Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben. Jag förstår
Hej någon som har tips om någon sida på internet som man kan läsa om olika köttemperaturer vid tillagning.
Nej, men du som kock borde väl kunna det som rinnande vatten...:p
Följande kärntemperaturer rekommenderas: En finare köttdetalj, som oxfilé, blir mör vid en låg kärntemperatur, medan t ex framdelskött behöver en högre kärntemperatur för att bli mört. Nötkött och lamm Biff, entrecôte, rostbiff, oxfilé, lamm blodigt 55° medium 58° genomstekt 62-75° Stekar av fransyska och ytterlår 75° Köttfärs 75° Kokt högrev 75-80° Köttpaté 72-74° Fläskkött Kotlettrad 65-70° Filé 60-65° Karré 67-70° Stek 67-70° Skinka 68-72° Kyckling Hel kyckling med ben 72-75° Benfritt kycklingbröst 65° Fisk Hel fisk och filéer 57-60° Laxpaté 60°
jo jag kan köttemperaturerna. men skulle vilja ha någon slags tabell av massa olika sorters kött.
Jag letade lite hastigt på nätet, hittade bara en liten tabell på den här sidan: http://www.grillweb.se/content/view/16/32/ och det var inte en massa kött heller...Hittar jag något mer så återkommer jag:p
Här hittade jag något mer, du får kolla om det är något att ha! http://www.svenskkottinformation.se/restaurang/artiklar/readone.php?categoryID=87&id=163&avdelning=restaurang
Matklubben
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se. Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.
Hej någon som har tips om någon sida på internet som man kan läsa om olika köttemperaturer vid tillagning.
Nej, men du som kock borde väl kunna det som rinnande vatten...:p
Följande kärntemperaturer rekommenderas:
En finare köttdetalj, som oxfilé, blir mör vid en låg kärntemperatur, medan t ex framdelskött behöver en högre kärntemperatur för att bli mört.
Nötkött och lamm
Biff, entrecôte, rostbiff, oxfilé, lamm
blodigt 55°
medium 58°
genomstekt 62-75°
Stekar av fransyska och ytterlår 75°
Köttfärs 75°
Kokt högrev 75-80°
Köttpaté 72-74°
Fläskkött
Kotlettrad 65-70°
Filé 60-65°
Karré 67-70°
Stek 67-70°
Skinka 68-72°
Kyckling
Hel kyckling med ben 72-75°
Benfritt kycklingbröst 65°
Fisk
Hel fisk och filéer 57-60°
Laxpaté 60°
jo jag kan köttemperaturerna. men skulle vilja ha någon slags tabell av massa olika sorters kött.
Nej, men du som kock borde väl kunna det som rinnande vatten...:p
Jag letade lite hastigt på nätet, hittade bara en liten tabell på den här sidan:
http://www.grillweb.se/content/view/16/32/
och det var inte en massa kött heller...Hittar jag något mer så återkommer jag:p
Här hittade jag något mer, du får kolla om det är något att ha!
http://www.svenskkottinformation.se/restaurang/artiklar/readone.php?categoryID=87&id=163&avdelning=restaurang