Hur enkelt är det att koka potatis?!
Mjöliga sorter spricker lätt om man inte passar noga.
Koka upp, ta bort från plattan och ställ på korkskiva med handduk över locket. Färdigt på 20 minuter.
Lunchdax11 augusti 2011
Detta måste jag prova...! om man sparar ca 20min el varje gång man kokar potatis så blir det ju en hel del på ett år! Bra för miljön o plånboken!
MosterNettan11 augusti 2011
Om jag inte vill att potatisen ska spricka så köper jag annan sort än mjölig. Jag tycker om den så, men det är ju inte så kul när jag ska bjuda på middag, då vill jag ju att den ska vara fin och hel i karotten.
Detta tips ska jag absolut ta till mig.
(Y)
Gul1311 augusti 2011
Funkar det med ris oxå?
Detta måste jag absolut testa.
Mistys11 augusti 2011
Jag kokar alltid upp potatisen, vrider sen av plattan men låter kastrullen stå kvar påplattan på eftervärme med lock på. Dock ingen handduk. Funkar kanon. Ingen sönderkokt potatis, elbesparande och härlig, mjölig potatis på 20-30 min.
The_mama97mia11 augusti 2011
... även jag är ett stort fan av eftervärme... Uppvuxen med Oljekrisen på 80-talet blev man hårt drillad hemma.
Numer använder jag också vattenkokare till en hel del matlagning, så energismart som möjligt.
Vad gäller frågan om det funkar med ris - självklart - särskilt med basmatiris, koka upp, stäng plattan. Vänta 15-20 min.
husmusen8811 augusti 2011
Samma sak med pasta, koka upp och låt stå på eftervärme. Den sväller av vattnet ändå!
jollo1011 augusti 2011
Vänta!
SKam an koka upp potatisen bara och sen stänga av värmen och låta den stå under lock? Låter ju absurt eftersom, potatis ska koka i 20 min!
Bumbis11 augusti 2011
Tänk bara på att det inte funkar om man har induction eller gas.:p.
Mistys11 augusti 2011
Skrivet av jollo10 den 11 aug 2011
Vänta!
SKam an koka upp potatisen bara och sen stänga av värmen och låta den stå under lock? Låter ju absurt eftersom, potatis ska koka i 20 min!
Japp!!
The_mama97mia11 augusti 2011
(Y) och NB nypotatis ska koka eller stå i varmt vatten än kortare tid... beror på storlek o färskhet
jas6511 augusti 2011
Ny potatis skall tillsättas i kokande vatten och äldre potatis skall tillsättas i kallt vatten och kokas upp.
Mjölig potatis kokas alltid färdigt på eftervärme.
jollo1011 augusti 2011
Vänta nu, kan alla potatis kokas på eftervärme sättet eller?
Gul1312 augusti 2011
(Y) Detta ska provas redan i morron.
Mistys12 augusti 2011
Skrivet av jollo10 den 11 aug 2011
Vänta nu, kan alla potatis kokas på eftervärme sättet eller?
Jadå. Jag tillämpade detta alltid när mina barn var små och maten skulle vara på bordet snabbt. Satte på potatisen, lät koka upp, vred av plattan och lät den gå klart medan jag hämtade barnen på dagis. Då var maten klar när vi kom hem ( ville inte gå hemifrån om jag hade haft plattan på )
mysigajag5112 augusti 2011
man skall väll koka potatisen ordentligt är det så där man gör kan man väll äta den rå då
yvonne pira
jollo1012 augusti 2011
Vi har induktionshäll, funkar det inte då?
mysigajag5112 augusti 2011
ja ja
jollo1012 augusti 2011
Ja ja????
emaxen12 augusti 2011
Skrivet av jollo10 den 12 aug 2011
Vi har induktionshäll, funkar det inte då?
Nej plattan blir ju kall efter en kort stund, allså ingen eftervärme.
Hur enkelt är det att koka potatis?!
Mjöliga sorter spricker lätt om man inte passar noga.
Koka upp, ta bort från plattan och ställ på korkskiva med handduk över locket. Färdigt på 20 minuter.
Detta måste jag prova...! om man sparar ca 20min el varje gång man kokar potatis så blir det ju en hel del på ett år! Bra för miljön o plånboken!
Om jag inte vill att potatisen ska spricka så köper jag annan sort än mjölig. Jag tycker om den så, men det är ju inte så kul när jag ska bjuda på middag, då vill jag ju att den ska vara fin och hel i karotten.
Detta tips ska jag absolut ta till mig.
(Y)
Funkar det med ris oxå?
Detta måste jag absolut testa.
Jag kokar alltid upp potatisen, vrider sen av plattan men låter kastrullen stå kvar påplattan på eftervärme med lock på. Dock ingen handduk. Funkar kanon. Ingen sönderkokt potatis, elbesparande och härlig, mjölig potatis på 20-30 min.
... även jag är ett stort fan av eftervärme... Uppvuxen med Oljekrisen på 80-talet blev man hårt drillad hemma.
Numer använder jag också vattenkokare till en hel del matlagning, så energismart som möjligt.
Vad gäller frågan om det funkar med ris - självklart - särskilt med basmatiris, koka upp, stäng plattan. Vänta 15-20 min.
Samma sak med pasta, koka upp och låt stå på eftervärme. Den sväller av vattnet ändå!
Vänta!
SKam an koka upp potatisen bara och sen stänga av värmen och låta den stå under lock? Låter ju absurt eftersom, potatis ska koka i 20 min!
Tänk bara på att det inte funkar om man har induction eller gas.:p.
Vänta!
SKam an koka upp potatisen bara och sen stänga av värmen och låta den stå under lock? Låter ju absurt eftersom, potatis ska koka i 20 min!
Japp!!
(Y) och NB nypotatis ska koka eller stå i varmt vatten än kortare tid... beror på storlek o färskhet
Ny potatis skall tillsättas i kokande vatten och äldre potatis skall tillsättas i kallt vatten och kokas upp.
Mjölig potatis kokas alltid färdigt på eftervärme.
Vänta nu, kan alla potatis kokas på eftervärme sättet eller?
(Y) Detta ska provas redan i morron.
Vänta nu, kan alla potatis kokas på eftervärme sättet eller?
Jadå. Jag tillämpade detta alltid när mina barn var små och maten skulle vara på bordet snabbt. Satte på potatisen, lät koka upp, vred av plattan och lät den gå klart medan jag hämtade barnen på dagis. Då var maten klar när vi kom hem ( ville inte gå hemifrån om jag hade haft plattan på )
man skall väll koka potatisen ordentligt är det så där man gör kan man väll äta den rå då
yvonne pira
Vi har induktionshäll, funkar det inte då?
ja ja
Ja ja????
Vi har induktionshäll, funkar det inte då?
Nej plattan blir ju kall efter en kort stund, allså ingen eftervärme.