har fått hem ett lamm och undrar om man kan steka lammbogsteken på samma sätt som lammsteken. det är ju framdelskött så kanske det behöver längre stektid eller?
popik6 november 2010
Ingen som vet
MatAnders6 november 2010
Det går säkert men kan behöva längre stektid, annars skär ner och gör en god gryta.
svengelsk6 november 2010
Vet inte om man styckar på samma sätt i Sverige som här. Jag köper då och då en stek som innehåller skulderbladet. Enligt mitt lilla schema steks lamm 180 graders ugn 25 minuter per halvt kilo plus 25 minuter. Det brukar fungera.
har fått hem ett lamm och undrar om man kan steka lammbogsteken på samma sätt som lammsteken. det är ju framdelskött så kanske det behöver längre stektid eller?
Ingen som vet
Det går säkert men kan behöva längre stektid, annars skär ner och gör en god gryta.
Vet inte om man styckar på samma sätt i Sverige som här. Jag köper då och då en stek som innehåller skulderbladet. Enligt mitt lilla schema steks lamm 180 graders ugn 25 minuter per halvt kilo plus 25 minuter. Det brukar fungera.