Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klibbris...

  • ylwa 29 januari 2009

    Har köpt Klibbris i en Thailänsk butik, men eftersom det låg i en vanlig plastpåse
    så finns det ju naturligtvis ingen tillagningsbeskrivning. :o
    Är det någon som vet hur man gör.
    Har föresten verken riskokare eller en sådan där ångtillsatts eller vad det heter av bambu som andvänds till klibbris.
    //YLwa

  • MatAnders 29 januari 2009

    Hej!
    Jag vet att en Thailänsk tjej jag känner inte kokar klibbris eller "sticky rice" som hon säger i en riskokare utan i en bambu korg i woken typ men hur man gör vet jag tyvärr inte men verkar vara lite omständigare än vanligt ris men gott är det. Pröva sök på sticky rice.

  • ylwa 29 januari 2009

    Jo, jag har sett dessa bambu korgar, om inte annat så får man väl köpa sig en sådan.
    Tack, jag skall söka på sticky rice och se om jag hittar något.:D
    // Ylwa

  • lenajeanette 29 januari 2009

    Hittade detta på ica kuriren, http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=5011,

    Vet inte hur du ska använda ditt ris, men tillagningssättet med riset kanske går att använda.

  • lenajeanette 29 januari 2009

    Här är en annan länk hur du gör i micron;http://byhappyfamily.wordpress.com/2008/12/14/sticky-rice-med-kyckling/

  • ylwa 29 januari 2009

    Tack för länkarna. (L)
    Den med mikrotipset skall jag prova. (Y)

    Älskar att sitta och doppa riset i olika såser.
    Så nu kanske man kan göra det.
    // Ylva

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.