Ser att i många recept används Kelda Citronsås, vi som bor utomlands har då inte denna ingrediens och/eller vet inte vad det är.........:(
Kan någon förklara vad det är?? Ja, jag har läst på Arlas websida, men det hjälpte mig inte mycket i och med att jag aldrig har sett produkten och inte vet dess konsistens tex.
Är det en gräddsås eller mera en creme fraiche, eller majonäs eller???? :o:o
Vad kan vi byta ut det mot???
Tacksam för hjälp. (H)
Marksten2 mars 2010
Jag har för mig att det är lite åt vaniljsås hållet. Alltså ganska tjock.
osita2 mars 2010
Skrivet av Marksten den 2 mar 2010
Jag har för mig att det är lite åt vaniljsås hållet. Alltså ganska tjock.
Alltså en vispad gräddsås?????????
Bumbis2 mars 2010
Jag skulle beskriva den som en gräddsås men med mild citronsmak, vit. Den är säkert inte svår att få till själv.
MrsDarcy2 mars 2010
Det tycker inte jag (att den påminner om vaniljsås). Mer som en bechamel med citronsmak. Ingen höjdare egentligen...Lätt att göra själv!
mattant412 mars 2010
Så har jag gjort en vanlig vit sås eller bechamel som det så vackert heter och smaksatt med citron, istället för att köpa.
Kan ju bero på att det är så enkelt att göra att det inte är värt att köpa, dessutom är det ju ingredienser man alltid har hemma.
123Linnea3 mars 2010
Det är en sås som passar till fisk. Det är en "vit sås" smaksatt med citron. Vi tar med den till fjällen när vi har lite enklare tillagning, och serverar med lax och pressad potatis. Superenkel att fixa själv. Godare.
osita16 mars 2010
Det är alltså helt enkelt en God krämig Vit Bechamel sås smaksatt med citron.........
Ok tack för alla svar!!!!
Nu kommer mamma ner om ett par veckor, så hon tar med en så jag får kolla vad det är!!
Ser att i många recept används Kelda Citronsås, vi som bor utomlands har då inte denna ingrediens och/eller vet inte vad det är.........:(
Kan någon förklara vad det är?? Ja, jag har läst på Arlas websida, men det hjälpte mig inte mycket i och med att jag aldrig har sett produkten och inte vet dess konsistens tex.
Är det en gräddsås eller mera en creme fraiche, eller majonäs eller???? :o:o
Vad kan vi byta ut det mot???
Tacksam för hjälp. (H)
Jag har för mig att det är lite åt vaniljsås hållet. Alltså ganska tjock.
Jag har för mig att det är lite åt vaniljsås hållet. Alltså ganska tjock.
Alltså en vispad gräddsås?????????
Jag skulle beskriva den som en gräddsås men med mild citronsmak, vit. Den är säkert inte svår att få till själv.
Det tycker inte jag (att den påminner om vaniljsås). Mer som en bechamel med citronsmak. Ingen höjdare egentligen...Lätt att göra själv!
Så har jag gjort en vanlig vit sås eller bechamel som det så vackert heter och smaksatt med citron, istället för att köpa.
Kan ju bero på att det är så enkelt att göra att det inte är värt att köpa, dessutom är det ju ingredienser man alltid har hemma.
Det är en sås som passar till fisk. Det är en "vit sås" smaksatt med citron. Vi tar med den till fjällen när vi har lite enklare tillagning, och serverar med lax och pressad potatis. Superenkel att fixa själv. Godare.
Det är alltså helt enkelt en God krämig Vit Bechamel sås smaksatt med citron.........
Ok tack för alla svar!!!!
Nu kommer mamma ner om ett par veckor, så hon tar med en så jag får kolla vad det är!!