Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kallskuret

 • Obelix 29 maj 2008

  Är det någon som kan tipsa mig, i antal skivor, hur mycket man beräknar per person till en buffé? Vi ska ha rostbiff och någon sorts skina till 15 personer. Utöver detta: potatissallad, några matpajer, kyckling, grönsallad och ost. Var jag än tittar så står det angivet i gram hur mycket man ska beräkna. Det är enklare med antalet skivor, inbillar jag mig!

 • zudette 29 maj 2008

  Sökte lite på nätet o hittade en uppgift om att man vid en buff´e bör räkna ca 100 gr kött/portion (coops hemsida) med tanke på att man har så mycket annat på buff´ebordet.! Och med det du skriver att du ska förutom rostbiffen tror jag att det är en bra måttsticka. Hur många skivor det blir??? Du får väga dit till det i samband med uppdukningen, föreslår jag! - Eller be charkpersonalen väga upp om du köper den färdig!

 • Obelix 31 maj 2008

  Jag fick hjälp av charkpersonalen. Det blev ändå en himla massa rostbiff över! För att inte tala om hur mycket för mycket potatissallad jag hade gjort. Vi får äta rester hela veckan. :p

 • zudette 31 maj 2008

  Det är väl det som är problemet med buffér - att det blir mycket över!!! :o - men det kanske är ett angenämt problem....:D heller det är att det blir för lite i allafall! - hoppas det blev en lyckat tillställning oxå!(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.