Bakade av ett pajskal i ugnen och det krympte!
Kort och gott, varför?
Bild på eländet..
http://www.flickr.com/photos/mysinge/6820564464/sizes/m/in/photostream/
jas659 mars 2012
Bakar du pajskal. Så låt degen vila kallt i en timme och använd gärna gula ärtor för att hålla upp pajdegen när du gräddar pajskalet i ugnen för att hålla uppe degen.
Mvh
Anders
enaw9 mars 2012
om man låter pajskalet stå kallt en timme innan man bakar av det så krymper det mindre... det är precis som om mjölet måste "stanna" innan man värmer det...mm
Man kan ju låte pajdegen vila innan man kavlar ut den men jag tycker det blir bättre om man låter det utkavlade skalet vila.
The_mama97mia9 mars 2012
jag låter pajdegen vila när den är utkavlad o i formen.
Sen täcker jag kanterna med alu-folie under gräddningen.
flabban9 mars 2012
Skrivet av mama97mia den 9 mar 2012
jag låter pajdegen vila när den är utkavlad o i formen.
Sen täcker jag kanterna med alu-folie under gräddningen.
Samma här, och det funkar jättebra.
svengelsk9 mars 2012
Jag låter degen vila 20 min och sedan får pajskalet vila 20 min. Använder smörpapper och keramikkulor när det bakas.
Cassiopeya9 mars 2012
Skrivet av mama97mia den 9 mar 2012
jag låter pajdegen vila när den är utkavlad o i formen.
Sen täcker jag kanterna med alu-folie under gräddningen.
(Y)
The_mama97mia9 mars 2012
kan tala om att jag också sparar de remsorna, till nästa pajbak, återvinning!
Amika9 mars 2012
Skrivet av mama97mia den 9 mar 2012
jag låter pajdegen vila när den är utkavlad o i formen.
Sen täcker jag kanterna med alu-folie under gräddningen.
Så gör jag med. Men jag viker även över några millimeter av pajdegen över kanten på formen. Den skyddas ju av folien ändå. Och sedan när jag tar ut den och fyller den så nyper jag om det behövs, bort den delen av kanten.
amoz9 mars 2012
Jag använder mig av Tina Nordströms recept på pajdeg som inte behöver förgräddas, och det funkar alltid.
MosterNettan10 mars 2012
Skrivet av amoz den 9 mar 2012
Jag använder mig av Tina Nordströms recept på pajdeg som inte behöver förgräddas, och det funkar alltid.
Det gör jag också, det är suveränt enkelt. Snabbt och gott.
Bakade av ett pajskal i ugnen och det krympte!
Kort och gott, varför?
Bild på eländet..
http://www.flickr.com/photos/mysinge/6820564464/sizes/m/in/photostream/
Bakar du pajskal. Så låt degen vila kallt i en timme och använd gärna gula ärtor för att hålla upp pajdegen när du gräddar pajskalet i ugnen för att hålla uppe degen.
Mvh
Anders
om man låter pajskalet stå kallt en timme innan man bakar av det så krymper det mindre... det är precis som om mjölet måste "stanna" innan man värmer det...mm
Man kan ju låte pajdegen vila innan man kavlar ut den men jag tycker det blir bättre om man låter det utkavlade skalet vila.
jag låter pajdegen vila när den är utkavlad o i formen.
Sen täcker jag kanterna med alu-folie under gräddningen.
jag låter pajdegen vila när den är utkavlad o i formen.
Sen täcker jag kanterna med alu-folie under gräddningen.
Samma här, och det funkar jättebra.
Jag låter degen vila 20 min och sedan får pajskalet vila 20 min. Använder smörpapper och keramikkulor när det bakas.
jag låter pajdegen vila när den är utkavlad o i formen.
Sen täcker jag kanterna med alu-folie under gräddningen.
(Y)
kan tala om att jag också sparar de remsorna, till nästa pajbak, återvinning!
jag låter pajdegen vila när den är utkavlad o i formen.
Sen täcker jag kanterna med alu-folie under gräddningen.
Så gör jag med. Men jag viker även över några millimeter av pajdegen över kanten på formen. Den skyddas ju av folien ändå. Och sedan när jag tar ut den och fyller den så nyper jag om det behövs, bort den delen av kanten.
Jag använder mig av Tina Nordströms recept på pajdeg som inte behöver förgräddas, och det funkar alltid.
Jag använder mig av Tina Nordströms recept på pajdeg som inte behöver förgräddas, och det funkar alltid.
Det gör jag också, det är suveränt enkelt. Snabbt och gott.