Hej jag behöver jättesnabbt svar för jag måste ha kakan klar idag...
Jag undrar om man kan byta ut margarin mot kokosfett i en sockerkaka?:o
(Vi har inget margarin hemma)
/Russinet
Russinet-Korinten24 oktober 2008
Puffetipuff
marjoh124 oktober 2008
Tror inte att du kan det för kokosfettet smakar ju inte så gott, har du inge smör hemma??
Russinet-Korinten24 oktober 2008
Jo bordsmargarin men kan man använda det?Jag brukar aldrig göra det.
marjoh124 oktober 2008
Det beror på vad det är för bordsmargarin, Bregott brukar gå bra att baka på. Annars har du kanske någon trevlig granne i närheten som kan hjälpa dig med margarin.
LaJefa24 oktober 2008
Har ditt bordsmargarin en fetthalt på ca 60 % eller mer så går det bra att använda det.
Rekommenderar inte kokosfettet.
irrevirre24 oktober 2008
NIX! Inte kokosfett.
Vad skall du baka??
Russinet-Korinten24 oktober 2008
Tänkte baka: Banankaka från Mocambiquemen jag orkar verkligen inte just nu...:ZSka upp tidigt imorron
Vivoplena25 oktober 2008
Kokosfettet har helt fel smak och din kaka kommer få fel konsistens.
zudette25 oktober 2008
Nu har du väl bakat din kaka men till en annan gång kan jag tipsa om att använda koncentrerad juice istället för smör/margarin. Jag har gjort det ett par gånger med mycket bra resultat. Kan ju vara ett tips för den som vill göra en fettfri kaka eller om man väntar besök av någon som är laktoskänslig och man vill vara på den säkra sidan.
Russinet-Korinten25 oktober 2008
Tack för alla svar!Och tack för tipsen:)
Jag skulle haft kakan till ett cafe som ska vara på en tävling, men den tävlingen håller på imorgon också så jag bakar den idag istället:p
famsallstrom25 oktober 2008
Skrivet av zudette den 25 okt 2008
Nu har du väl bakat din kaka men till en annan gång kan jag tipsa om att använda koncentrerad juice istället för smör/margarin. Jag har gjort det ett par gånger med mycket bra resultat. Kan ju vara ett tips för den som vill göra en fettfri kaka eller om man väntar besök av någon som är laktoskänslig och man vill vara på den säkra sidan.
Juice, spännande! Till vilka kakor kan man använda det och hur mycket juice? :o
zudette25 oktober 2008
Skrivet av famsallstrom den 25 okt 2008
Skrivet av zudette den 25 okt 2008
Nu har du väl bakat din kaka men till en annan gång kan jag tipsa om att använda koncentrerad juice istället för smör/margarin. Jag har gjort det ett par gånger med mycket bra resultat. Kan ju vara ett tips för den som vill göra en fettfri kaka eller om man väntar besök av någon som är laktoskänslig och man vill vara på den säkra sidan.
Juice, spännande! Till vilka kakor kan man använda det och hur mycket juice? :o
Till sockerkaka. Jag skulle ta ca 1/2 dl/50 gr - som anges som mängd när man mäter flytande margarin. Jag har bara testat detta i den vanliga sockerkakan men funkar säkert i andra liknande bakverk.
famsallstrom25 oktober 2008
Skrivet av zudette den 25 okt 2008
Skrivet av famsallstrom den 25 okt 2008
Skrivet av zudette den 25 okt 2008
Nu har du väl bakat din kaka men till en annan gång kan jag tipsa om att använda koncentrerad juice istället för smör/margarin. Jag har gjort det ett par gånger med mycket bra resultat. Kan ju vara ett tips för den som vill göra en fettfri kaka eller om man väntar besök av någon som är laktoskänslig och man vill vara på den säkra sidan.
Juice, spännande! Till vilka kakor kan man använda det och hur mycket juice? :o
Till sockerkaka. Jag skulle ta ca 1/2 dl/50 gr - som anges som mängd när man mäter flytande margarin. Jag har bara testat detta i den vanliga sockerkakan men funkar säkert i andra liknande bakverk.
Tack! :p
lotteb25 oktober 2008
Ville också tipsa om att använda matolja i kakan. Vet inte riktigt hur mycket som skulle utbytas men det används ofta i amerikanska recept i just kakor. Jag skulle säga att en skvätt mindre än vad matfettet skulle vara för oljan. Äppelmos också men att inte ha fett alls kan också bli segt och torrt. Fruktpureer av olika sorter har jag hört talas om. Bara ett tips har inte exact information.
Hej jag behöver jättesnabbt svar för jag måste ha kakan klar idag...
Jag undrar om man kan byta ut margarin mot kokosfett i en sockerkaka?:o
(Vi har inget margarin hemma)
/Russinet
Puffetipuff
Tror inte att du kan det för kokosfettet smakar ju inte så gott, har du inge smör hemma??
Jo bordsmargarin men kan man använda det?Jag brukar aldrig göra det.
Det beror på vad det är för bordsmargarin, Bregott brukar gå bra att baka på. Annars har du kanske någon trevlig granne i närheten som kan hjälpa dig med margarin.
Har ditt bordsmargarin en fetthalt på ca 60 % eller mer så går det bra att använda det.
Rekommenderar inte kokosfettet.
NIX! Inte kokosfett.
Vad skall du baka??
Tänkte baka: Banankaka från Mocambiquemen jag orkar verkligen inte just nu...:ZSka upp tidigt imorron
Kokosfettet har helt fel smak och din kaka kommer få fel konsistens.
Nu har du väl bakat din kaka men till en annan gång kan jag tipsa om att använda koncentrerad juice istället för smör/margarin. Jag har gjort det ett par gånger med mycket bra resultat. Kan ju vara ett tips för den som vill göra en fettfri kaka eller om man väntar besök av någon som är laktoskänslig och man vill vara på den säkra sidan.
Tack för alla svar!Och tack för tipsen:)
Jag skulle haft kakan till ett cafe som ska vara på en tävling, men den tävlingen håller på imorgon också så jag bakar den idag istället:p
Nu har du väl bakat din kaka men till en annan gång kan jag tipsa om att använda koncentrerad juice istället för smör/margarin. Jag har gjort det ett par gånger med mycket bra resultat. Kan ju vara ett tips för den som vill göra en fettfri kaka eller om man väntar besök av någon som är laktoskänslig och man vill vara på den säkra sidan.
Juice, spännande! Till vilka kakor kan man använda det och hur mycket juice? :o
Nu har du väl bakat din kaka men till en annan gång kan jag tipsa om att använda koncentrerad juice istället för smör/margarin. Jag har gjort det ett par gånger med mycket bra resultat. Kan ju vara ett tips för den som vill göra en fettfri kaka eller om man väntar besök av någon som är laktoskänslig och man vill vara på den säkra sidan.
Juice, spännande! Till vilka kakor kan man använda det och hur mycket juice? :o
Till sockerkaka. Jag skulle ta ca 1/2 dl/50 gr - som anges som mängd när man mäter flytande margarin. Jag har bara testat detta i den vanliga sockerkakan men funkar säkert i andra liknande bakverk.
Nu har du väl bakat din kaka men till en annan gång kan jag tipsa om att använda koncentrerad juice istället för smör/margarin. Jag har gjort det ett par gånger med mycket bra resultat. Kan ju vara ett tips för den som vill göra en fettfri kaka eller om man väntar besök av någon som är laktoskänslig och man vill vara på den säkra sidan.
Juice, spännande! Till vilka kakor kan man använda det och hur mycket juice? :o
Till sockerkaka. Jag skulle ta ca 1/2 dl/50 gr - som anges som mängd när man mäter flytande margarin. Jag har bara testat detta i den vanliga sockerkakan men funkar säkert i andra liknande bakverk.
Tack! :p
Ville också tipsa om att använda matolja i kakan. Vet inte riktigt hur mycket som skulle utbytas men det används ofta i amerikanska recept i just kakor. Jag skulle säga att en skvätt mindre än vad matfettet skulle vara för oljan. Äppelmos också men att inte ha fett alls kan också bli segt och torrt. Fruktpureer av olika sorter har jag hört talas om. Bara ett tips har inte exact information.