Vad använder ni för tomater på burk? Vilket märke tänker jag mest på. Tycker att det är en djungel och det borde ju vara någon skillnad mellan märkena, tänkte att jag kanske kunde få några tips här!?
amoz14 mars 2010
Om du menar vanliga krossade eller passerade tomater så tar jag vad jag får tag i. Har inte märkt någon direkt skillnad. Men däremot soltorkade tomater på burk är det stor skillnad på olika fabrikat har jag märkt. Jag gillar bäst Santa marias.
Mistys14 mars 2010
Har en Italiensk vän som alltid använder hela tomater på burk vintertid. Han påstår att Italienare själva gör så i Italien också. Han säger att tomaterna som används till burkar är förstklassiga solmogna tomater plockade på bästa säsong och smakar såååå mycket mer än det vattniga tomaterna som finns att köpa vintertid. Han tycker vi Svenskar är konstiga som köper färska smaklösa tomater på vintern. Han har dock aldrig rekommenderat något speciellt märke {dont-know}
jimboz14 mars 2010
Jag tar väl det som finns på hyllorna men får jag tag i en Burk Pomodoro så blir jag glad.Jag tror bara att det står det namnet på burken..Pomodoro är ju samlingsnamnet på tomat i Italien.
Men hittar man Plommontomater på burk så är det ju helt överlägset tycker jag.
siggemums14 mars 2010
Jag brukar också ta det som finns. Hela tomater ska få en ny chans av mig :).
En färdig pastasås som är jättegod kan jag tipsa om,
Pastasås Napoletana från Saltå kvarn Järna den är jättegod. Kravmärkt och ekologiskt odlat inga E -tillsatser. Den finns i mer kryddiga varianter för er som gillar det. Dyr men god.
tinusen14 mars 2010
Själv så lägger jag gärna några extra kronor på ett bättre märke så här hemma blir det " Mutti" och ja det är stor skillnad på smak
AnneNi14 mars 2010
Jag brukar köpa Coops eller Icas egna i tetrapack, tycker de smakar helt ok. Ibland blir det Eldorados med, de "extra fylliga" i tetra smakar bra tycker jag. har nog aldrig testat några dyrare märken, så jag vet inte om de smakar mycket bättre...
Peter_Stompare15 mars 2010
Ni som använder hela tomater på burk! Brukar ni använda spadet också eller silar ni bort det?
Heisjo15 mars 2010
Jag använder lågprismärke som willys, har inte märkt att de skulle vara sämre. Och då kan jag tillägga att jag i många fall är ganska kräsen på kvalitet:<
sofiapersson16 mars 2010
Jag köper mycket ekologiskt, så för mig blir de antingen willys ekologiska körbärstomater på burk eller icas passerade/krossade ekologiska. Willys är den bättre i smak tycker jag{fingers-crossed}. Och jag brukar använda allt i burken, dvs tomat och spad. Vill jag ha den passerad så mixar jag den, t ex om man ska ha den i en köttfärssås.
Kan tycka att en del tomater man köpt på burk kan smaka lite "burk".
Kung markatta har en burktomat som är jättegod, men som är lite väl dyr. Men smakar de så kostar de.
Marksten16 mars 2010
Kör också med Mutti. Tycker den är bra.
MatAnders16 mars 2010
Jag har helt gått över till passerade tröttnade på alla skal och kvistbitar som fanns i många av burkarna.
Kruz7 juli 2011
Kör nästan uteslutet med Mutti´s tomater i olika former. Deras är bäst i test och har bra smak.
Visst det är dyrare då 3 burkar kostar 21kr ungefär. Men till skillnad på euroshopper, eldorados varianter så smakar dessa tomat som sig bör och inget annat.
canela7 juli 2011
Jag är så privilegierad att jag bor i ett land där kan köpa färsk tomat billigt, året om. Har också själv börjat odla tomat för vi använder tomat till stort sett allt. Köper aldrig burktomat. Inte för att jag har haft dåliga erfarenheter med burktomat. Men den färska varan är saken! Ett tips till dem som inte gillar skal i såsen: riv tomaten! Också löken. Det kanske speciellt barn sätter pris på.
Marre737 juli 2011
Jag använder mig av de med bra pris,men ser upp så att burkarna är hela annars blir det burksmak.Till köttfärssås anv jag mig helst av krossade tomater med basilikasmak.
Shoutoutloud7 juli 2011
jag köper helst mutti. de har mkt fräschare färg och smak än andra märken som är billigare. och skulle jag köpa hela tomater vilket händer ibland brukar jag hacka dem/mosa dem i lite mindre bitar.
kekke468 juli 2011
Jag köper icas finkrossade tomater på tetrapack 500 g.
Finns i olika smaker.
Kristyr8 juli 2011
Jag använder mig av Mutti(heter märket.) Det finns krossade tomater, hela tomater m.m Det får en lite mustig smak av dem, 9 av 10 poäng;)
Dintan8 juli 2011
Handlar Mutti om jag får tag på det. Tycker att smaken uppväger det högre priset.
melongurka10 juli 2011
Jag köper inte krossade tomater på burk då jag tycker de kan få en viss bismak. Hellre tetrapack om jag inte har egengjord tomatsås från sommaren kvar.
Vad använder ni för tomater på burk? Vilket märke tänker jag mest på. Tycker att det är en djungel och det borde ju vara någon skillnad mellan märkena, tänkte att jag kanske kunde få några tips här!?
Om du menar vanliga krossade eller passerade tomater så tar jag vad jag får tag i. Har inte märkt någon direkt skillnad. Men däremot soltorkade tomater på burk är det stor skillnad på olika fabrikat har jag märkt. Jag gillar bäst Santa marias.
Har en Italiensk vän som alltid använder hela tomater på burk vintertid. Han påstår att Italienare själva gör så i Italien också. Han säger att tomaterna som används till burkar är förstklassiga solmogna tomater plockade på bästa säsong och smakar såååå mycket mer än det vattniga tomaterna som finns att köpa vintertid. Han tycker vi Svenskar är konstiga som köper färska smaklösa tomater på vintern. Han har dock aldrig rekommenderat något speciellt märke {dont-know}
Jag tar väl det som finns på hyllorna men får jag tag i en Burk Pomodoro så blir jag glad.Jag tror bara att det står det namnet på burken..Pomodoro är ju samlingsnamnet på tomat i Italien.
Men hittar man Plommontomater på burk så är det ju helt överlägset tycker jag.
Jag brukar också ta det som finns. Hela tomater ska få en ny chans av mig :).
En färdig pastasås som är jättegod kan jag tipsa om,
Pastasås Napoletana från Saltå kvarn Järna den är jättegod. Kravmärkt och ekologiskt odlat inga E -tillsatser. Den finns i mer kryddiga varianter för er som gillar det. Dyr men god.
Själv så lägger jag gärna några extra kronor på ett bättre märke så här hemma blir det " Mutti" och ja det är stor skillnad på smak
Jag brukar köpa Coops eller Icas egna i tetrapack, tycker de smakar helt ok. Ibland blir det Eldorados med, de "extra fylliga" i tetra smakar bra tycker jag. har nog aldrig testat några dyrare märken, så jag vet inte om de smakar mycket bättre...
Ni som använder hela tomater på burk! Brukar ni använda spadet också eller silar ni bort det?
Jag använder lågprismärke som willys, har inte märkt att de skulle vara sämre. Och då kan jag tillägga att jag i många fall är ganska kräsen på kvalitet:<
Jag köper mycket ekologiskt, så för mig blir de antingen willys ekologiska körbärstomater på burk eller icas passerade/krossade ekologiska. Willys är den bättre i smak tycker jag{fingers-crossed}. Och jag brukar använda allt i burken, dvs tomat och spad. Vill jag ha den passerad så mixar jag den, t ex om man ska ha den i en köttfärssås.
Kan tycka att en del tomater man köpt på burk kan smaka lite "burk".
Kung markatta har en burktomat som är jättegod, men som är lite väl dyr. Men smakar de så kostar de.
Kör också med Mutti. Tycker den är bra.
Jag har helt gått över till passerade tröttnade på alla skal och kvistbitar som fanns i många av burkarna.
Kör nästan uteslutet med Mutti´s tomater i olika former. Deras är bäst i test och har bra smak.
Visst det är dyrare då 3 burkar kostar 21kr ungefär. Men till skillnad på euroshopper, eldorados varianter så smakar dessa tomat som sig bör och inget annat.
Jag är så privilegierad att jag bor i ett land där kan köpa färsk tomat billigt, året om. Har också själv börjat odla tomat för vi använder tomat till stort sett allt. Köper aldrig burktomat. Inte för att jag har haft dåliga erfarenheter med burktomat. Men den färska varan är saken! Ett tips till dem som inte gillar skal i såsen: riv tomaten! Också löken. Det kanske speciellt barn sätter pris på.
Jag använder mig av de med bra pris,men ser upp så att burkarna är hela annars blir det burksmak.Till köttfärssås anv jag mig helst av krossade tomater med basilikasmak.
jag köper helst mutti. de har mkt fräschare färg och smak än andra märken som är billigare. och skulle jag köpa hela tomater vilket händer ibland brukar jag hacka dem/mosa dem i lite mindre bitar.
Jag köper icas finkrossade tomater på tetrapack 500 g.
Finns i olika smaker.
Jag använder mig av Mutti(heter märket.) Det finns krossade tomater, hela tomater m.m Det får en lite mustig smak av dem, 9 av 10 poäng;)
Handlar Mutti om jag får tag på det. Tycker att smaken uppväger det högre priset.
Jag köper inte krossade tomater på burk då jag tycker de kan få en viss bismak. Hellre tetrapack om jag inte har egengjord tomatsås från sommaren kvar.