Hej alla - här kommer en liten fundering.
Tänkte äta pepparrotskött imorgon och skulle gärna vilja tillaga den idag. Kokning i ca 1,5-2 timmar.
Är det nåt speciellt jag bör tänka på när jag dagen efter ska ta fram det färdigkokta köttet för uppvärmning?
Hur värmer jag upp det på bästa sätt??:o
Nån som har några bra tips?
Jättetacksam för idéer!:)
NicolinaZ21 augusti 2009
Det viktigaste är väl egentligen att försöka kyla maten rätt fort idag. Man kan sänka ned hela grytan i diskhon i lite vatten, gärna ännu nedkylt med kylklampar. På så sätt får man snabbt in alltsammans i kylskåpet och kan sedan värma upp grytan långsamt på svag värme i morgon. Lycka till!
kattgnag21 augusti 2009
Tack för svar!:)
Köttet ska kokas i vatten, kryddor och rotsaker. Om jag ställer in rubb&stubb i kylen efter kylning så menar du att jag helt enkelt bara värmer på alltihop på spisen dagen efter?
Okänd21 augusti 2009
Instämmer till fullo, nästan i alla fall!
Att du skall låta köttet kallna i sitt spad är helt klart.
Ställ det i kylen över natten.
För att du skall få fina jämna skivor i morgon skall du skiva upp köttet medans det är kallt.
Värm det i lite av kokspadet i svag ugnsvärme och övertäckt med folie.
Gör en god pepparrotssås på resten av spadet, glöm inte grädden! (Y)
När har du middagen klar? :D
kattgnag21 augusti 2009
Lyfter på luvan och tackar så väldans mycket!!
Hinner du, "jan-gunnar-j", tvärs över Sverige tills imorrn så....
Hur som helst, jag skall göra som ni har sagt. Jag är jättetacksam för att ni vill hjälpa mig(L)
Tusenfalt tack.
Hej alla - här kommer en liten fundering.
Tänkte äta pepparrotskött imorgon och skulle gärna vilja tillaga den idag. Kokning i ca 1,5-2 timmar.
Är det nåt speciellt jag bör tänka på när jag dagen efter ska ta fram det färdigkokta köttet för uppvärmning?
Hur värmer jag upp det på bästa sätt??:o
Nån som har några bra tips?
Jättetacksam för idéer!:)
Det viktigaste är väl egentligen att försöka kyla maten rätt fort idag. Man kan sänka ned hela grytan i diskhon i lite vatten, gärna ännu nedkylt med kylklampar. På så sätt får man snabbt in alltsammans i kylskåpet och kan sedan värma upp grytan långsamt på svag värme i morgon. Lycka till!
Tack för svar!:)
Köttet ska kokas i vatten, kryddor och rotsaker. Om jag ställer in rubb&stubb i kylen efter kylning så menar du att jag helt enkelt bara värmer på alltihop på spisen dagen efter?
Instämmer till fullo, nästan i alla fall!
Att du skall låta köttet kallna i sitt spad är helt klart.
Ställ det i kylen över natten.
För att du skall få fina jämna skivor i morgon skall du skiva upp köttet medans det är kallt.
Värm det i lite av kokspadet i svag ugnsvärme och övertäckt med folie.
Gör en god pepparrotssås på resten av spadet, glöm inte grädden! (Y)
När har du middagen klar? :D
Lyfter på luvan och tackar så väldans mycket!!
Hinner du, "jan-gunnar-j", tvärs över Sverige tills imorrn så....
Hur som helst, jag skall göra som ni har sagt. Jag är jättetacksam för att ni vill hjälpa mig(L)
Tusenfalt tack.