Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julgodis

  • 1 december 1999

    Hej Hej Så här i juletider vill man ju kunna överraska kroppen med hemlagat julgodis.Finns det några bra förslag ??Gärna utan Hasselnötter och mandel.

  • 6 december 1999

    En enkel men god klassiker är denna:1.Rulla kulor av mandelmassa.2.Rulla dem i smält mörk choklad.3.tryck fast en valnöt på toppen innan de stenar.Om man vill spetsa till mandelmassan lite, kan man göra så här: Hacka lite mandel (inte för finhackad) och lägg det i en skål. Dränk in mandeln med konjak och låt det dra i ett par timmar.Blanda i mandeln i mandelmassan.

  • 7 december 1999

    En favorit är ischoklad. Men gör den med riktig choklad, blockchoklad alltså, inte den bruna massan som saluförs som BLOCK. Gott är det och fint blir det med glansiga formar. Smaksätt med lite apelsinskal eller någon god spritsort. Man kan också lägga lite russin i formarna innan man häller i chokladen. Om du först fyller halva formen med vit choklad och låter det stelna och sen häller på mörk choklad så ser det riktigt avancerat ut. Var försiktig med recept som innehåller ägg, det blir lätt kornigt. Mycket choklad och lite kokosfett.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.