FInns det någon som testat att göra sina köttbullar i ugnen istället för att steka dem? Hur blir resultatet jämfört med stekta köttbullar? Hur länge har man dem inne och på vilken värme?
Har en del köttbullar som ska fixas nu till jul :)
The_mama97mia21 december 2011
Hej, det här är ett recept på köttbullar i ugnen.
http://www.matklubben.se/matklubben/mama97mia/kokbok/?id=5794&recipeid=72692#kommentarer
Jag kör nästan alltid i ugn nuförtiden, så skönt att slippa stekoset samt går mkt fortare.
Du får ju inte samma stekyta som i gjutjärnspanna, men ska man göra stora mängder så kan man ju göra dom först i ugnen o sen bryna på inför servering.
Marksten21 december 2011
Jag har alltid köttbullar i ugnen. Jag låter dom rulla runt i en stekpanna först så de får lite färg. Sedan fick de gå in i ugnen. De brukar räcka med 15-20 minuter beroende på hur stora dom är.
Det är bara att ta ut en och dela den på mitten så ser du om de är färdiga.
Amamatryd21 december 2011
Tack för tipsen! Att steka till dem innan eller efter känns smart :) Så får man ju den rätta ytan med :)
victea21 december 2011
Jag steker alltid mina julköttbullar i ugnen, eftersom man gör större mängd. Rullar alla på en gång och lägger dem på bakplåtspapper på plåtar. Jag har ugnen på 225 grader och låter dem vara inne tills de blir grå och ser fasta ut, då tar jag ut dem och steker dem en stund i stekpanna, så blir de runda och fina
boz196521 december 2011
Det går alldeles utmärkt att steka köttbullar i ugnen. Men man måste räkna med att man inte får samma stekyta som på ett stekjärn. Ytan blir mer som på en köttfärslimpa eller liknande.
Amamatryd21 december 2011
Köttbullarna får helt enkelt göras i ugnen i år. Smidigt! Sen steker jag på dem lagom till julbordet, de måste ju ändå värmas till då, så varför inte i stekpannan :) perfekt. Tack för hjälpen allihop. God jul =)
The_mama97mia21 december 2011
God Jul själv! Jag ska steka köttbullar till jul strax här, och gör dom i ugnen precis som nån ovan skrev - på bakplåtspapper. Den laddning som jag ska ta med till min bror på julafton får gå efter i stekpannan, annars tycker jag det är lite onödigt, jag har väl vant mig och tycker de är lika goda ändå!
Samur21 december 2011
Jag gör också som några andra. Först i ugnen och sedan steker jag lite för att få fin stekyta :)
vigren21 december 2011
Jag gör alltid mina köttbullar i ugnen och det är hur smidigt som helst! Lägg dem på en långpanna och ha dem inne i ugnen tills de är genomstekta, svårt att ange exakt tid, man får känna sig fram lite... (det går att lägga dem mkt tätt, de krymper lite i ugnen).
De är nu ganska gråa och tråkiga men när de kommit ut ur ugnen så steker jag dem i panna på spisen så de får stekyta, det räcker med ett par minuter.
De är på detta vis helt färdiga och behöver endast värmas, jag brukar göra det i ugnen, och man slipper stå med stekpannan när de skall serveras.
FInns det någon som testat att göra sina köttbullar i ugnen istället för att steka dem? Hur blir resultatet jämfört med stekta köttbullar? Hur länge har man dem inne och på vilken värme?
Har en del köttbullar som ska fixas nu till jul :)
Hej, det här är ett recept på köttbullar i ugnen.
http://www.matklubben.se/matklubben/mama97mia/kokbok/?id=5794&recipeid=72692#kommentarer
Jag kör nästan alltid i ugn nuförtiden, så skönt att slippa stekoset samt går mkt fortare.
Du får ju inte samma stekyta som i gjutjärnspanna, men ska man göra stora mängder så kan man ju göra dom först i ugnen o sen bryna på inför servering.
Jag har alltid köttbullar i ugnen. Jag låter dom rulla runt i en stekpanna först så de får lite färg. Sedan fick de gå in i ugnen. De brukar räcka med 15-20 minuter beroende på hur stora dom är.
Det är bara att ta ut en och dela den på mitten så ser du om de är färdiga.
Tack för tipsen! Att steka till dem innan eller efter känns smart :) Så får man ju den rätta ytan med :)
Jag steker alltid mina julköttbullar i ugnen, eftersom man gör större mängd. Rullar alla på en gång och lägger dem på bakplåtspapper på plåtar. Jag har ugnen på 225 grader och låter dem vara inne tills de blir grå och ser fasta ut, då tar jag ut dem och steker dem en stund i stekpanna, så blir de runda och fina
Det går alldeles utmärkt att steka köttbullar i ugnen. Men man måste räkna med att man inte får samma stekyta som på ett stekjärn. Ytan blir mer som på en köttfärslimpa eller liknande.
Köttbullarna får helt enkelt göras i ugnen i år. Smidigt! Sen steker jag på dem lagom till julbordet, de måste ju ändå värmas till då, så varför inte i stekpannan :) perfekt. Tack för hjälpen allihop. God jul =)
God Jul själv! Jag ska steka köttbullar till jul strax här, och gör dom i ugnen precis som nån ovan skrev - på bakplåtspapper. Den laddning som jag ska ta med till min bror på julafton får gå efter i stekpannan, annars tycker jag det är lite onödigt, jag har väl vant mig och tycker de är lika goda ändå!
Jag gör också som några andra. Först i ugnen och sedan steker jag lite för att få fin stekyta :)
Jag gör alltid mina köttbullar i ugnen och det är hur smidigt som helst! Lägg dem på en långpanna och ha dem inne i ugnen tills de är genomstekta, svårt att ange exakt tid, man får känna sig fram lite... (det går att lägga dem mkt tätt, de krymper lite i ugnen).
De är nu ganska gråa och tråkiga men när de kommit ut ur ugnen så steker jag dem i panna på spisen så de får stekyta, det räcker med ett par minuter.
De är på detta vis helt färdiga och behöver endast värmas, jag brukar göra det i ugnen, och man slipper stå med stekpannan när de skall serveras.