Tänkte laga kronärtskocka imorgon.
Hur tillagar man det bäst, bara helt vanlig kronärtskocka utan fyllning och grejer?
Något bra recept på dressing eller dip är också uppskattat. Men i första hand vill jag koka mina skockor bra.
Tacksam för hjälp!!!
Penne29 augusti 2008
Man skär av "skaftet" på kockorna och lägger de i en kastrull med vatten. De ska vara helt täckta med vatten. Koktiden varierar beroende på storlek, men ungefär 40 minuter tar det. Kan ta mer elelr mindre. Man kan känna när själva hjärtat är mjukt eller när bladen lossnar lätt.
Jag tycker att det är godast att äta med citronsmör till.
Prima29 augusti 2008
åh vad sugen jag blev nu. Länge sen jag åt kronärtkocka. Förr köpte jag jämt en pizza som heter Quatro Stagione och där var det en kronärtskocka i mitten.... o så smaskig. Får nog testa det nu snart igen :)
Kanske tom i annan form som ni skriver om. Med citronsmör låter jättegott!!!
piusamadeusmozart29 augusti 2008
Kronàrtskocka àr en av minina favoriter. Detàr bara konstigt att de finns nu. De màste komma fràn sòdra halvklotet. Anvànder bara grònsaker efter àrstidern och hàr àr det pà vàren
Men om man tar bort de gròvsta bladen plus ev taggar och skaftet naturligtvis och skàr kockan i tunna klyftor och steker tillsammans med vitlòk och mycket persilja blir gott. Om det blir òver sà rensa bort de eventuella hàrda bladen som blivit kvar och dessa blir en bas till en supergod omelett.
Kronàrtskocka àr en av minina favoriter. Detàr bara konstigt att de finns nu. De màste komma fràn sòdra halvklotet. Anvànder bara grònsaker efter àrstidern och hàr àr det pà vàren
Men om man tar bort de gròvsta bladen plus ev taggar och skaftet naturligtvis och skàr kockan i tunna klyftor och steker tillsammans med vitlòk och mycket persilja blir gott. Om det blir òver sà rensa bort de eventuella hàrda bladen som blivit kvar och dessa blir en bas till en supergod omelett.
*OT* (=off topic)
Jag vill oxå bo i italien.... hur hamnade du där???? :)
Tänkte laga kronärtskocka imorgon.
Hur tillagar man det bäst, bara helt vanlig kronärtskocka utan fyllning och grejer?
Något bra recept på dressing eller dip är också uppskattat. Men i första hand vill jag koka mina skockor bra.
Tacksam för hjälp!!!
Man skär av "skaftet" på kockorna och lägger de i en kastrull med vatten. De ska vara helt täckta med vatten. Koktiden varierar beroende på storlek, men ungefär 40 minuter tar det. Kan ta mer elelr mindre. Man kan känna när själva hjärtat är mjukt eller när bladen lossnar lätt.
Jag tycker att det är godast att äta med citronsmör till.
åh vad sugen jag blev nu. Länge sen jag åt kronärtkocka. Förr köpte jag jämt en pizza som heter Quatro Stagione och där var det en kronärtskocka i mitten.... o så smaskig. Får nog testa det nu snart igen :)
Kanske tom i annan form som ni skriver om. Med citronsmör låter jättegott!!!
Kronàrtskocka àr en av minina favoriter. Detàr bara konstigt att de finns nu. De màste komma fràn sòdra halvklotet. Anvànder bara grònsaker efter àrstidern och hàr àr det pà vàren
Men om man tar bort de gròvsta bladen plus ev taggar och skaftet naturligtvis och skàr kockan i tunna klyftor och steker tillsammans med vitlòk och mycket persilja blir gott. Om det blir òver sà rensa bort de eventuella hàrda bladen som blivit kvar och dessa blir en bas till en supergod omelett.
Ser gott ut måste prova.
Kronärtskocka med rört citronsmör
Kronàrtskocka àr en av minina favoriter. Detàr bara konstigt att de finns nu. De màste komma fràn sòdra halvklotet. Anvànder bara grònsaker efter àrstidern och hàr àr det pà vàren
Men om man tar bort de gròvsta bladen plus ev taggar och skaftet naturligtvis och skàr kockan i tunna klyftor och steker tillsammans med vitlòk och mycket persilja blir gott. Om det blir òver sà rensa bort de eventuella hàrda bladen som blivit kvar och dessa blir en bas till en supergod omelett.
*OT* (=off topic)
Jag vill oxå bo i italien.... hur hamnade du där???? :)
Ser gott ut måste prova.
Kronärtskocka med rört citronsmör
Åh tack.... låter ljuvligt!!!