Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karlspader - vad innebär det? jag tycker om smaken, men vet inget om detta baksätt

  • ullaan 27 februari 2014

    {alien}

  • annapatrik 28 februari 2014

    Hej !

    Jag förmodar du menar karlsbader. Det är en sorts vetedeg med ägg och lite som en mördeg, alltså lite torrare och fastare än vanlig vetedeg.
    Underbart gott tycker jag, finns många recept om du söker.

  • svengelsk 28 februari 2014

    Karlsbad var en kurort i Tjeckoslovakien, känd för sina källor med kolsyrat vatten. Ur vattnet fick man också karlbadersalt, som kunde användas som jäsmedel i bröd. Eftersom den här degen innehåller mycket fett blir den tung. Därför ingår både bakpulver och jäst i receptet. Citat från Konsums bok Bakskolan.
    Vetebröd med mycket fett , jäst och bakpulver alltså.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.