Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Koka pasta som inte klibbar

 • Dinkeljazz 6 juli 2008

  (Y)Att koka pasta som inte klibbar efter några minuter har jag prövat i oändliga varianter utan att riktigt fått till det, tills...jag en dag var tvungen att ta kastrullen från plattan efter jag lagt i spagettin. For iväg och återkom efter c:a en halv timme. Lyfte på locket och tittade ner i kastrullen, inget märkbart utfall av stärkelse i vattnet. Smakade på en "rem", helt perfekt! OCH klibbade inte, ens efter en timme! Prövat metoden på ett antal pastavarianter med samma lyckade resultat, dock inte testat makaroner. Jag gör så här, kokar upp vattnet, slänger ned pastan, tar av kastrullen från plattan och lägger locket på. Färdig efter c:a 30 minuter. Lustigt för det är precis samma ska med ägg, perfekta efter en halv timme.

 • Smulpajen 6 juli 2008

  Intressant! Men blir det verkligen lika gott och all dente?

 • ca70 6 juli 2008

  Detta lät smidigt! :) Måste provas. Har själv också haft problem med att pastan klibbar ihop (speciellt spaghettin ska ju inte hänga ihop), men brukar spola kallt vatten på pastan efter jag hällt av kokvattnet och sen rört ner lite olivolja eller smör, vad man nu har för handen... Det funkar bättre med fullkornspasta, som inte klibbar lika lätt.

 • Sandalfon 9 juli 2008

  Jungfruolja! Häll på en skvätt när den är klar och avslagen. Glöm inte att ta av den i tid och skölja med kallt vatten innan du häller på olja så "kokningen avstannar".

  Klibbar den sen har du nog i allmänhet väntat för länge med att äta den ;)

  Lycka till!

 • Poppie 9 juli 2008

  Släng i en klick smör, eller lite matolja i det kokande vattnet, så klibbar det inte.

 • piusamadeusmozart 9 juli 2008

  Jag har aldrig spolat kallt vatten eller lagt olja i vattnet men blandat nykokt pasta genast med sàsen som skall till. Fòr mig har det aldrig klibbat. Men i de flesta svenska recept stàr det att man fòrst kokar pasta och sen gòr sàsen. Hàr gòr vi tvàrt om.
  Om pastan tàl att kokas lànge eller att ligga làngei vatten som tràdstartaren nàmnde visar pà att pastan àr av god kvalitet.

  Det hòr vàl inte till men ofta làngtar jag efter svenska snabbmackaroner.

 • piusamadeusmozart 9 juli 2008

  Glòmde fòr att koka pasta behòvs mycket vatten. Ta fram fyralitaren.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.