Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk mat

  • solvik207 5 januari 2011

    Någon som har recept på kinesisk mat.
    Då menar jag ej 4små rätter eller det som dom har på kinarest.

    Pekinganka och mat som visdet på "kinas mat" på TVn

  • Mistys 5 januari 2011

    Har inga recept men älskar programmen. Har missat några men tog igen det på svtplay. Visst är dom bra?

  • solvik207 5 januari 2011

    dom är jättebra och man får lite nya ideer...men saknar recept

  • Dintan 5 januari 2011

    Egentligen skulle jag vilja hänvisa till min svägerska som har bott i Kina och älskar mat men det får bli så här istället.

    Hoppas länken hjälper dig!

    http://www.kinesiskmat.se/

  • solvik207 7 januari 2011

    [namnnnnnnnnmmm

    Jag testade ett recept på kyckling och NJÖT.Helg gudomligt

  • Mistys 7 januari 2011

    Skrivet av solvik207 den 7 jan 2011

    [namnnnnnnnnmmm

    Jag testade ett recept på kyckling och NJÖT.Helg gudomligt


    Vilket då? Kan du inte beskriva vad du gjorde?

  • solvik207 7 januari 2011

    Kyckling med casehenötter......

    Ingredienser (ca 4 pers):
    400 g kycklingbröst
    1-2 dl orostade cashewnötter
    4 msk jordnötsolja
    8 vitlöksklyftor
    2 morötter
    1 gul lök
    8 salladslökar
    2-3 msk kinesisk soja
    1-2 msk ostronsås
    en nypa salt
    1 dl vatten

    Såhär gör du:

    1. Putsa kycklingbrösten och skär dem i tunna strimlor
    2. Krossa vitlöksklyftorna, skär löken i klyftor, slanta morötterna och skär salladslöken i 2 cm långa bitar
    3. Värm upp woken och häll i hälften av oljan
    4. Lägg i cashewnötterna och rosta tills de är gyllenbruna, lyft därefter ur dem med hålslev
    5. Öka värmen ordentligt (fullt fräs), lägg i kycklingen och vitlöken och woka tills kycklingen har vitnat och känns fast
    6. Häll på sojan och hälften av ostronsåsen
    7. Ta ur kycklingen ur woken
    8. Häll i resten av oljan, lite salt och woka löken och morötterna i ca en minut
    9. Lägg tillbaka kycklingen i woken
    10. Häll på vattnet och resten av ostronsåsen och låt det sjuda tills dess att bara lite sås återstår
    11. Häll i cashewnötterna och salladslöken och låt allt bli varmt
    12. Servera med ris (och en kall Tsingtao)

  • Mistys 7 januari 2011

    Mums det lät gott. Tack för tipset!(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.