Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Luad ål???

  • 19 oktober 2000

    Vad fasen är egentligen luad ål??

  • 21 oktober 2000

    Luad ål är ????????????????????Jag tror att det receptet står i Tore Wretmans kokbok husmanskost.Finns säkert på bibloteket. Jag har gjort det en gång för länge sen till ett ålagilleDå tillagade vi ål på många olika sätt det kan ha varit att vi saltade ålen och la den i mycket varm ugn där botten av ugnen var strödd med halm och fettet skulle droppa ner och då sätta smak på ålen men det kan jag ha förväxlat med halmad ål eller är det samma som luad?

  • 23 oktober 2000

    Luad ål är ett mellanting mellan rökt och halstrad ål. Den luade ålen görs på spett i vedugn ca 45 min. Man serverar den med pressad potatis på ålagille.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.