Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

JULSKINKA

  • 2 december 2001

    Har en "rå" skinka, hur ska jag göra för att rimma den ????

  • 8 december 2001

    Hej Har du en skinka på ca 3-4 kg?!!Saltlake:6,5 dl fint salt2,5dl Socker5 l VattenBlanda salt & Socker,Lossa köttet e.vvid benen (rörben, bäckenben)Stoppa in2 msk saltblandning i dessa "fickor". Låt skinkan ligga svalt i ca 2 tim el över natten.Blanda resten av saltblandningen med vatten i T.ex plasthink eller kruka av sten. (rostfritt och aluminium får ytskador av saltet) Rör så att salt & Socker löser sig. behöver ej koka (om den kokas måste den kallna först)Lägg ner skinkan som ska täckas av lagen.Täck över och låt stå kallt i ca 7-8 dagar.Har du en hel skinka med ben (ca 8 kg) dubbla mängderna i lagen och låt ligga ca 14 dagar.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.