Köksassistent som klarar STORA degar SAMT är tystlåten?? God kaka och/eller muffins med marchmallows önskas också!
honung117 maj 2009
Vika märken samt modeller har ni som klarar dessa grundkrav samt håller bra kvalite? Prisnivå på dessa? Bra om den kan klara annat än att knåda degar också förståss...(Y)(Y)
Älskar kakor och har köpt några påsar med minimarschmallows och vill baka muffins och mjuka kaka av dessa, recept tack?
boz196517 maj 2009
Sätt munkavle på gubben och låt honom knåda degen! :p:p:p
The_mama97mia17 maj 2009
hehe, haha, jag har ingen gubbe men önskar mig en Kitchen Aid.... har en gammal Philips matberedare(hush assistent som är lite klen för kraftiga bröddegar men funkar. Den är *hjälp* 22 år gammal. hmmm... säger ngt om ägarinnan.
Både Kitchen Aid och Kenwood har samma stuk på bröddegskroken tror jag. Min Philips har degkrokar som ser ut som dom du har på en vanlig elvisp....
Haw17 maj 2009
Har en gammal, säker lika gammal som din, ärvt från mamma. Husqvarna. Den har en grov degknådare och typ "slickepott" på sidan. Den funkar hur bra som helst till 1,5 liters degar. Måste hällas ut på bordet innan den jäser dock annars jäser den över. Men maskinen klarar knådningen mycket bra.
boz196520 maj 2009
Skrivet av Haw den 17 maj 2009
Har en gammal, säker lika gammal som din, ärvt från mamma. Husqvarna. Den har en grov degknådare och typ "slickepott" på sidan. Den funkar hur bra som helst till 1,5 liters degar. Måste hällas ut på bordet innan den jäser dock annars jäser den över. Men maskinen klarar knådningen mycket bra.
Där har du en riktig klenod - gör dig aldrig av med den, för bättre maskin är svårt att hitta.
poffa30 maj 2009
Tystlåten och av god kvalitet?
Vete tusan vad man ska svara på det då jag inte vet exakt vilken bakstil som du har , därav vet vilket slitage-krav det blir.
Men en bra degblandare går på minst 5-10 tusen spänn!
Helst tillverkad i Tyskland.. Resten går garanterat sönder.. :(
Countrygirl31 maj 2009
Det har pågått en liten diskussion här inne ganska nyligen angående assistenter. Kolla
http://www.matklubben.se/matprat/tips_och_fraagor_foer_koeket_31/matberedare_assistent_mixer_mat_analfabet_behoever_hjaelp_5832.html
En kitchen aid är snygg - men den klara inte stora degar om jag har förstått rätt. Då är det de gamla hederliga märkena som bosch och electrolux som gäller.
Olex200126 augusti 2009
Jag tycker helt klart att nya Assistent är det fräschaste som finns på marknaden just nu. Ankarsrum har tagit över Assistent från Electrolux och säljer nu maskinen. De har tydligen tillverkat den sedan slutet av 60-talet, men nu taigt över hela varumärket.
De har kommit med en ny version som är riktigt snygg. Kolla på www.assistent.nu. Såg att den säljs på www.tretti.se och www.bagarenochkocken.se.
Klarar stora degar i sin 7-liters bunke, har en stark motor och det finns massa olika tillbehör.
maxxess21 november 2009
Länken till den andra tråden.. jaha, vilken kniv skall man ha??
Åter till köksassistent och bump på tråden..
Snacka om att det är en djungel. Jättemånga tillverkare anger inte på hemsidan/prisjakt hur mkt mjöl/degvätska som kan hanteras. Och handen på hjärtat -- det är till deg man har maskinen mest, en simplel matberedare har man ändå vid sidan om för skiva/riva/mixa.
Kitchen Aid har jag kollat på. Snygg men klen, klarar den att prestera som nedan märke?
Kenwood är jag inne på nu (KM* främst 010/020) Ful som stryk men det berör inte mig.
Om man ändå investerar ett par tusingarar vill man ju ha prestanda. Många är dåliga på att skriva ut hur mkt mjöl/degvätska maskinen klarar.
Kenwood M010 eller rentav M6* klarar 1.2 kg mjöl, det helt i min prestandaklass. M020 kostar runt 5.5 kkr och M616 4 kkr. På papperet klarar de samma degmängd... hmmmm
Tips?
Okänd21 november 2009
Skrivet av Olex2001 den 26 aug 2009
Jag tycker helt klart att nya Assistent är det fräschaste som finns på marknaden just nu. Ankarsrum har tagit över Assistent från Electrolux och säljer nu maskinen. De har tydligen tillverkat den sedan slutet av 60-talet, men nu taigt över hela varumärket.
De har kommit med en ny version som är riktigt snygg. Kolla på www.assistent.nu. Såg att den säljs på www.tretti.se och www.bagarenochkocken.se.
Klarar stora degar i sin 7-liters bunke, har en stark motor och det finns massa olika tillbehör.
Ja det finns egentligen inte något annat bra alternativ på marknaden, om man nu inte väljer en maskin avsedd för storkök.
Countrygirl21 november 2009
Jag velade hit och dit, var först inne på Kitchen Aid men den inte klarar stora degar. Till slut köpte jag en Kenwood. Major titanium. Jag är jättenöjd. Enligt tester anses den som dyr men man får det man betalar för. I tester jag har läst har de jämfört stora och små maskiner. Då¨är Kenwood mycket dyrare. Jag fick ge nästan 7000:- Jag räknar med att den ska räcka länge länge för den summan.
Den fick ersätta den som jag hade ärvt av farmor. En gammal hederlig Electrolux bland de första som kom ut från 40 - 50 talet där delarna var i trä. Den som hon använde när pappa var liten. Nu var det inget större fel på den än att det var jobbigt att diska trädelarna och att motorn hade börjat skrika lite väl högt.
Vika märken samt modeller har ni som klarar dessa grundkrav samt håller bra kvalite? Prisnivå på dessa? Bra om den kan klara annat än att knåda degar också förståss...(Y)(Y)
Älskar kakor och har köpt några påsar med minimarschmallows och vill baka muffins och mjuka kaka av dessa, recept tack?
Sätt munkavle på gubben och låt honom knåda degen! :p:p:p
hehe, haha, jag har ingen gubbe men önskar mig en Kitchen Aid.... har en gammal Philips matberedare(hush assistent som är lite klen för kraftiga bröddegar men funkar. Den är *hjälp* 22 år gammal. hmmm... säger ngt om ägarinnan.
Både Kitchen Aid och Kenwood har samma stuk på bröddegskroken tror jag. Min Philips har degkrokar som ser ut som dom du har på en vanlig elvisp....
Har en gammal, säker lika gammal som din, ärvt från mamma. Husqvarna. Den har en grov degknådare och typ "slickepott" på sidan. Den funkar hur bra som helst till 1,5 liters degar. Måste hällas ut på bordet innan den jäser dock annars jäser den över. Men maskinen klarar knådningen mycket bra.
Har en gammal, säker lika gammal som din, ärvt från mamma. Husqvarna. Den har en grov degknådare och typ "slickepott" på sidan. Den funkar hur bra som helst till 1,5 liters degar. Måste hällas ut på bordet innan den jäser dock annars jäser den över. Men maskinen klarar knådningen mycket bra.
Där har du en riktig klenod - gör dig aldrig av med den, för bättre maskin är svårt att hitta.
Tystlåten och av god kvalitet?
Vete tusan vad man ska svara på det då jag inte vet exakt vilken bakstil som du har , därav vet vilket slitage-krav det blir.
Men en bra degblandare går på minst 5-10 tusen spänn!
Helst tillverkad i Tyskland.. Resten går garanterat sönder.. :(
Det har pågått en liten diskussion här inne ganska nyligen angående assistenter. Kolla
http://www.matklubben.se/matprat/tips_och_fraagor_foer_koeket_31/matberedare_assistent_mixer_mat_analfabet_behoever_hjaelp_5832.html
En kitchen aid är snygg - men den klara inte stora degar om jag har förstått rätt. Då är det de gamla hederliga märkena som bosch och electrolux som gäller.
Jag tycker helt klart att nya Assistent är det fräschaste som finns på marknaden just nu. Ankarsrum har tagit över Assistent från Electrolux och säljer nu maskinen. De har tydligen tillverkat den sedan slutet av 60-talet, men nu taigt över hela varumärket.
De har kommit med en ny version som är riktigt snygg. Kolla på www.assistent.nu. Såg att den säljs på www.tretti.se och www.bagarenochkocken.se.
Klarar stora degar i sin 7-liters bunke, har en stark motor och det finns massa olika tillbehör.
Länken till den andra tråden.. jaha, vilken kniv skall man ha??
Åter till köksassistent och bump på tråden..
Snacka om att det är en djungel. Jättemånga tillverkare anger inte på hemsidan/prisjakt hur mkt mjöl/degvätska som kan hanteras. Och handen på hjärtat -- det är till deg man har maskinen mest, en simplel matberedare har man ändå vid sidan om för skiva/riva/mixa.
Kitchen Aid har jag kollat på. Snygg men klen, klarar den att prestera som nedan märke?
Kenwood är jag inne på nu (KM* främst 010/020) Ful som stryk men det berör inte mig.
Om man ändå investerar ett par tusingarar vill man ju ha prestanda. Många är dåliga på att skriva ut hur mkt mjöl/degvätska maskinen klarar.
Kenwood M010 eller rentav M6* klarar 1.2 kg mjöl, det helt i min prestandaklass. M020 kostar runt 5.5 kkr och M616 4 kkr. På papperet klarar de samma degmängd... hmmmm
Tips?
Jag tycker helt klart att nya Assistent är det fräschaste som finns på marknaden just nu. Ankarsrum har tagit över Assistent från Electrolux och säljer nu maskinen. De har tydligen tillverkat den sedan slutet av 60-talet, men nu taigt över hela varumärket.
De har kommit med en ny version som är riktigt snygg. Kolla på www.assistent.nu. Såg att den säljs på www.tretti.se och www.bagarenochkocken.se.
Klarar stora degar i sin 7-liters bunke, har en stark motor och det finns massa olika tillbehör.
Ja det finns egentligen inte något annat bra alternativ på marknaden, om man nu inte väljer en maskin avsedd för storkök.
Jag velade hit och dit, var först inne på Kitchen Aid men den inte klarar stora degar. Till slut köpte jag en Kenwood. Major titanium. Jag är jättenöjd. Enligt tester anses den som dyr men man får det man betalar för. I tester jag har läst har de jämfört stora och små maskiner. Då¨är Kenwood mycket dyrare. Jag fick ge nästan 7000:- Jag räknar med att den ska räcka länge länge för den summan.
Den fick ersätta den som jag hade ärvt av farmor. En gammal hederlig Electrolux bland de första som kom ut från 40 - 50 talet där delarna var i trä. Den som hon använde när pappa var liten. Nu var det inget större fel på den än att det var jobbigt att diska trädelarna och att motorn hade börjat skrika lite väl högt.