Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

köttemepratur?

  • bolla85 5 februari 2008

    Hej någon som har tips om någon sida på internet som man kan läsa om olika köttemperaturer vid tillagning.

  • markus 5 februari 2008

    Nej, men du som kock borde väl kunna det som rinnande vatten...:p

  • evaldo 5 februari 2008

    Följande kärntemperaturer rekommenderas:

    En finare köttdetalj, som oxfilé, blir mör vid en låg kärntemperatur, medan t ex framdelskött behöver en högre kärntemperatur för att bli mört.

    Nötkött och lamm

    Biff, entrecôte, rostbiff, oxfilé, lamm

    blodigt 55°

    medium 58°

    genomstekt 62-75°

    Stekar av fransyska och ytterlår 75°

    Köttfärs 75°

    Kokt högrev 75-80°

    Köttpaté 72-74°

    Fläskkött

    Kotlettrad 65-70°

    Filé 60-65°

    Karré 67-70°

    Stek 67-70°

    Skinka 68-72°

    Kyckling

    Hel kyckling med ben 72-75°

    Benfritt kycklingbröst 65°

    Fisk

    Hel fisk och filéer 57-60°

    Laxpaté 60°

  • bolla85 6 februari 2008

    jo jag kan köttemperaturerna. men skulle vilja ha någon slags tabell av massa olika sorters kött.


    Skrivet av markus den 5 feb 2008

    Nej, men du som kock borde väl kunna det som rinnande vatten...:p

  • Kristiina 6 februari 2008

    Jag letade lite hastigt på nätet, hittade bara en liten tabell på den här sidan:

    http://www.grillweb.se/content/view/16/32/

    och det var inte en massa kött heller...Hittar jag något mer så återkommer jag:p

  • Kristiina 6 februari 2008

    Här hittade jag något mer, du får kolla om det är något att ha!

    http://www.svenskkottinformation.se/restaurang/artiklar/readone.php?categoryID=87&id=163&avdelning=restaurang

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.