HEJ ÄR DET NÅGON SOM HAR NÅGOT RECEPT PÅ KALASGOD FISK MITT RECEPT HAR JAG TAPPAT BORT
sjofredriksson19 november 2007
Varför inte prova min saffranssoppa med fisk och skaldjur.. 4 pers, tid att laga ca 40-50 min
1 gul lök
1 fänkål
1 vitlöksklyfta
2 morötter
lite olivolja
1 påse saffran, ½ g
1-2 msk tomatpuré
2 dl passerade tomater
1 fiskbuljongtärning eller 1 msk fiskfond
(ev 2 dl torrt vitt vin)
5 dl vatten
3 msk koncentrerad apelsinjuice
1 lagerblad
(ev ½ msk hackad färsk chili eller 1-2 tsk torkad chilipulver)
400 g fryst fisk (eller krabba och musslor)
400 g skalade räkor
100 g sockerärter
100 g strimlad purjolök
grovhackade örter t ex persilja eller dill
1 msk olja för stekning
Salt och peppar efter behag
A Ta fram fisken och låt den ½ tina.
B Skala grönsakerna och grovhacka vitlök och lök, slanta morötterna, strimla fänkålen och stek dem i olivolja till de börja mjukna.
C ta bort skaftet och tråden i sockerärtorna och skiva dem snett i stora bitar, skala räkorna, strimla purjon och ställ åt sidan.
D Blanda saffran och tomatpuré och häll i stekpannan med grönsakerna, låt fräsa någon minut.
E Tillsätt passerade tomater, buljong eller fond, ev vin, vatten, apelsinkonc, lagerblad, ev chili, salt och peppar efter behag och låt sjuda ca 30 min.
F Skär den ½ tinade fisken i stora bitar och lägg ner dem i grytan och låt sjuda i 5-10 minuter till fisken är nästan färdig.
G Tillsätt sockerärter, strimlad purjolök, örter, låt sjuda 2 min. (längre tid ger sega räkor!)
Servera soppan med ett gott bröd och ost, bubbelvatten med citron i eller ett mousserande vin Törley (finns på systemet, ca 50 kr)
Vin och chili har jag skrivit ev på eftersom alla inte vill ha dem i maten. Vill du bara ha skaldjur och inte fisken så öka på med räkor och ta krabba och musslor istället för fisken.
Lycka till..
Okänd19 november 2007
Hej.Jag har recept på kalasgod fiskgratäng, kan det passa kanske?
evaldo19 november 2007
Titta i mina recept, jag har ett par fiskrätter som jag tror du ska gilla.
Fisk på grönsaksbädd eller fisk på spenatbädd
MVH evaldo
Ekorrungen19 november 2007
Hej!
Jag har en god Apelsinfisk i mina recept. Hoppas det passar. :)
HEJ ÄR DET NÅGON SOM HAR NÅGOT RECEPT PÅ KALASGOD FISK MITT RECEPT HAR JAG TAPPAT BORT
Varför inte prova min saffranssoppa med fisk och skaldjur.. 4 pers, tid att laga ca 40-50 min
1 gul lök
1 fänkål
1 vitlöksklyfta
2 morötter
lite olivolja
1 påse saffran, ½ g
1-2 msk tomatpuré
2 dl passerade tomater
1 fiskbuljongtärning eller 1 msk fiskfond
(ev 2 dl torrt vitt vin)
5 dl vatten
3 msk koncentrerad apelsinjuice
1 lagerblad
(ev ½ msk hackad färsk chili eller 1-2 tsk torkad chilipulver)
400 g fryst fisk (eller krabba och musslor)
400 g skalade räkor
100 g sockerärter
100 g strimlad purjolök
grovhackade örter t ex persilja eller dill
1 msk olja för stekning
Salt och peppar efter behag
A Ta fram fisken och låt den ½ tina.
B Skala grönsakerna och grovhacka vitlök och lök, slanta morötterna, strimla fänkålen och stek dem i olivolja till de börja mjukna.
C ta bort skaftet och tråden i sockerärtorna och skiva dem snett i stora bitar, skala räkorna, strimla purjon och ställ åt sidan.
D Blanda saffran och tomatpuré och häll i stekpannan med grönsakerna, låt fräsa någon minut.
E Tillsätt passerade tomater, buljong eller fond, ev vin, vatten, apelsinkonc, lagerblad, ev chili, salt och peppar efter behag och låt sjuda ca 30 min.
F Skär den ½ tinade fisken i stora bitar och lägg ner dem i grytan och låt sjuda i 5-10 minuter till fisken är nästan färdig.
G Tillsätt sockerärter, strimlad purjolök, örter, låt sjuda 2 min. (längre tid ger sega räkor!)
Servera soppan med ett gott bröd och ost, bubbelvatten med citron i eller ett mousserande vin Törley (finns på systemet, ca 50 kr)
Vin och chili har jag skrivit ev på eftersom alla inte vill ha dem i maten. Vill du bara ha skaldjur och inte fisken så öka på med räkor och ta krabba och musslor istället för fisken.
Lycka till..
Hej.Jag har recept på kalasgod fiskgratäng, kan det passa kanske?
Titta i mina recept, jag har ett par fiskrätter som jag tror du ska gilla.
Fisk på grönsaksbädd eller fisk på spenatbädd
MVH evaldo
Hej!
Jag har en god Apelsinfisk i mina recept. Hoppas det passar. :)
Carin