Hej Hej Så här i juletider vill man ju kunna överraska kroppen med hemlagat julgodis.Finns det några bra förslag ??Gärna utan Hasselnötter och mandel.
6 december 1999
En enkel men god klassiker är denna:1.Rulla kulor av mandelmassa.2.Rulla dem i smält mörk choklad.3.tryck fast en valnöt på toppen innan de stenar.Om man vill spetsa till mandelmassan lite, kan man göra så här: Hacka lite mandel (inte för finhackad) och lägg det i en skål. Dränk in mandeln med konjak och låt det dra i ett par timmar.Blanda i mandeln i mandelmassan.
7 december 1999
En favorit är ischoklad. Men gör den med riktig choklad, blockchoklad alltså, inte den bruna massan som saluförs som BLOCK. Gott är det och fint blir det med glansiga formar. Smaksätt med lite apelsinskal eller någon god spritsort. Man kan också lägga lite russin i formarna innan man häller i chokladen. Om du först fyller halva formen med vit choklad och låter det stelna och sen häller på mörk choklad så ser det riktigt avancerat ut. Var försiktig med recept som innehåller ägg, det blir lätt kornigt. Mycket choklad och lite kokosfett.
Hej Hej Så här i juletider vill man ju kunna överraska kroppen med hemlagat julgodis.Finns det några bra förslag ??Gärna utan Hasselnötter och mandel.
En enkel men god klassiker är denna:1.Rulla kulor av mandelmassa.2.Rulla dem i smält mörk choklad.3.tryck fast en valnöt på toppen innan de stenar.Om man vill spetsa till mandelmassan lite, kan man göra så här: Hacka lite mandel (inte för finhackad) och lägg det i en skål. Dränk in mandeln med konjak och låt det dra i ett par timmar.Blanda i mandeln i mandelmassan.
En favorit är ischoklad. Men gör den med riktig choklad, blockchoklad alltså, inte den bruna massan som saluförs som BLOCK. Gott är det och fint blir det med glansiga formar. Smaksätt med lite apelsinskal eller någon god spritsort. Man kan också lägga lite russin i formarna innan man häller i chokladen. Om du först fyller halva formen med vit choklad och låter det stelna och sen häller på mörk choklad så ser det riktigt avancerat ut. Var försiktig med recept som innehåller ägg, det blir lätt kornigt. Mycket choklad och lite kokosfett.