Jag har fått tag på en STOR kängurufilé... Japp, känguru... Hur i hela fridens namn tillagar jag den?
Kan man äta den rosa eller bör den genomstekas?
Någon som ätit det förut? I så fall, hur smakar det? Påminner det om något annat kött? Jag tänker på hur jag ska krydda det, eller om det räcker med salt och peppar?
Hjälp?
flabban17 maj 2011
Grattis, men du, hur i hela fridens namn får man tag i en kängurufilé? Jag kan inte ge dig några tips, för jag har aldrig ens varit i närheten av en kängurufilé.
Kommer att följa tråden, blir spännande att höra om någon har ätit och hur smakar känguru.
berntan00717 maj 2011
Grilla den som oxfile!
Blodig kängurufile är mumma det :-)
anluk17 maj 2011
Har inte själv ätit känguru men en restaurang här i stan hade det tidigare och de som provade sa det var gott. Söker du på recept känguru på google så kommer det upp en hel del tips. Lycka till
The_mama97mia17 maj 2011
Filé av Käng-guru? Smakar det inte skosula? :P
ScarlettRose17 maj 2011
Aldrig ätit känguru, men läste för någon vecka sen eller två att det är att betrakta som viltkött och att det är mycket magert. Det är därför inte lämpligt för långkok. Stek hastigt i het panna, som ox- eller kalvfilé. Kängurufilé ska (enligt den artikeln jag läste) smaka bäst medium-rare, den ska inte stekas torr.
Väldigt nyfiken på att prova själv. Var kan man få tag på det?
pihal17 maj 2011
Tänkte bara ge lite tips om var ni kan hitta kängurukött, det brukar finnas på citygross, och ev på ica-maxi. Det skall inte tillagas för länge för då kan det bli torrt, det skall vara lite rött. Smakar lite som oxkött fast lite sötare. Bland mina recept finns det två recept på känguru. Ett med kängurufile i senapssås och ett recpet på kängurustek.
Lycka till ni som vill prova
LimpMachine17 maj 2011
Känguru kött är ganska speciellt.. Jag personligen gillade det inte speciellt mycket när jag åt det i Australien. Det är väldigt magert och nyttigt iallafall :) Är inte så distinkt som viltkött utan känns närmare nötkött och du behöver inte genomsteka det. Risken finns att det blir väldigt torrt, stek snabbt på väldigt hög värme. Vi åt det med ångkokta görnsaker, stekt lök och nån sorts rödvinssås.
Amika18 maj 2011
Det finns på citygross. :)
Tack alla! Jag är mycket tacksam för alla svar! :)
Jag återkommer med hur det smakade och vad jag gjorde med den nu efter helgen! :)
Jag har fått tag på en STOR kängurufilé... Japp, känguru... Hur i hela fridens namn tillagar jag den?
Kan man äta den rosa eller bör den genomstekas?
Någon som ätit det förut? I så fall, hur smakar det? Påminner det om något annat kött? Jag tänker på hur jag ska krydda det, eller om det räcker med salt och peppar?
Hjälp?
Grattis, men du, hur i hela fridens namn får man tag i en kängurufilé? Jag kan inte ge dig några tips, för jag har aldrig ens varit i närheten av en kängurufilé.
Kommer att följa tråden, blir spännande att höra om någon har ätit och hur smakar känguru.
Grilla den som oxfile!
Blodig kängurufile är mumma det :-)
Har inte själv ätit känguru men en restaurang här i stan hade det tidigare och de som provade sa det var gott. Söker du på recept känguru på google så kommer det upp en hel del tips. Lycka till
Filé av Käng-guru? Smakar det inte skosula? :P
Aldrig ätit känguru, men läste för någon vecka sen eller två att det är att betrakta som viltkött och att det är mycket magert. Det är därför inte lämpligt för långkok. Stek hastigt i het panna, som ox- eller kalvfilé. Kängurufilé ska (enligt den artikeln jag läste) smaka bäst medium-rare, den ska inte stekas torr.
Väldigt nyfiken på att prova själv. Var kan man få tag på det?
Tänkte bara ge lite tips om var ni kan hitta kängurukött, det brukar finnas på citygross, och ev på ica-maxi. Det skall inte tillagas för länge för då kan det bli torrt, det skall vara lite rött. Smakar lite som oxkött fast lite sötare. Bland mina recept finns det två recept på känguru. Ett med kängurufile i senapssås och ett recpet på kängurustek.
Lycka till ni som vill prova
Känguru kött är ganska speciellt.. Jag personligen gillade det inte speciellt mycket när jag åt det i Australien. Det är väldigt magert och nyttigt iallafall :) Är inte så distinkt som viltkött utan känns närmare nötkött och du behöver inte genomsteka det. Risken finns att det blir väldigt torrt, stek snabbt på väldigt hög värme. Vi åt det med ångkokta görnsaker, stekt lök och nån sorts rödvinssås.
Det finns på citygross. :)
Tack alla! Jag är mycket tacksam för alla svar! :)
Jag återkommer med hur det smakade och vad jag gjorde med den nu efter helgen! :)
Tack återigen! :)
Mvh
Jonna