Jag blev serverad lax en gång, som toillagats direkt poå tallriken utan att stekts i ugnen. Hur gör man det?
8 maj 2001
Ställ in flata tallrikar i kall ugn. Sätt ugnen på 150 grader. Du behöver inte vara orolig att tallrikarna ska sppricka för de är glacerade i betydligt högre värme. Ta ut tallrikarna när de är riktigt heta och lägg en stor tunn, högst 6 mm, laxskiva på. Fisken blir genomvarm och klar på vägen till matbordet. På det här sätett behåller fiskköttet all sin vätska och laxen blir perfekt och smakrik!
Jag blev serverad lax en gång, som toillagats direkt poå tallriken utan att stekts i ugnen. Hur gör man det?
Ställ in flata tallrikar i kall ugn. Sätt ugnen på 150 grader. Du behöver inte vara orolig att tallrikarna ska sppricka för de är glacerade i betydligt högre värme. Ta ut tallrikarna när de är riktigt heta och lägg en stor tunn, högst 6 mm, laxskiva på. Fisken blir genomvarm och klar på vägen till matbordet. På det här sätett behåller fiskköttet all sin vätska och laxen blir perfekt och smakrik!