Hej!I artikeln Kräftdax, nämns det att man kan koka upp kräftorna de frysta kräftorna. Är det i så fall samma lag, hur länge ska de koka och ska de, precis som färska kräftor, svalna i lagen?
18 augusti 2001
Hejsan!Du använder den lag som finns med i artikeln, nämligen:2,5 l vatten1 dl grovt salt1 flaska pilsner2 sockerbitarca 1 l lätt sammanpressade dillkronor utan stjälkarLåt kräftorna tina långsamt i sin förpackning i kylskåp. Sila sedan bort den gamla lagen. Koka upp samtliga ingredienser till den nya lagen och låt kräftorna koka med i ett par minuter. Låt kräftorna svalna i lagen och låt stå 2-3 timmar före servering.
Hej!I artikeln Kräftdax, nämns det att man kan koka upp kräftorna de frysta kräftorna. Är det i så fall samma lag, hur länge ska de koka och ska de, precis som färska kräftor, svalna i lagen?
Hejsan!Du använder den lag som finns med i artikeln, nämligen:2,5 l vatten1 dl grovt salt1 flaska pilsner2 sockerbitarca 1 l lätt sammanpressade dillkronor utan stjälkarLåt kräftorna tina långsamt i sin förpackning i kylskåp. Sila sedan bort den gamla lagen. Koka upp samtliga ingredienser till den nya lagen och låt kräftorna koka med i ett par minuter. Låt kräftorna svalna i lagen och låt stå 2-3 timmar före servering.