hey jag bor i usa ska baka lussekattor och undrar om kesella ar detsamma som cottagecheese. vad ar keso
Fiffin22 mars 2008
Hej
Keso är cottage cheese & bör ej användas i Lussekatter. Vet inte om det finns något motsvarande Kesella i USa men här kommer ett recept där man inte behöver använda Kesellan.
Lycka Till!
Ingredienser:
175 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
1 gr finstött saffran
1½-2 dl socker
½ tsk salt
1 ägg
14-15 dl vetemjöl
russin
Ägg till pensling
Gör så här:
Smält smör och häll i mjölken låt allt bli fingervarmt, 37 grader.
Smula jästen i en degbunke och lös upp med lite av vätskan.
Tillsätt resten av vätskan, salt, socker, ägg och saffran.
Arbeta in med maskin eller för hand så mycket mjöl att degen går lätt att arbeta och släpper degbunkens kanter.
Strö över lite mjöl, lägg på en bakduk och låt degen jäsa på dragfri plats 30-40 minuter.
Stjälp upp degen på det mjölade bakbordet.
Knåda den smidig med så lite mjöl som möjligt.
Dela degen i 30 bitar som du rullar och formar till lussekatter.
Värm ugnen till 225-250 grader under den tiden lussekatterna jäser på plåten.
Räkna med ungefär en halvtimma.
Tryck därefter ned russinen och pensla med väl uppvispat ägg.
Grädda dem mitt i ugnen tills de har fått fin färg, ca 5-10 minuter.
Låt lussekatterna svalna på galler under bakduk.
zonale22 mars 2008
Var i all sina dagar kommer ett inlägg från 2002 ifrån nu? :o
MammaIrene22 mars 2008
Verkar vara en hel del gamla inlägg som kommit upp på tapeten....
Någon som kanske har en förkärlek för att gå in på obesvarade ämnen.........
Nåja, de får väl sig ett gott skratt när de 6 år senare får mail om att deras tråd blivit besvarad...
Bättre sent än aldrig brukar det väl heta!
Glad påsk på er alla föresten!
hey jag bor i usa ska baka lussekattor och undrar om kesella ar detsamma som cottagecheese. vad ar keso
Hej
Keso är cottage cheese & bör ej användas i Lussekatter. Vet inte om det finns något motsvarande Kesella i USa men här kommer ett recept där man inte behöver använda Kesellan.
Lycka Till!
Ingredienser:
175 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
1 gr finstött saffran
1½-2 dl socker
½ tsk salt
1 ägg
14-15 dl vetemjöl
russin
Ägg till pensling
Gör så här:
Smält smör och häll i mjölken låt allt bli fingervarmt, 37 grader.
Smula jästen i en degbunke och lös upp med lite av vätskan.
Tillsätt resten av vätskan, salt, socker, ägg och saffran.
Arbeta in med maskin eller för hand så mycket mjöl att degen går lätt att arbeta och släpper degbunkens kanter.
Strö över lite mjöl, lägg på en bakduk och låt degen jäsa på dragfri plats 30-40 minuter.
Stjälp upp degen på det mjölade bakbordet.
Knåda den smidig med så lite mjöl som möjligt.
Dela degen i 30 bitar som du rullar och formar till lussekatter.
Värm ugnen till 225-250 grader under den tiden lussekatterna jäser på plåten.
Räkna med ungefär en halvtimma.
Tryck därefter ned russinen och pensla med väl uppvispat ägg.
Grädda dem mitt i ugnen tills de har fått fin färg, ca 5-10 minuter.
Låt lussekatterna svalna på galler under bakduk.
Var i all sina dagar kommer ett inlägg från 2002 ifrån nu? :o
Verkar vara en hel del gamla inlägg som kommit upp på tapeten....
Någon som kanske har en förkärlek för att gå in på obesvarade ämnen.........
Nåja, de får väl sig ett gott skratt när de 6 år senare får mail om att deras tråd blivit besvarad...
Bättre sent än aldrig brukar det väl heta!
Glad påsk på er alla föresten!