Är det någon som har recept på lökgifflar? Min mamma bakade dessa väldigt ofta på sjuttiotalet, men hur vi än letar bland våra gömmor är receptet som bortblåst.Kommer bara ihåg att man stekte lök vid sidan om och fyllde gifflarna med det och det var supergott./Lena
3 februari 2000
Jag vet förstås inte riktigt hur era lökgifflar såg ut och smakade. Men du kan säkert använda ett vanligt matbullsrecept och göra den fyllning du beskriver. Skär degen i 3-kanter, lägg på fyllningen och rulla samman. Pensla ev med ägg, jäs och grädda i 225 grader ca 10 min, beroende på giffelstorlek.Lycka till!
Är det någon som har recept på lökgifflar? Min mamma bakade dessa väldigt ofta på sjuttiotalet, men hur vi än letar bland våra gömmor är receptet som bortblåst.Kommer bara ihåg att man stekte lök vid sidan om och fyllde gifflarna med det och det var supergott./Lena
Jag vet förstås inte riktigt hur era lökgifflar såg ut och smakade. Men du kan säkert använda ett vanligt matbullsrecept och göra den fyllning du beskriver. Skär degen i 3-kanter, lägg på fyllningen och rulla samman. Pensla ev med ägg, jäs och grädda i 225 grader ca 10 min, beroende på giffelstorlek.Lycka till!