grovmalen svartpeppar, finmalen vitpeppar, lökpulver och socker.. o så ska det i lite smör...
På så vis tar det ca 5 minuter.. drar på vattenkokaren samtidigt som jag ställer in en bunke med mjölken i i micron... sedan är det bara att vispa ihop o smaksätta...
Brukar göra det medans köttfärslimpan (eller vad man nu har till) vilar o blir skivbar..
Visst är det godare med riktigt, men klarar inte att skala, då jag får fruktansvärd ryggvärk (felkonstruerat kök) då.
MammaModesty12 mars 2008
inge pulvermos för min del.. *vägrar*
det går fort att laga hemma mos.. tar max 15 min från det man börjar skala ,samtidigt som jag skalar sätter jag på vattnet när potatisen är skalad skärs den ner i mindre bitar och läggs i kokande vatten.. kokas ca 10 min sen är det bara att vispa ihop med smör och gräddmjölk.... gott!!!!! (Y)
(Y)(Y)
enAnnan12 mars 2008
Skrivet av MammaModesty den 12 mar 2008
inge pulvermos för min del.. *vägrar*
det går fort att laga hemma mos.. tar max 15 min från det man börjar skala ,samtidigt som jag skalar sätter jag på vattnet när potatisen är skalad skärs den ner i mindre bitar och läggs i kokande vatten.. kokas ca 10 min sen är det bara att vispa ihop med smör och gräddmjölk.... gott!!!!! (Y)
(Y)(Y)
Precis som jag gör!
:)
Tillberga12 mars 2008
är hemma i dag och då skulle jag laga lunch
och de blev
mos på vanlig potais, sötpotatis, morot och en skiva selleri
salt o peppar och mosade med kokvattnet och lite flytande margarin
blev så bra så
Nettie12 mars 2008
Absolut inget pulvermos i detta hushåll. Hemlagat med smör och lite grädde gäller
här hemma:p
Jenny_me_Y12 mars 2008
Pulvermos måste vara bland det värsta man tar i munnen.
Personligen tycker jag att pulvermos är för lata!
Jag gör hemmagjord potatismos och vet inte om det tar så mycket längre tid men oj så mycket godare det bir!(Y)
Okänd12 mars 2008
På tal om potatismos: Jag har en arbetskamrat som blandar i spenat i moset,hon älskar det,men jag tyckte inte det var gott.
Till varmkorv vill jag ha pulvermos,annars eget hemlagat.(Y)
hansdotter12 mars 2008
I en tunnbrödsrulle passar pulvermos bra, men annars är det hemmagjort mos som gäller!!!
Så himla gott! Mandelpotatis ska det vara, å riktigt smör, mjölk å kryddor. Gärna parmesan eller vitlök i!!! MUMS!!!
The_mama97mia12 mars 2008
på semestern o lägenhetshotell har det varit kanon med en pulvermospåse , hotdogs, bröd o ketchup et voilá - lunch is ready....
Annars håller jag med alla andra om att hemgjort är bäst o det går mkt fortare än man tror... eller hur!
Jag behöver nog inte ngt som förgyller moset. Däremot om det ska gratineras ska det ju bara i ngn äggula... Salt o vitpeppar. Tack för mig!
Jag får erkänna att här används en del pulvermos... Dock mycket förändrat...
Gör det på mjölk och vatten för det första, inte bara vatten...
Sedan ska det kryddas med salt, grovmalen svartpeppar, finmalen vitpeppar, lökpulver och socker.. o så ska det i lite smör...
På så vis tar det ca 5 minuter.. drar på vattenkokaren samtidigt som jag ställer in en bunke med mjölken i i micron... sedan är det bara att vispa ihop o smaksätta...
Brukar göra det medans köttfärslimpan (eller vad man nu har till) vilar o blir skivbar..
Visst är det godare med riktigt, men klarar inte att skala, då jag får fruktansvärd ryggvärk (felkonstruerat kök) då.
inge pulvermos för min del.. *vägrar*
det går fort att laga hemma mos.. tar max 15 min från det man börjar skala ,samtidigt som jag skalar sätter jag på vattnet när potatisen är skalad skärs den ner i mindre bitar och läggs i kokande vatten.. kokas ca 10 min sen är det bara att vispa ihop med smör och gräddmjölk.... gott!!!!! (Y)
(Y)(Y)
inge pulvermos för min del.. *vägrar*
det går fort att laga hemma mos.. tar max 15 min från det man börjar skala ,samtidigt som jag skalar sätter jag på vattnet när potatisen är skalad skärs den ner i mindre bitar och läggs i kokande vatten.. kokas ca 10 min sen är det bara att vispa ihop med smör och gräddmjölk.... gott!!!!! (Y)
(Y)(Y)
Precis som jag gör!
:)
är hemma i dag och då skulle jag laga lunch
och de blev
mos på vanlig potais, sötpotatis, morot och en skiva selleri
salt o peppar och mosade med kokvattnet och lite flytande margarin
blev så bra så
Absolut inget pulvermos i detta hushåll. Hemlagat med smör och lite grädde gäller
här hemma:p
Pulvermos måste vara bland det värsta man tar i munnen.
Personligen tycker jag att pulvermos är för lata!
Jag gör hemmagjord potatismos och vet inte om det tar så mycket längre tid men oj så mycket godare det bir!(Y)
På tal om potatismos: Jag har en arbetskamrat som blandar i spenat i moset,hon älskar det,men jag tyckte inte det var gott.
Till varmkorv vill jag ha pulvermos,annars eget hemlagat.(Y)
I en tunnbrödsrulle passar pulvermos bra, men annars är det hemmagjort mos som gäller!!!
Så himla gott! Mandelpotatis ska det vara, å riktigt smör, mjölk å kryddor. Gärna parmesan eller vitlök i!!! MUMS!!!
på semestern o lägenhetshotell har det varit kanon med en pulvermospåse , hotdogs, bröd o ketchup et voilá - lunch is ready....
Annars håller jag med alla andra om att hemgjort är bäst o det går mkt fortare än man tror... eller hur!
Jag behöver nog inte ngt som förgyller moset. Däremot om det ska gratineras ska det ju bara i ngn äggula... Salt o vitpeppar. Tack för mig!