Någon som har recept på kinesisk mat.
Då menar jag ej 4små rätter eller det som dom har på kinarest.
Pekinganka och mat som visdet på "kinas mat" på TVn
Mistys5 januari 2011
Har inga recept men älskar programmen. Har missat några men tog igen det på svtplay. Visst är dom bra?
solvik2075 januari 2011
dom är jättebra och man får lite nya ideer...men saknar recept
Dintan5 januari 2011
Egentligen skulle jag vilja hänvisa till min svägerska som har bott i Kina och älskar mat men det får bli så här istället.
Hoppas länken hjälper dig!
http://www.kinesiskmat.se/
solvik2077 januari 2011
[namnnnnnnnnmmm
Jag testade ett recept på kyckling och NJÖT.Helg gudomligt
Mistys7 januari 2011
Skrivet av solvik207 den 7 jan 2011
[namnnnnnnnnmmm
Jag testade ett recept på kyckling och NJÖT.Helg gudomligt
Vilket då? Kan du inte beskriva vad du gjorde?
solvik2077 januari 2011
Kyckling med casehenötter......
Ingredienser (ca 4 pers):
400 g kycklingbröst
1-2 dl orostade cashewnötter
4 msk jordnötsolja
8 vitlöksklyftor
2 morötter
1 gul lök
8 salladslökar
2-3 msk kinesisk soja
1-2 msk ostronsås
en nypa salt
1 dl vatten
Såhär gör du:
1. Putsa kycklingbrösten och skär dem i tunna strimlor
2. Krossa vitlöksklyftorna, skär löken i klyftor, slanta morötterna och skär salladslöken i 2 cm långa bitar
3. Värm upp woken och häll i hälften av oljan
4. Lägg i cashewnötterna och rosta tills de är gyllenbruna, lyft därefter ur dem med hålslev
5. Öka värmen ordentligt (fullt fräs), lägg i kycklingen och vitlöken och woka tills kycklingen har vitnat och känns fast
6. Häll på sojan och hälften av ostronsåsen
7. Ta ur kycklingen ur woken
8. Häll i resten av oljan, lite salt och woka löken och morötterna i ca en minut
9. Lägg tillbaka kycklingen i woken
10. Häll på vattnet och resten av ostronsåsen och låt det sjuda tills dess att bara lite sås återstår
11. Häll i cashewnötterna och salladslöken och låt allt bli varmt
12. Servera med ris (och en kall Tsingtao)
Någon som har recept på kinesisk mat.
Då menar jag ej 4små rätter eller det som dom har på kinarest.
Pekinganka och mat som visdet på "kinas mat" på TVn
Har inga recept men älskar programmen. Har missat några men tog igen det på svtplay. Visst är dom bra?
dom är jättebra och man får lite nya ideer...men saknar recept
Egentligen skulle jag vilja hänvisa till min svägerska som har bott i Kina och älskar mat men det får bli så här istället.
Hoppas länken hjälper dig!
http://www.kinesiskmat.se/
[namnnnnnnnnmmm
Jag testade ett recept på kyckling och NJÖT.Helg gudomligt
[namnnnnnnnnmmm
Jag testade ett recept på kyckling och NJÖT.Helg gudomligt
Vilket då? Kan du inte beskriva vad du gjorde?
Kyckling med casehenötter......
Ingredienser (ca 4 pers):
400 g kycklingbröst
1-2 dl orostade cashewnötter
4 msk jordnötsolja
8 vitlöksklyftor
2 morötter
1 gul lök
8 salladslökar
2-3 msk kinesisk soja
1-2 msk ostronsås
en nypa salt
1 dl vatten
Såhär gör du:
1. Putsa kycklingbrösten och skär dem i tunna strimlor
2. Krossa vitlöksklyftorna, skär löken i klyftor, slanta morötterna och skär salladslöken i 2 cm långa bitar
3. Värm upp woken och häll i hälften av oljan
4. Lägg i cashewnötterna och rosta tills de är gyllenbruna, lyft därefter ur dem med hålslev
5. Öka värmen ordentligt (fullt fräs), lägg i kycklingen och vitlöken och woka tills kycklingen har vitnat och känns fast
6. Häll på sojan och hälften av ostronsåsen
7. Ta ur kycklingen ur woken
8. Häll i resten av oljan, lite salt och woka löken och morötterna i ca en minut
9. Lägg tillbaka kycklingen i woken
10. Häll på vattnet och resten av ostronsåsen och låt det sjuda tills dess att bara lite sås återstår
11. Häll i cashewnötterna och salladslöken och låt allt bli varmt
12. Servera med ris (och en kall Tsingtao)
Mums det lät gott. Tack för tipset!(Y)