Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Koka kräftor

  • 18 augusti 2001

    Hej!I artikeln Kräftdax, nämns det att man kan koka upp kräftorna de frysta kräftorna. Är det i så fall samma lag, hur länge ska de koka och ska de, precis som färska kräftor, svalna i lagen?

  • 19 augusti 2001

    Hejsan!Du använder den lag som finns med i artikeln, nämligen:2,5 l vatten1 dl grovt salt1 flaska pilsner2 sockerbitarca 1 l lätt sammanpressade dillkronor utan stjälkarLåt kräftorna tina långsamt i sin förpackning i kylskåp. Sila sedan bort den gamla lagen. Koka upp samtliga ingredienser till den nya lagen och låt kräftorna koka med i ett par minuter. Låt kräftorna svalna i lagen och låt stå 2-3 timmar före servering.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.