Har köpt Klibbris i en Thailänsk butik, men eftersom det låg i en vanlig plastpåse
så finns det ju naturligtvis ingen tillagningsbeskrivning. :o
Är det någon som vet hur man gör.
Har föresten verken riskokare eller en sådan där ångtillsatts eller vad det heter av bambu som andvänds till klibbris.
//YLwa
MatAnders29 januari 2009
Hej!
Jag vet att en Thailänsk tjej jag känner inte kokar klibbris eller "sticky rice" som hon säger i en riskokare utan i en bambu korg i woken typ men hur man gör vet jag tyvärr inte men verkar vara lite omständigare än vanligt ris men gott är det. Pröva sök på sticky rice.
ylwa29 januari 2009
Jo, jag har sett dessa bambu korgar, om inte annat så får man väl köpa sig en sådan.
Tack, jag skall söka på sticky rice och se om jag hittar något.:D
// Ylwa
lenajeanette29 januari 2009
Hittade detta på ica kuriren, http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=5011,
Vet inte hur du ska använda ditt ris, men tillagningssättet med riset kanske går att använda.
lenajeanette29 januari 2009
Här är en annan länk hur du gör i micron;http://byhappyfamily.wordpress.com/2008/12/14/sticky-rice-med-kyckling/
ylwa29 januari 2009
Tack för länkarna. (L)
Den med mikrotipset skall jag prova. (Y)
Älskar att sitta och doppa riset i olika såser.
Så nu kanske man kan göra det.
// Ylva
Har köpt Klibbris i en Thailänsk butik, men eftersom det låg i en vanlig plastpåse
så finns det ju naturligtvis ingen tillagningsbeskrivning. :o
Är det någon som vet hur man gör.
Har föresten verken riskokare eller en sådan där ångtillsatts eller vad det heter av bambu som andvänds till klibbris.
//YLwa
Hej!
Jag vet att en Thailänsk tjej jag känner inte kokar klibbris eller "sticky rice" som hon säger i en riskokare utan i en bambu korg i woken typ men hur man gör vet jag tyvärr inte men verkar vara lite omständigare än vanligt ris men gott är det. Pröva sök på sticky rice.
Jo, jag har sett dessa bambu korgar, om inte annat så får man väl köpa sig en sådan.
Tack, jag skall söka på sticky rice och se om jag hittar något.:D
// Ylwa
Hittade detta på ica kuriren, http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=5011,
Vet inte hur du ska använda ditt ris, men tillagningssättet med riset kanske går att använda.
Här är en annan länk hur du gör i micron;http://byhappyfamily.wordpress.com/2008/12/14/sticky-rice-med-kyckling/
Tack för länkarna. (L)
Den med mikrotipset skall jag prova. (Y)
Älskar att sitta och doppa riset i olika såser.
Så nu kanske man kan göra det.
// Ylva