Jag söker recept på lax i ugn och med en god kall sås till det . Undrar om någon har detta på lager så var snäll och skicka det då till mig .Tack snälla
chre29 januari 2013
Jag lägger min laxfile i portionsbitar med skinnet ner i en smord form. Pressar massor av citronsaft över + citronpeppar och salt. Välj färsk lax. Detta går fort, 15-25 minuter på 175 gr.
Sås: Mixa färska örter (T ex basilika, dill, persilja, rosmarin) i riklig mängd och rivet skal från en citron + saften av denna och blanda med creme fräsch, smaka av med salt och citronpeppar! Såsen ska nästan var tjock av örter!
Servera med broccoli och potatis.
Jättegott som Tina säger!
/Chre
Loreleii3 mars 2013
Jag använder oftast fryst laxfilé i portionsbitar (finns alltid i frysen). Tinar och lägger i ungsform med lite olja i botten. Kryddar med flingsalt ganska rikligt), nyvalen svartpeppar och pressar ekologisk citron över, brukar riva skalet fördelat över fyra filéer.
Är galen i romsås så det blir det rätt ofta.
stenbitsrom
Ev. ishavsrom (kan uteslutas i budgetvarianten)
finhackad rödlök
crème fraîche
Svartpeppar efter smak och ev. Lite lite salt beroende på hur salt rommen är.
Bara att röra ihop och låta stå i kylen medans fisken skött signsjälv i ugnen,
Brukar servera med tagliatelle... Recept kommer upp ordentligt i veckan :)
Jag söker recept på lax i ugn och med en god kall sås till det . Undrar om någon har detta på lager så var snäll och skicka det då till mig .Tack snälla
Jag lägger min laxfile i portionsbitar med skinnet ner i en smord form. Pressar massor av citronsaft över + citronpeppar och salt. Välj färsk lax. Detta går fort, 15-25 minuter på 175 gr.
Sås: Mixa färska örter (T ex basilika, dill, persilja, rosmarin) i riklig mängd och rivet skal från en citron + saften av denna och blanda med creme fräsch, smaka av med salt och citronpeppar! Såsen ska nästan var tjock av örter!
Servera med broccoli och potatis.
Jättegott som Tina säger!
/Chre
Jag använder oftast fryst laxfilé i portionsbitar (finns alltid i frysen). Tinar och lägger i ungsform med lite olja i botten. Kryddar med flingsalt ganska rikligt), nyvalen svartpeppar och pressar ekologisk citron över, brukar riva skalet fördelat över fyra filéer.
Är galen i romsås så det blir det rätt ofta.
stenbitsrom
Ev. ishavsrom (kan uteslutas i budgetvarianten)
finhackad rödlök
crème fraîche
Svartpeppar efter smak och ev. Lite lite salt beroende på hur salt rommen är.
Bara att röra ihop och låta stå i kylen medans fisken skött signsjälv i ugnen,
Brukar servera med tagliatelle... Recept kommer upp ordentligt i veckan :)