Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

keslla och keso

  • 9 december 2002

    hey jag bor i usa ska baka lussekattor och undrar om kesella ar detsamma som cottagecheese. vad ar keso

  • Fiffin 22 mars 2008

    Hej

    Keso är cottage cheese & bör ej användas i Lussekatter. Vet inte om det finns något motsvarande Kesella i USa men här kommer ett recept där man inte behöver använda Kesellan.

    Lycka Till!

    Ingredienser:

    175 gr smör
    5 dl mjölk
    50 gr jäst
    1 gr finstött saffran
    1½-2 dl socker
    ½ tsk salt
    1 ägg
    14-15 dl vetemjöl
    russin
    Ägg till pensling

    Gör så här:

    Smält smör och häll i mjölken låt allt bli fingervarmt, 37 grader.
    Smula jästen i en degbunke och lös upp med lite av vätskan.
    Tillsätt resten av vätskan, salt, socker, ägg och saffran.
    Arbeta in med maskin eller för hand så mycket mjöl att degen går lätt att arbeta och släpper degbunkens kanter.
    Strö över lite mjöl, lägg på en bakduk och låt degen jäsa på dragfri plats 30-40 minuter.
    Stjälp upp degen på det mjölade bakbordet.
    Knåda den smidig med så lite mjöl som möjligt.
    Dela degen i 30 bitar som du rullar och formar till lussekatter.
    Värm ugnen till 225-250 grader under den tiden lussekatterna jäser på plåten.
    Räkna med ungefär en halvtimma.
    Tryck därefter ned russinen och pensla med väl uppvispat ägg.
    Grädda dem mitt i ugnen tills de har fått fin färg, ca 5-10 minuter.
    Låt lussekatterna svalna på galler under bakduk.

  • zonale 22 mars 2008

    Var i all sina dagar kommer ett inlägg från 2002 ifrån nu? :o

  • MammaIrene 22 mars 2008

    Verkar vara en hel del gamla inlägg som kommit upp på tapeten....
    Någon som kanske har en förkärlek för att gå in på obesvarade ämnen.........
    Nåja, de får väl sig ett gott skratt när de 6 år senare får mail om att deras tråd blivit besvarad...
    Bättre sent än aldrig brukar det väl heta!
    Glad påsk på er alla föresten!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.