De hade så fina kronärtskockor i affären. Jag har aldrig lagat till det själv, men blev sugen att prova.
Har ni några bra tips?
The_mama97mia12 augusti 2010
Hihi, jag har två stora fina skockor ligger o väntar på kokning. Jag vill äta dom med bara smör och salt.
Eery12 augusti 2010
Skrivet av mama97mia den 12 aug 2010
Hihi, jag har två stora fina skockor ligger o väntar på kokning. Jag vill äta dom med bara smör och salt.
det är så dom är som bäst{starving}
chrisq12 augusti 2010
:DDär ju bara så gott o ska va med smör o salt o sitta o dra i bladen o sen kronan i mitten är ljuvlig får köpa ett par till på söndag igen
sju12 augusti 2010
Det är gott med citronsmör till också. Smält smör med en gnutta salt och lite rivet citronskal att doppa bladen i.
siggemums12 augusti 2010
Det låter gott men med risk för att låta som Lina i Emil i Lönneberga när prästen är på besök...själve mej är väl inte så märkvärdigt ... men alla de där krumelurerna i örat {question}..
Slå av skaftet med knytnäven så trådarna följer med... ta bort ev taggar...det låter krångligt? Men jag får testa.
Tack för alla tips! Det här receptet låter verkligen gott!
The_mama97mia13 augusti 2010
Jag skar av stjälken, bladen var inte så taggiga. Sköljde noga o kokade bara. Enkelt. Barnen gillade det med. Får köpa flera.
isafrid13 augusti 2010
Kronärtskocka kan man äta kallt och genom att doppa bladernas bas i en vinaigrette gjort på 1 del rödvins vinäger 2 del olja salt peppar och lite fransk dijon senap. De tråderna som finns under bladerna och just ovanför botten äter man inte.
siggemums13 augusti 2010
Jag köpte en på prov...det var inte så svårt och det var gott så det blir fler gånger.
JennyV13 augusti 2010
Jag älskar kronärtskocka men har aldrig kokat och ätit hela sådana?!! Äter man bladen?? Tycker oxå det låter lite krångligt?!!
idea_14 augusti 2010
Du plockar loss bladen en och en och skrapar av den köttiga nedre delen av bladet mot tänderna. Inte mycket mat på varje blad, men en långsam njutning. :)
mrboy14 augusti 2010
pinot noir gifter sig med kronärtsskockor, glöm aldrig det:)
piusamadeusmozart14 augusti 2010
Ett annat sätt: skär av toppen (ca 2/3 delar) och skaftet. Med taggig brödkniv går det lättast. Ansa bort de grövsta bladen. Klyfta upp kockan och ta bort "håren". Lägg dem snabbt i citronsaft så de inte svartnar, alternativt i vatten. Skär fina skivor och stek dessa med vitlök och mycket persilja och naturligtvis lite salt tills de blit mjuka. Kan ätas direkt eller användas som bas till en omelett.
De hade så fina kronärtskockor i affären. Jag har aldrig lagat till det själv, men blev sugen att prova.
Har ni några bra tips?
Hihi, jag har två stora fina skockor ligger o väntar på kokning. Jag vill äta dom med bara smör och salt.
Hihi, jag har två stora fina skockor ligger o väntar på kokning. Jag vill äta dom med bara smör och salt.
det är så dom är som bäst{starving}
:DDär ju bara så gott o ska va med smör o salt o sitta o dra i bladen o sen kronan i mitten är ljuvlig får köpa ett par till på söndag igen
Det är gott med citronsmör till också. Smält smör med en gnutta salt och lite rivet citronskal att doppa bladen i.
Det låter gott men med risk för att låta som Lina i Emil i Lönneberga när prästen är på besök...själve mej är väl inte så märkvärdigt ... men alla de där krumelurerna i örat {question}..
Slå av skaftet med knytnäven så trådarna följer med... ta bort ev taggar...det låter krångligt? Men jag får testa.
Kronärtskocka - fylld sådan
Kronärtskocka - fylld sådan
Tack för alla tips! Det här receptet låter verkligen gott!
Jag skar av stjälken, bladen var inte så taggiga. Sköljde noga o kokade bara. Enkelt. Barnen gillade det med. Får köpa flera.
Kronärtskocka kan man äta kallt och genom att doppa bladernas bas i en vinaigrette gjort på 1 del rödvins vinäger 2 del olja salt peppar och lite fransk dijon senap. De tråderna som finns under bladerna och just ovanför botten äter man inte.
Jag köpte en på prov...det var inte så svårt och det var gott så det blir fler gånger.
Jag älskar kronärtskocka men har aldrig kokat och ätit hela sådana?!! Äter man bladen?? Tycker oxå det låter lite krångligt?!!
Du plockar loss bladen en och en och skrapar av den köttiga nedre delen av bladet mot tänderna. Inte mycket mat på varje blad, men en långsam njutning. :)
pinot noir gifter sig med kronärtsskockor, glöm aldrig det:)
Ett annat sätt: skär av toppen (ca 2/3 delar) och skaftet. Med taggig brödkniv går det lättast. Ansa bort de grövsta bladen. Klyfta upp kockan och ta bort "håren". Lägg dem snabbt i citronsaft så de inte svartnar, alternativt i vatten. Skär fina skivor och stek dessa med vitlök och mycket persilja och naturligtvis lite salt tills de blit mjuka. Kan ätas direkt eller användas som bas till en omelett.