Värm ugnen till 225 grader. Häll allt salt i en skål tillsmammans med fänkålsförn, ägg, citronsaft, pepparkorn och vatten. Blanda. Stöt timjan och häll på ett par rejäla skvättar olivolja. Rör om och gnid in kycklingen med oljan. Fyll kycklingen med det som blir över + persilja, vitlök och de urkramade citronhalvorna. Paka tätt så inget salt kan ta sig in.
Riv 4 bitar alu.folie och lägg dem på varandra så det blir som en kvadratmeter. Lägg på en tredjedel av saltet i ett 2 cm tjockt lager. Lägg på kycklingen och lägg sedan resten av saltet runt den. Vik ihop folien. Ställ in kycklingen i ugnen och låt stå i 2 timmar. Ta ut från ugnen och vila i 15 min. Riv upp folien och knäck saltskorpan. Dra bort skinne och riv av köttet.
OBS har inte testat detta själv därför lägger jag inte ut det bland mina recept!
Hej!! Tacksam om någon kunde skicka till mig recept på en kyckling bakat i saltänligt Jamie Olive receptfrån den [email protected]
saltänligt???????
Vet inte om det är denna du menar. Den finns iallafall i en av Jamies kokböcker.
3 kg grovsalt
8 rågade msk fänkålsfrön, krossade
2 vispade ägg
2 halverade citroner
1 msk pepparkorn
1 knippa färsk timjan
olivolja
1 kyckling ca 2 kg
1 knippe riven persilja
8 krossade vitlöksklyftor
Värm ugnen till 225 grader. Häll allt salt i en skål tillsmammans med fänkålsförn, ägg, citronsaft, pepparkorn och vatten. Blanda. Stöt timjan och häll på ett par rejäla skvättar olivolja. Rör om och gnid in kycklingen med oljan. Fyll kycklingen med det som blir över + persilja, vitlök och de urkramade citronhalvorna. Paka tätt så inget salt kan ta sig in.
Riv 4 bitar alu.folie och lägg dem på varandra så det blir som en kvadratmeter. Lägg på en tredjedel av saltet i ett 2 cm tjockt lager. Lägg på kycklingen och lägg sedan resten av saltet runt den. Vik ihop folien. Ställ in kycklingen i ugnen och låt stå i 2 timmar. Ta ut från ugnen och vila i 15 min. Riv upp folien och knäck saltskorpan. Dra bort skinne och riv av köttet.
OBS har inte testat detta själv därför lägger jag inte ut det bland mina recept!